Ännu en torsdagskväll till ända, ännu en ridlektion riden. Jag spenderar ju varje torsdagskväll med att rida en timmes lektion mellan nio och tio på Ågesta ridskola som ligger strax utanför Farsta strand här i Stockenholmen. Och SOM det är härligt och carpigt och underbart att spendera tid i stallet med hästarna.

Idag hade jag en liten gulleplutti som heter Lotto, som jag ridit en del innan. Han tjatade och tjatade om att vi skulle ta en selfie tillsammans så till slut gav jag med mig, men alltså vart är selfiepinnen när man behöver den?!?

IMG_0098.JPG

IMG_0100.JPG

Lotto är väldigt snäll och trevlig, men lite lååååångsam och seg och vill hemskt gärna komma undan att gå liksom ”centrerat” genom att skjuta ut ena bogen åt sidan. Ofta kommer han nog också undan med det för himmel och pannkaka vad jag kämpade med att få honom jämn. Jag hade honom nästan inte högerställd alls utan kämpade typ hela tiden med att ha honom lite åt vänster och att han samtidigt inte skulle skjuta ut bogen och ramla åt sidan.

Men trots detta krångel gillar jag honom mycket för han är så göööölllli med sina små vita ögonfransar :’))))

IMG_0116.JPG

I denna bild är det inte Lotto som är the star utan hästen bredvid honom, Månella. Kolla hennes underläpp. Hahaha den bara hänger och slänger där på bilden, för hon stod och var så avslappnad. GÖLLEHÄÄÄST!!!

IMG_0123.JPG

Det var en rätt bra lektion för att jobba med liksidigheten i Lotto. Vi jobbade med sitsen och handen och övergångar mellan gångarter, men bara mellan halt, skritt och trav. Det var ingen galopp för de är inte riktigt igång efter jullovet. Så jag fick rätt mycket möjlighet och tid till att fokusera på bogarna och det.

Summa summarum: bra lektion, bra Lotto och bra Yrsa. Jag önskar jag hade råd att rida ännu mer!

5 comments on “Hashtag veckans häst”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *