Åh det var så mycket i veckan och nu i fredags så skulle jag ha mina sista lektioner och liksom samla ihop allt och det var så mycket att tänka på så jag struntade i bloggen, sedan tog jag det bara lugnt helahela helgen så då blev det som det blev. Men här kommer en liten redogörelse över dagarna som gått.

I fredags hade jag som sagt sista dagen på praktiken. Förutom att ha prov i geometri med två klasser så gick jag också till kyrkan med barnen för att fira in advent. Det var himla fint på vägen dit och jag kände näääästan solen stråla på min genomskinliga fejja.

IMG_8591.JPG

I kyrkan var det väldigt fint och barnen sjöng juliga sånger, däremot finner jag det lite dubbelt att gå till kyrkan och sjunga sånger om att vi ska bereda en väg för herran, och hur mäktig gud är och sådär. I alla fall när det sker utan att läraren också pratar med eleverna om att detta är ett sätt att fira in advent osv, och att man också kan prata om andra religioners högtider och att man kan fira in advent utan att tro på gud och jesus. Nu kan jag inte intyga att lärarna inte gjorde detta, jag hoppas de gjorde det. Ja i alla fall, som en tyst protest sjöng jag inte med i sångerna för att visa att man inte måste sjunga med.

IMG_8595.JPG

Efter kyrkan gick dagen i ett jehu och plötsligt var det kväll och jag och Tomas låg hemma i soffan och jag somnade in som ett barn med Bridget Jones rullandes på tv:n. Alltså SÅN fredagskänsla!!

När jag vaknade på lördagen av att klockan ringde såg jag solen lysa. ÅH så härlig syn!! Jag orkar inte hålla på och tjata om vädret för det är ju det enda vi håller på med, men VAD min kropp saknar solen!!! Inte så att jag känner mig lite blek (har ni sett mig eller?? Blek är ju liksom mitt normaltillstånd jag blir inte brun) utan jag känner mig mer grådaskig och genomskinlig. Huden bara skriker efter d-vitamin.

IMG_8643.JPG

Jag åkte och yogade ett bra yogapass och sedan åkte jag på släktkalas och åt macka och tårta och sånt där mysigt. Efter kalasandet mellanlandade jag lite snabbt hemma för att sedan åka hem till min kompis Katinka för att laga och sedan äta middag.

Lördagseyelinern var på! Och poserandet likaså..
IMG_8653.JPG

Det var jag, Katinka, Sofia och Katinkas katt Satan som dinerade tillsammans. Alla var nöjda utom Satan som har så platt ansikte att han inte kunde äta upp det sista ur sin matskål. Detta surade han över hela kvällen sedan.

IMG_8667.JPG

Vi gjorde det enklaste möjliga och köpte tortellini och en färdig sås som vi adderade lite champisar till. Det var göttigt men tyvärr mådde jag illa efter cirka halva min tallrik så jag orkade inte äta upp :'( RIP maten.

IMG_8659.JPG
Imorse började jag min dag med Horse show och frukostätande i soffan. Varje år köper jag inte biljetter och varje år önskar jag att jag hade varit där på plats och förbannar mig själv för att jag inte köpt biljetter. Det är ju kul att se på tv också, men så mycket maffigare att vara där på plats och se.

IMG_8694.JPG

Efter den långsamma starten på dagen satte jag på mig de mjukaste kläderna jag kunde finna och gick till tunnelbanan för att åka in till stan. På vägen till tunnelbanan gick jag förbi den mysiga julmarknaden som var i hökis nu i helgen. Önskar jag hade hunnit titta mer. Älskar julmarknader!

IMG_8704.JPG

Målet för dagen var Monki och Weekday för jag ville prova lite kläder inför vip-shoppingen som är på tisdag. Jag behöver verkligen köpa jeans för de flesta av mina är antingen för små eller trasiga. Jag provade också denna silvriga byxdress och kände mig som en fjällig fin fisk <3

IMG_8709.JPG

Jag provade säkert 20 brallor för jag ville verkligen göra det PÅ RIKTIGT. Och så himla konstigt det är med storlekarna på jeans. I vissa byxor kunde jag ha 27 men i andra, som dessa nedan, gick 28 inte ens över mina lår? Det ser ju kanske ut som att jag har dem på mig men skenet bedrar. De sitter på halvstång.

IMG_8718.JPG

Jag hittade några som kanske jag ska köpa på tisdag i alla fall. Ett par svarta och ett par blåa.

Sedan åkte jag hem och lagade mat. Tomas önskade sig risotto, så risotto blev det. Men rostade ugnsgrönsaker. MÖÖÖMS. Skulle kunna leva på risotto.

IMG_8726.JPG

Och efter att maten lagt sig på plats i maggropen så satte jag på en jullista på spootify och packade upp adventssakerna ur jullådan och pyntade lite här hemma.

IMG_8731.JPG

IMG_8742.JPG

IMG_8741.JPG

Och nu säger jag som min lillasystra jag:

IMG_8727.PNG

Nu är det faktiskt igång PÅ RIKTIGT det här med julen 2 lax 14. Imorgon är det 1:a december och bara 24 dagar kvar till jul. Det kommer att gå i ett nafs.

Det har varit en härlig och återhämtig och kravlös helg med bara lite ontimagen-oro. Perfekt inför den kommande veckan där jag kommer behöva lägga på ett kol med min hemtenta *springer runt och jublar och kastar konfetti omkring mig*

2 comments on “Helgen som gick och gick”

  1. Åh, jag är precis likadan angående hästshowen. Den är så galet fin. Just nu tänker jag i alla fall att nästa år tvingar jag med mig min bror och går, det här med att missa den flera år i rad håller ju inte.

    • Ja jag ska också tvinga med någon, och förhoppningsvis ha mer pengar så att jag känner att det är en ekonomisk möjlighet att gå också :)) Så då ses vi där nästa år då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *