Jag har snott en liten lista från Josefins blogg på olika saker en kan drabbas av som gravid, och tänkte gå igenom vad jag drabbats av hittills, nu när det är nästan halvtid. Och så kan jag checka av senare i graviditeten också och se hur mycket nytt som tillkommit. Spännande va?!? Okej håll i er.

Halsbränna: Japp! De senaste tre.fyra dagarna har jag fått en halsbränna som jag aldrig tidigare upplevt. Det verkligen bränner loss från magen upp ut genom munnen, haha känns det som i alla fall. Som att jag är en liten drake.
Ryggbesvär: Mja. Jag har ju alltid ont i ryggen, så jag vet inte riktigt vad som är vanliga ryggproblem och graviditetsproblem. Men en sak som jag inte upplevt innan är att det ibland kommer som knivar i ryggslutet, och så blir jag otroligt lätt trött i ryggen och får ont om jag är i samma position för länge.
Bäckenbesvär: Jajaja. Jag har ju haft problem med mitt bäcken sedan o princip i början av graviditeten. Det gör svinont nedåt från ryggslutet både på häger och vänster sida, men mest på vänster. Jag har också börjat känna på framsidan hur det gör ont och strålar ner i låren.
Ligamentsmärtor: Jajamensan. Precis just nu ska jag ju vara inne i en period där ligamentsmärtor är väldigt vanligt och det kan jag verkligen skriva under på.
Foglossning: Har jag missförstått eller är det inte bäckenbesvär? Min sjukgymnast säger i alla fall inte foglossning utan bäckenrelaterade besvär typ..
Muskel- och vadkramper: NEJ! Tjoho mitt första nej!
Åderbråck: Näppp.
Hemorrojder: Nej! Halleluja!
Nästäppa: Ja lite, mest på kvällen. Men det är inte så att det stör nämnvärt.
Urinvägsinfektion: Japps.
Känsligt tandkött: Ja, det blöder nästan varje dag ://
Bättre hy och hår: HAHAHHA NEJ. Så sämstig hy och håret är samma risboll som vanligt.
Illamående: OH JA!
Ömma bröst: Ja hela hela tiden.
Viktökning: Eh ja?!? Hahaha det ska en ju göra???????? VAD ÄR DET ENS FÖR PUNKT??!??!?
Trötthet: Ja absolut. Detta är verkligen en så sjukt jobbig åkomma för det begränsar en så mycket och livet blir så mycket en kamp mot en mördande trötthet. Men jag kan ju i alla fall sova helt okej fortfarande. Har ju hört att detta kan komma att förändras..
Upp och ner i humöret: Ja, men det är så i mitt vanliga liv också *dramaqueen*. Det har verkligen inte varit så absurt som jag trodde det skulle bli.
Strimmor på magen: Nej inte ännu. Och det beror verkligen inte på att jag håller på och smörjer och så (för det är väl bara en myt?) för jag har nog inte smort in någon kroppsdel sedan i somras ungefär.
Putande navel: Nepp.
Svullnader: Nej inte ännu men det är ju också något som känns att jag kan förvänta mig…
Yrsel: Ja.
Förhöjd kroppstemperatur: Ja. Det är SÅ skönt!! Jag är ju så frussen jämt så detta är riktigt drömmigt.
Blodbrist/järnbrist: Ja lite, och jag äter järntabletter varje morgon för att få upp järnvärdet.
Sammandragningar: Alltså detta är en svår fråga, jag tror det? Lite? Men hur vet en riktigt vad som är vad?
Sömnproblem: Ja. Hela graviditeten har jag drömt mardrömmar och så vaknar jag ju upp väldigt ofta på natten och har svårt att somna om. Jag har också ont i mitt bäcken när jag sover så jag försöker bulla upp med en kudde och så.
Konstigt matbehov: Nej, jag har inte haft en enda craving över huvud taget. Det enda är ju att jag varit mer törstig men inte mer än så. Det jag inte kunnat få i mig är kaffe.
Förstoppning och uppsvälldhet: Ja på uppsvälldhet, har känt mig som att jag har en hel pizza i magen ungefär hela tiden. Men förstoppning nej, järntabletter till trots. Så skönt.
Känslig näsa: Växer träd i skogen??! Alltså JA!! Jag känner lukter så otroligt bra.
Deppighet: Ja, men mycket har haft med det förlamande illamåendet att göra så nu känns det ändå bättre med deppigheten.

thumb_IMG_0680_1024

Anledningen till alla dessa knäppa åkommor och krämpor är i alla fall värda det <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *