I vanlig ordning har vi haft en lugn helg, och det är ganska skönt för mig att Yrsa inte vill hitta på en massa saker hela tiden just nu, jag har ju inget emot att ligga i soffan och titta på film liksom. Synd bara att det är på grund av att hon mår illa och har ont både här och där som lugnet infaller sig.

Hur som helst så har vi börjat både lördag och söndag i lugnt mak. Efter frukost åkte vi igår hem till Vilda för att hjälpa henne måla om. Yrsa var cool på busshållplatsen och spottade lika naturligt som vilken tonårsslyngel som helst.

Själv sportade jag mina nya supersköna mjukisbyxor.

Väl hemma hos Vilda varvades måleri med dricka och snacks.

Yrsa fick inte vara i rummet när vi slipade väggarna för vi tänkte att det kunde vara dåligt för henne att få det där dammet i sig, men när det skulle målas fick hon göra det hon orkade med, när hon orkade.

Tyvärr slutade dagen med att hon hade sjukt ont i sitt bäcken, så kanske borde hon ha spenderat mer tid med att äta godis och mindre med penseln.

Idag har vi tagit det ännu lugnare. Vi har nämligen bara varit ute i Barkarby och spanat på vagnar. Eftersom vi får tvillingar har vi lite begränsat utbud och vi kände att det stod mellan tre märken, Emmaljunga, Kronan och Bugaboo.

Efter att ha dividerat med hen i butiken ett tag och räknat på de olika alternativen och kollat på annat som behövs som till exempel babyskydd och sånt där fäste för det till bilen och så vidare och så vidare så vidare så åkte vi förbi mina föräldrar och blev bjudna på lite mat. Gott och skönt att slippa laga mat idag.

På vägen hem fick vi sällskap av den här sinnessjukt stora månen!

Och när det gäller vagnen då? Ja det lutar åt Bugaboo. Trots att den är snordyr så väger funktionaliteten över. Eller? Jo vi tror det. Eller… jo. Va?

14 comments on “Helgen hos oss”

 1. Nu ska jag va jobbig och tipsa om en annan vagn som jag tycker verkar mer okänd så ni har kanske missat. Baby joggar city select, det är en lång istället för bred vagn som jag tycker är extremt smidig i stadsmiljö och i kollektivtrafik. Delarna kan vändas hur som så när barnen byter till sittdel kan de tex sitta mot varandra. Och mycket billigare än bugaboo. Vi har den som syskonvagn och jag är mycket nöjd. Dessutom har jag fått spontana beröm från busschaufförer och det är ju alltid ett plus.

 2. Åh! Denna barnvagnsdjungel! Har sett många bugaboo på stan och den ser ju smidig ut. Tror att ni nog blir nöjda med vilken vagn ni än väljer.
  Sen till Yrsas inte så roliga smärtor i bäcken, har du testat foglossningsbälte? Jag fick ett av min sjukgymnast när jag fick foglossning från helvetet. Tyckte det var skönt ibland, kände mig mer stabil liksom, fast helst hade jag önskat att det fanns något som trollade bort smärtan helt. Ett till litet tips som kanske blir användbart längre fram..gör inte som jag utan stå emot frestelsen att ”boa”. Jag kom på den briljanta idén att tapetsera om köket i v 37. Inte!!! en bra idé alls..kom inte upp från golvet och magen blev liksom som en mänsklig roller med tapetklister på hehe. Fast å andra sidan, det blir kul i efterhand.
  Hoppas att det onda går över och att ni får en fin kväll

  • Haha, det låter som en syn med rollermagen! Yrsa har ett sånt bälte, vet dock inte exakt vad hon tycker om det.

   Hoppas du har en bra kväll också 🙂

 3. Ni har säkert redan tänkt på detta, men ett tips är att kolla in begagnatmarknaden (typ blocket) om ni ska ha Bugaboo! Finns många fina till bra pris, mycket mer värt än att köpa helnytt 😀 Kram och lycka till!

  • Hej! Vi har så klart kikat lite på blocket, men jag har lite problem med att köpa just sådana saker som är ganska dyra och som ska användas mycket där. Dels så är det sällan allt vi behöver finns med i paketen där, eftersom många använt dem som syskonvagn och inte tvillingvagn, så vi behöver ändå köpa till extra grejor. Sedan är ju Bugaboo så bra att de går att använda länge så garantin finns sällan kvar. Och så mitt största problem: Jag vet inte vad vagnarna har varit med om. Det går ju att skriva att ”den har alltid förvarats inomhus” och ”väldigt fräsch”, men det kan jag skriva om mina innebandystrumpor också utan att det för den skull är sant. Jag är nog lite snobbig när det kommer till det här, men det är samma sak som att jag aldrig skulle köpa begagnade lakan. Jag vill vara helt säker på att allt är oäckligt. Så därför gör i alla fall jag så att jag hellre köper nytt och säljer det vidare för att få igen lite av pengarna senare 🙂

 4. Åh bugaboo är en underbar vagn! Riktigt härlig att köra och sen precis som ni säger funktionaliteten!! Priset är dock sviiinhögt men med tanke på hur bra vagnen är och hur bra andrahandsvärde det är så är vagnen ändå toppen anser jag 🙂 och hoppas yrsa mår bättre snart!!

 5. Rekommenderar att spana in denna sida för billigare bugaboo! Har kompisar med tvillingar som köpte därifrån och det har gått superbra att få hit från Nederländerna!
  Babyplus.nl

 6. Nu kommer jag här och är jobbig men jag har för mig att just vad gäller tvillingar kan det vara bra/praktiskt/tryggt att inte ha separata delar till dem. De är (såklart) supervana att ha varandra och blir som tryggast/lugnast om de kan ha sin tvilling nära även i vagnen. Och det går ju inte i Bugaboon
  Men det har ni kanske redan funderat massa svängar hit och dit på

  • Jo det är sant att tvillingar kan ha en lugnande effekt på varandra, men det skulle inte vara speciellt hållbart att köpa en enkelvagn med extra stor liggdel för att de ska ligga tätt bredvid hela tiden, för att sedan behöva byta vagn. I början är de kanske så pass små att de får plats i samma tvillingliggdel ett tag och sedan får de leva med att ha några centimeter mellan sig när de åker vagn. På natten kommer de dock få sova ihop, förutsatt att de lyckas hålla en hyfsat jämn dygnsrytm 🙂

 7. Alltså vagndjungeln… Vi har köpt båda våra vagnar begagnat (Brio Happy kombi och Crescent Compact sulky) och det har inte känts äckligt på något sätt, hehe. Snarare varit superfräscha (och Happyn var knappt använd). Men det är kanske något speciellt med att köpa en ny? Aldrig testat så vet inte hehe. Däremot babyskydd till bilen och sånt är ju så klart viktigt att det är nytt. Jag har noll erfarenhet av dubbelvagnar även om vi eventuellt kommer behöva en sådan framöver (blir 1,5 år mellan barnen) men alltså gaaah, bävar inför kostnaden. :O Tänker dock att ni kanske inte behöver Bugaboon för dess finess med att göra om till enkelvagn? Hur ofta rör man sig själv med ett barn? Jag hade köpt Kronan. 🙂 Det är den jag är mest sugen på själv.. Fast, nej, vi får klara oss med två vagnar första tiden (ska ju ändå vara hemma bägge två i sex månader).

  Jag har ett annat tips som bärande förälder! Det ska tydligen finnas en grupp på Facebook som heter Tandembärande. Så att man kan lära sig att bära bägge barnen i sjal samtidigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *