Nu är jag gravid i vecka 32, eller mer precist i vecka 31+5. Det är nu högst 43 dagar kvar till ankomst och det känns ju helt sjukt lite på ett sätt, men helt sjukt långt på ett annat.

DSC00882

Framifrån kan man ändå fortfarande luras lite och inte riktigt se kanonkulan..

DSC00873

meeeeen från sidan…not so much….

Bobbertsarna beräknas väga 1,8 kilo vardera och de är ca 44 cm långa. Stora som två asiatiska klolösa uttrar utan svansen. Små uttrar!!! Snart har jag alltså 4 kilo bebisar i magen och nästan en hel 90-säng i bredd. Orimligt ju! HUR KAN SÅ MYCKET FÅ PLATS I LILLE MIG?!?!?! Alla sinnen fungerar hos barnen, de inre organen fortsätter mogna, tånaglarna är klara, håret på deras huvuden fortsätter att växa (och de kan också vrida på sina små huvuden!) och deras fötter är cirka 6 cm långa. Och som jag skrivit tidigare handlar det mycket om att lägga på sig fett denna tid.

Det står i en av mina appar att ”fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet och sparkarna blir mer som knuffar”. När jag läser detta tänker jag bara HUR i hela fridens namn det kan fungera att det börjar bli för stort om det är ett foster men att jag har två. Hur trångt måste det inte vara för dem? Och ändå sa min barnmorska senast igår att ”de har ju rätt bra med plats fortfarande”?????? Konstigt är det. Men jag har upplevt en förändring med mer stora och långsamma rörelser och färre små och ettriga. Barnen ska tydligen sova ca 90% av tiden men då vill jag nog påstå att mina sover i skift och inte samtidigt för jösses vad det pågår saker inne i magen ofta. Det bådar ju gott inför att de kommer ut och vi kommer vilja synka dem…….hehe.

Hos förstföderskor är det vanligt att barnet lagt sig med huvudet nedåt och preppar sig inför den kommande förlossningen, och mycket riktigt ligger ju ettan med huvudet nedåt just nu trodde barnmorskan. Men som sagt vänder hon sig rätt frekvent och barnmorskan sa att vändningarna mycket väl kan pågå rätt lång tid framöver så vi får se vad nästa ultraljud visar. Tvåan ligger ju i alla fall kvar i sitt trygga tvärläge.

DSC00857

Här ser vi bevis på att jag vuxit ur mina gravidbyxor </3 Nu är det verkligen bara leggings kvar hela vägen in i kaklet…

Med mig är det inte så mycket nytt under solen. Jag är precis som förra veckan väldigt andfådd,har foglossning, är trött, har ont i ryggen, är svullen om händer, fötter och ben. Eftersom att magen tar mer och mer plats så är det väldigt trångt för lungorna, urinblåsan och magsäcken så jag kan äta väldigt lite innan jag blir tokmätt, jag är kissnödig hela tiden och har som sagt svårt att andas. Jag har ju tidigare skrivit om att jag har halsbränna men nu har det verkligen växlat upp och jag måste äta medicin varje natt innan jag lägger mig annars kan jag inte somna. Ibland vaknar jag också upp mitt i natten och känner att ”nu kräks jag”. Så charmigt.

I en av apparna läste jag att ”Nu ska bebisen fördubbla sin vikt under de sista 8-10 veckorna”……..hihihhhiiiihihi *desperat galet skratt*. Nääääee det går faktiskt inte. På riktigt. Antagligen kommer ju inte mina göra det heller, men alltså så som det är nu är ALLT tungt och jobbigt och svårt. Ibland kommer jag knappt upp ur sängen, jag har svårt att klä på mig, herregud det är till och med svårt att torka efter ett toabesök. Snart kanske Tomas måste sluta jobba och börja vabba för mig?

I appsen står det också att det är bra att börja fundera på förlossningen nu. Passande att jag ska på förlossningssamtal imorgon! Jag tänker att jag också borde börja packa iordning någon bb-väska för en vet ju aldrig när bebisarna bestämmer sig för att komma. Mitt problem med denna väska är 1. att jag inte riktigt vet vad jag ska packa? och 2. att det jag vet att jag vill packa ner, typ mina sköna leggings, tofflor, rena underkläder, är sådant jag använder varje dag så hur ska jag kunna packa ner det nu? Jag får kanske börja med lite småsaker till Bobbertsarna och ta det till mig senare? Jag har i alla fall börjat förbereda mig för en eventuell förlossning med att tänka på att ha okej snyggt hår hela tiden. Hehehe. Jag har ju väldigt fluffigt och lockigt och frissigt hår om jag inte gör något åt det så nu tänker jag aktivt på att tvätta det två gånger i veckan och fixa med det så att det i alla fall är liiiiiite mer likt en silkesmatta och lite mindre likt Joey Tempest.

DSC00865 DSC00888

Alltså jag undrar hur tokigt stor magen kommer att bli egentligen. Jag känner mig rädd, för precis som förra veckan tycker jag att det räcker nu. Men den önskan tror jag inte kommer att gå i uppfyllelse av någon anledning..

9 comments on “Gravidvecka 32”

 1. Så fin mage och fin tjej!
  Jag tyckte också att BB-väskan var klurig, så jag packade ner allt möjligt. Tips är att packa mysiga filtar eftersom BB/neo bara har trista handduksliknande trasor.
  Vi hade inte användning för hälften av packningen men det var ändå så skönt att ha med det utifall att! Vi blev ju kvar några veckor så våra föräldrar fick komma med ombyten och matlådor, men även lite tidsfördriv som iPad och bok
  Åh ni har en jättemysig tid framför er med små bebisar på bröstet ❤️❤️❤️❤️❤️

  • Jag ska börja packa lite idag tänkte jag, tack för tipset om mysiga filtar det ska jag absolut packa ner! Så är det ju som du säger att andra kan komma med ytterligare saker som behövs, det känns ju lite svårt att packa för om vi skulle bli kvar i flera veckor..det blir ju supermycket. Tänkte packa för typ en ”normal” förlossning och så får föräldrar och syskon komma med komplettering :))

 2. Haha åh vad jag blir nostalgisk! Av någon anledning var det svinviktigt för mig att ha rent/fint hår så det första jag gjorde när värkarna började var att tvätta och föna håret..(???) och det första som hände på förlossningen var att min man satte upp det i en sjukt slarvig tofs. Men jag tror ändå att det var viktigt för någon sorts mental förberedelse.

  Samma sak med bb-väskan, jag tänker att den är viktigt för mental förberedelse men att det inte spelar någon egentlig roll vad som är med. Nu kanske ni blir kvar lite extra pga tvillingar(?) så ni kanske hellre ska packa för mycket än för lite. Alla sa liksom att partnern kan ju bara åka hem och hämta det som saknas men det ville vi verkligen inte! Väl på bb ville vi ju aldrig lämna vår bubbla.

  Lycka till pepp!! <3<3

  (ps. blir anfådd av att bara se hur högt upp bebis nummer två ligger)

  • Hahaha ja alltså vad är det med håret? Jag kommer ju säkert inte bry mig sedan när det gäller men som du säger så är det säkert en slags mental förberedelse.. Ja och alltså bb-väskan blir ju lite dubbla uppsättningar av kläder och grejer till bebisarna men jag tänker att det är svårt att packa för möjligheten att bebisarna kommer för tidigt och vi kommer bli kvar på sjukhuset några veckor. Då blir det ju liksom ingen liten väska utan en hel backpackingryggsäck :)) Jaja, jag ska börja kolla på det idag tänkte jag. Tack för peppen!!

 3. Du är så himla fin! Tack för att du orkar/vill uppdatera om graviditeten, det uppskattas 🙂
  Jag undrar för övrigt om ni kommer att visa bilder på små bobbertsarna när de är utanför magen? Alltså pga att många bloggare (och icke-bloggare) nuförtiden undviker bilder på sina barn. Jag förväntar mig ingendera, bara nyfiken på hur ni tänker kring det :))

  • Tack gulle! Angående att visa bilder på dem har vi inte riktigt diskuterat det, men jag tänker att vi inte har en så stor blogg att jag det kommer kännas jobbigt att visa upp bilder..men vi får väl se hur det känns när de kommer. Det kanske kommer kännas annorlunda då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *