Idag hade jag och lilletjompen tid på vår mvc för att kolla och mäta och prata osv. Jag vet inte riktigt hur ofta en ”normal” gravid får komma på besök men jag tror att jag har lite oftare för att hålla koll. Jag har i alla fall fler ultraljud. WIN på det. Men idag var det alltså dags för ett alldeles vanligt besök. Jag byter vecka på torsdagar så prick idag är jag 22 fullgångna veckor och alltså i vecka 23 (22+0) nu.

På tunnelbanan på vägen dit åt jag ett litet mellis i form av banan, det var ju trots allt 45 minuter sedan frukosten…hehhehe.

Sen när vi kom till mvc så fick jag börja med att väga mig och häpnade inför den siffran vågen hamnade på. Alltså inte för att jag på något sätt känner att det var för mycket eller lite eller så, jag är helt öppen för att kroppen kommer gå upp det den behöver och jag känner mig rätt obrydd inför det. Då tycker jag att kroppsformen är bra mycket svårare att yoloa med och bara go with the flow. I alla fall. Jag har nu totalt gått upp 9 kilo sedan första gången jag vägde mig. 9 KILO! Jag har aldrig vägt såhär mycket i mitt liv, men trodde att jag skulle kunna känna att jag går runt med all den extravikten. Det borde ju kännas tyngre i kroppen liksom, men just nu känner jag mig precis lika lätt/tung som förut (men såklart lite mer orörlig och stel och ond i kroppen). Ja det gjorde mig riktigt förvånad.

Sedan fick vi komma in till vår barnmorska och en barnmorskestudent och lyssna efter hjärtljuden, mäta SF-måttet, ta blodtrycket och prata. Jag har ju varit lite orolig eftersom jag tycker att rörelserna inte är som förut, och att jag knappt känner den ena. Men barnmorskan hittade två hjärtljud och konstaterade att den jag känner mest ligger längre ner så det är säkert därför jag känner den mer. SF-måttet är jag informerad om egentligen inte ger så mycket information för en tvillinggravid, utan det är tillväxtultraljuden som visar att bebisarna växer som de ska. Men SF-måttet var i alla fall 22, vilket säger mig noll och ingenting men det är väl bara för att de ska kunna föra in det i någon slags graf. Blodtrycket var bra och det var skönt att prata och få lite lugnande ord av en som vet vad hon pratar om, istället för att förlita sig på google vilket ju inte direkt gör en lugnare….

Så allt som allt ett bra besök. Nästa besök är inbokat redan i början av januari och nästa efter det är inbokat i slutet av januari, så det blir kortare och kortare mellan besöken. Nästa ultraljud är i vecka 28 (alltså runt mitten av januari) och sen tror jag att nästa efter det är runt vecka 32. Jag längtar efter ultraljuden som en tok pga så skönt att se att allt är bra för dem där inne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *