Vecka 27. Idag är jag precis i vecka 26+4 och eftersom jag inte kommer gå längre än till vecka 38 har mer än 70% av graviditeten passerat. SÅ pepp siffra!! Jag har ju en himla kämpig period just nu så att det bara är högst 30%, eller 80 dagar, kvar gör mig mycket upplyft. Detta inlägg är inte bara en veckoöversikt utan också en uppvisning av mina två nya plagg jag investerat i för att ha något att klä kroppen i de sista veckorna.

Först ut har vi klänningen från Monki som jag köpte på rean för en hunka. Stor som ett tält och gångbar både nu och när Bobbertsarna är på utsidan tänker jag mig.

DSC00781

Bobbertsarna beräknas väga cirkus ett kilo var och är runt 37 cm från topp till tå. De ska vara stora som två tröglorier (nej jag visste inte heller vad det var innan ett besök på google) eller två butternutpumpor. De spenderar alltjämt sin mesta tid med att tjocka på sig. De håller också på att jobba upp ett bra immmunsystem, vilket det finns teorier om är anpassat efter de miljöer jag ofta befinner mig i…de kommer alltså ha det allra bäst hemma i soffgropen :)) Deras små hjärnfunktioner är tydligen ”avancerade” och utvecklas och blir ”allt mer sofistikerade”. Blir otroligt stolt över denna fakta på ett mycket orimligt sätt, det står ju samma om alla barn liksom..

De börjar bli mer och mer knubbiga (finns det något gulligare än knubbiga små lår??) och de suger ofta på tummen (också mycket gulligt) och övar genom detta upp musklerna i kinderna och käkarna. I munnen har de också fullt utvecklade smaklökar, så nu när jag stoppar i mig saker så tänker jag extra mycket på att det ska vara gott för dom.

Det står att Bobbisarna har plats att röra sig fortfarande, vilket jag inte riktigt vet om det stämmer lika bra för mig dock..Jag känner rörelser på ungefär samma ställen hela tiden så jag tror inte att de möblerar om i sina rum så speciellt mycket.

DSC00786

DSC00794
DSC00792

Toppen med stora ärmar, sen när Bobbertsarna är på utsidan och ska ammas kan jag ju bara stoppa in en bebis där liksom…

Och så till mig. Detta är näst sista veckan i trimester 2. Det står fortfarande mycket i apparna om att de kommande veckorna handlar mycket om viktuppgång vilket skrämmer mig lite. Verkligen inte vikten i sig, men mitt ryggont. Jag är rädd att det kommer bli ännu värre med ännu mer vikt och jag vet inte riktigt hur jag ska klara av det. Men Bobbertsarna ska ju gå upp från cirka kilot till över 2 kilo gärna 3 under de kommande tio veckorna. Så det är klart att mer vikt kommer komma som ett brev på posten. Men som sagt, jag är inte pepp på krämporna detta kan komma att medföra.

Jag har fortsatt mycket ont i ryggen, och som ni kanske läste så är det inte direkt något som hjälper förutom ryggläge. Det är också fortsatt sjukt frustrerande att känna sig så otroligt begränsad i sin kropp och sitt liv. Det står i apparna att det kan vara dags att handla saker till barnet eftersom det snart kommer bli besvärligt att gå och handla, detta skulle jag dock flytta bak två månader ungefär för mig personligen. Vi har inte allt klart, men har lite kommande projekt som att åka till Ikea inplanerade här under de kommande veckorna. Sedan får jag väl beställa från www, skicka någon annan att handla eller peppa Tomas (som hatar att gå i affärer) att shoppa loss. Jag håller på att sammanställa en lista på allt vi har och allt som eventuellt behövs hemma inför ankomsten, jag tänkte dela med mig av detta när jag kommit lite längre.

En ska kunna ha någon slags kommunikation med sin bebis (eller sina bebisar) nu genom att trycka på magen och de då trycker tillbaka. Detta funkar inte alls för mig och mina små medpassagerare, så fort jag lägger en hand där det sparkar så är det som att sparkarna aldrig funnits. De drar sig liksom tillbaka. Men om jag inte stör kan det vara ett riktigt hålligång, speciellt på kvällarna och morgnarna.

Förutom mitt ryggont och foglossning känner jag inte så mycket av andra symptom som beskrivs i apparna såsom restlesslegs, kramp i vaderna och sammandragningar. Det är ju i alla fall skönt :—)) en får vara glad för det lille. Ibland har jag lite svårt att sova, eller snarare att somna om när jag vaknat. Jag vaknar och går upp och kissar ungefär två gånger per natt och den sista gången är runt 4-5-6-tiden och då kan jag ibland ha vääääldigt svårt att komma till ro igen. Jag tror det är en kombo av att jag börjar förberedas lite inför lätta och många uppvak, och att jag har så ont i ryggen så att varje ställning jag försöker lägga mig i gör ont.

Mitt andra nya inköp är en längre trikåkjol från HM för 99 kronor. Jag är inte bekväm med just den här längden men tänker att den kan korvas upp bra och lätt.

DSC00801 DSC00809

Nu i denna vecka ska jag och Tomas på en föräldrakurs på Sös som är specialinriktad på tvillingar, himla spännande” Och veckan efter det ska vi på tillväxtultraljud och jag ska på svenska tvillingklubbens kurs. Spännande veckor framåt alltså!

 

 

3 comments on “Gravidvecka 27”

  1. Min första svarade inte heller på tryck på magen, snarare som du beskriver att hon drog sig undan. Nojade för att hon var autistisk, hahaha.. Kan meddela att hon är en sjukt social unge idag 😀 den jag har i magen nu svarar ofta. Men minns att jag hatade att alla pratade om det där… När det inte alls stämde på mig!

  2. Detta har inget med inlägget att göra, men jag vill bara säga att jag älskar dina frukostuppdateringar! Blir jätteglad om du kommer att fortsätta med dem när du hinner/har lust. Kram stort frukostfan

  3. Hej på er!

    Vill bara säga att jag väntar twins i v 27, och läser er blogg varje vecka (fast något år försenat)! Kul att följa en blogg som handlar om det även jag upplever, samt är roligt skriven! Dessutom är den helt befriad från ”Vi Föräldrar”-spekulationer, vilket vi tackar extra för 😉 1177-appen är husgud just nu, det kommer man långt med!
    Hoppas ni har det bra med era små töser och att livet som tvillingföräldrar leker!
    Noomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *