Igår fick jag min ridräkning och fnittrade som Madde gjorde i sin announcementvideo *tihii*. Den lilla smala summan av 7000 kronor ska jag betala för att rida denna termin, och baserat på detta bestämde jag mig för att åka och rida trots ont i örat och ludd i huvudet. Annars skulle det vara som att kasta flera hundra spänn i sjön.

Jag fick Parma tilldelad till mig och är det någon liten gullesnuttehäst jag älskar så är det Parma. Men jag blir alltid så sugen på skinka när jag rider henne….? Jaja. Jag ville fota mig med Parma men hon var mer intresserad av att äta mat än att posera.

20140124-111256.jpg

20140124-111307.jpg

20140124-111314.jpg

Ibland önskar jag att jag hade någon med med i stallet som kunde fota mig med alla små söta hästar……………………hint hint hint……..tomas….

Ridningen gick tyvärr inte så jättebra, men det spelar inte så stor roll för jag älskar Parma i alla fall, lille gulletussen. Jag önskar hon var min. Då skulle jag stå och klia henne under hakan varje eviga dag <3 Fick jag inte det så önskar jag hade i alla fall 7000 till så att jag kunde rida två gånger i veckan, för det är så mysigt och bra för kropp och sinne.

21 comments on “Häst är bäst”

 1. Det är ju det, suck. Och som du skriver känns en gång i veckan för lite! Gud, när kan det ha varit? Jag var väl ja, typ tolv och idag är jag snart 33, hehe, så det var ett tag sen.. Jag minns en ponny som hette Charlie som alla var rädda för (minns även att hans skötare hette Lisa och var SVINTUFF!!), och en som hette Paloma och en som hette… ååååååhjagkanintekommaihåg!

  • ÅH men då har vi några gemensamma hästminnen i alla fall ::):) Kan det vara Charles den läbbiga hästen hette? För en sådan fanns när jag var liten. Han stegrade sig i boxen och bet folk och så. Asläskig var han. Oh Paloma kommer jag ihåg, hon hade väl en typ halvsyster som hette Falline (?). Och Joker och Kivi och Fritte och Markis och Claes och Jaffa och Jusita och Jatsy? Fanns någon av dem då?

   • ÅH, JA så hette han ju. Och det var Markis jag tänkte på! Claes och alla tre på J minns jag också, och någon som hette Musse. Gud vad roligt! Fan, kanske skulle börja igen alltså, men har för mig det var så fasligt knöligt att åka dit kommunalt och en annan är ju körkortslös 🙁

    • Nä det är inte så krångligt alls. Jag har inte heller körkort. Bussen går fyra gånger i timman eller två beroende på vilken tid det är från Farsta strand nästan hela vägen fram, bara en 10 minuters bekväm prommis. Eller buss hela vägen fram men den går bara en gång i timman. Kom tillbaka vettja ::):):)

 2. Hej! Jag fastnade för det här med dina kalla fötter och tänkte bara säga att min pappa jobbar inom Polar, så de åker och forskar på nordpolen och sånt. Och då använder de skomärket ”Sorel” typ Canadian modell 🙂 ingen aning om vad de kostar men de är tål ju verkligen kyla tänkte jag bara säga 🙂 bättre än Moonboots. Sen är de ju inte alls lika fina som moonbootsen men ändå 🙂 kanske kan vara värt för dina fötter att kolla lite på 🙂

  • Jo men de skorna har jag skrivit om ngn gång. Jag vill jättegärna ha ett par sådana men de kostar ju över 1000 spänn så det är inte direkt ett impulsköp…hehe. Kanske något att önska sig till nästa jul…

 3. 7000????? DYRT!!!!! Jag rider på BRS (också i Stockholm söderort!) och betalade också min ridräkning idag. 8000 kr för TVÅ gånger i veckan! Byt ridskola! Jaaaa! Kom till BRS, komsi komsi! Bra instruktörer som bryr sig om hästarna, fina fina gulliga hästar, stooort fräscht ridhus och jättefin terränghoppningsbana! Kooooomsiiiii

  • VAAAAA 8000 för två gånger i veckan?!??!?!??!??!?!??!?! *gråter* men hur kommer en till botkyrka? (eller alltdå jag vet hur en kommer till botkyrka men just till ridskolan tänker jag) Det känns som fel sida av stan för mig…eller?

   • *torkar tårarna*
    Vet inte var du bor så jag vet inte om det blir fel sida stan, men Ågesta ligger väl också söder om söder? Har inte så bra koll på geografi 🙂 Nåväl, för att komma till Borkyrka Ridsällskap (om man åker kommunalt) åker man buss 707 eller buss 708 till Hågelby, ty stallet ligger i Hågelbyreservatet. Med bil kör man E4, svänger av mot Tumba och åker Hågelbyleden till stallet. Kooooomsi, kooooomsi!

    • Ja söder om söder ligger det men liksom ”mitt” söder om söder, alltså gröna linjen mot farsta. Jag kan ju inte sticka under stol med att det är skönt att bara ha en halvtimme till stallet liksom. Ska söka på sl hur lång tid det skulle ta för mig att åka till botkyrka..

 4. 7000???????
  Känns billigare att ta tåget och komma hem till mig och rida på mina små hästar jag har här hemma.
  7000??? Herregud!!7000??????????
  Här i karlstad kostar det runt 2500 /termin.

  7000?????

 5. Men fyfasiken. Jag ska flytta till södra sidan stan om några veckor, och har sett så himla mycket fram emot att börja rida igen eftersom jag äntligen kommer ha både råd och möjlighet. Har velat lite mellan BRS (där jag ridit i mååånga år) eller Ågesta, 1 timme vs 30 min resa, men nu måste jag alltså ha med den sjuka prisskillnaden i ekvationen?! *gråter inte än, men darrar absolut på läppen*

  • Ja det är inte klokt vilken skillnad det är! Hemskt. Dock är detta vårterminens räkning och höstterminens är inte riktig lika hög (eftersom den är lite kortare). Men det är verkligen markant. Jag kommer nog inte kunna byta för det är för långt :'(

 6. Ska också säga 7000???!!? Helt sinnes? För hur många månader då? Jag betalar typ 2000kr/mån för min EGNA häst för stallhyra.. borsett från skoning, försäkring och kraftfoder då 😉 Men ändå! Då rider jag 7 dagar i veckan om jag vill!

  • Hmm jag vet inte riktigt för hur många månader men det är totalt 22 ridtillfällen i alla fall. Det är ju som sagt tyvärr himla dyrt att rida i Stockholm, och kanske speciellt dyrt på ”mitt” stall då verkar det som…Jag skulle då gärna också ha en egen häst, är avis på dig!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *