Här sitter jag som så många gånger förr, i soffan med en bebis på mig och oförmögen att röra mig för jag vill ju att bebisen ska fortsätta sin sovstund tills det att hon själv tycker att det är läge att vakna igen. Min kaffekopp och frukostskål med bär och mandelmjölk står på ett retsamt avstånd på en meter bort men jag vågar inte sträcka mig efter dom. 

Jag sitter också fast i en annan bemärkelse. Min nacke har halvt låst sig och gör svinont om jag inte har huvudet precis rakt fram och upp. Jag tycker så otroligt synd om mig själv :'(((( ont i ryggen är jag verkligen van vid och det är inte så besvärande ändå, men det här är nästan outhärdligt. Jag har pillrat i mig alvedon och Ipren och ska försöka fixa en varm vetekudde att ha runt nacken när jag kan röra mig från soffan igen. 

Det blev en liten paus i bloggandet under helgen och måndag-tisdag pga hanns inte med. Men den innefattade exempelvis:

 • Ett första möte mellan Bo och bebisarna (låter ju som ett toppenbra barnprogram). Jag och josefin har planerat att de ska bli kompisar så det var hög tid för dem att ses. Kan ju säga att det där med kompisskapet kaaaaanske får vänta lite för Bo var halvintresserad och Märta och Lilly var verkligen inte intresserade (no offence till bo dock, de är ju mest intresserade av mat, sömn, musikmobilen och sina föräldrar och allt annat är inte så viktigt i deras värld).
 • En promenad med en annan tvillingförälder. Det känns verkligen viktigt att träffa andra som har tvillingar för det är SÅ annorlunda från att ha ett barn. Vi har ju en föräldragrupp på BVC som absolut är bra att ha men det går ju knappt att jämföra våra olika situationer, så att prata med andra som är i samma sits som oss är jätte värdefullt för mig. Är det ngn annan tvillingförälder som läser här och som bor i Stockholmsområdet så hör av dig vettja! Vi kanske kan starta en tvillingföräldragrupp som kan ses ibland!
 • En eftermiddag och middag hemma hos min mamma som föregicks av en frukost ”på stan” som inte var så härlig som det låter. Vi skulle frukosta här i hökis på bageriet, men när vi äntligen kommit dit med lågt blodsocker deluxe så fick vi besked om att vi inte fick vara där. Vi hade tagit in insatserna till vagnen där bebisarna låg och sov men de var vi tvungna att ta ut, och kruxet är att det inte går att ha vagnen på deras uteservering heller (dessutom regnade det typ och var rätt kallt). Jag blev superledsen för det kändes bara som att hela världen är stängd för oss. Vi tog oss i alla fall till sandsborg istället för att fika på gamla Enskede bageri, men innan vi kom dit så hade vi (eller mest jag…) ett breakdown i en tunnel för det hade börjat regna och vi fick inte på regnskydden på vagnen och både Märta och Lilly skrek och ville BARA vara i famnen. Märta ville också äta men vägrade ersättning (vilket hon gör för det mesta just nu) och jag hade dumt nog inte så ammingsvänliga kläder på mig och kände ångest kring att stå ashungrig på gränsen till svimfärdig i en gångtunnel och amma helt öppet med en annan skrikande bebis brevid. Till slut struntade vi i regnskydden (det hade också slutat regna) och lyckades få i båda lite mat och så rullade vi till bageriet och fick plats utomhus där vi kunde ha vagnen brevid oss. Sen fick vi ääääntligen frukost i våra magar och det fanns till och med en vegansk chokladboll jag kunde avsluta frukosten med. Så himla god var den! Och sen var eftermiddagen hemma hos mamma bra och middagen väldigt god. 
 • Vi har köpt en ny sorts ersättning, en ekologisk från hipp, som vi ska testa. Jag hoppas hoppas att den kommer göra ärtan lite vänligare inställd till det här med att äta ersättning!
 • Orange is the New black!! Vi har sett klart hela säsongen under dessa dagar. Jag både hatar och älskar att alla avsnitt släpps på en gång. Det är så härligt att slippa vänta, bara kunna klämma allt på en gång! Men desto mindre härligt att det tar slut så otroligt snabbt. Bra säsong tycker jag i alla fall! 
 • Jag har funderat på om jag inte ska skippa den här långa luggen och klippa tillbaka en hellugg igen. Haha det är en never ending story det här med mitt himla hår (har ju till och med en kategori som heter så) men jag vill ju bara känna mig fin och nöjd :///

Sen har väl tusen till saker hänt och tänkts men nu måste jag sluta blogga för nu börjar en liten grisling knorra här på mitt bröst..

9 comments on “Hjälp jag har fastnat ”

 1. Hej yrsa!
  Läst din blogg ett tag. Så härligt med en inblick i vardagen med tvillingar som känns äkta! Jag och min man väntar tvillingar i slutet av september, början av oktober. Hänger gärna på en tvillingföräldragrupp när mina små kommit!
  Maila mig gärna!

  Hälsningar
  Emelie

 2. Åh ibland kunde allting verkligen kännas helt jävla hopplöst, man hade svårt att tro att det fanns en ”annan sida”.. håll ut, allting kommer att bli både lättare och roligare! Jag blev nästan tokig de första halvåret, det var fas efter fas, och då hade jag bara en bebis! Vet inte hur många gånger jag stortjöt på bussen, tåget eller lite i smyg medans jag gick på toaletten haha. Kramar till er, Lilly och Märta är verkligen superfina! 🙂

 3. Hej! Jag är förhoppningsvis snart tvillingförälder (inte för snart bara, är i vecka 26 nu), bor också söder om Söder och tycker att det här med en liten tvillinghänggrupp lät skoj. Vi borde kanske fika/bruncha oss igenom ett gäng ställen och sedan skapa en lista på tvillingvänliga caféer och restauranger om det inte redan finns. Heja er som tog er vidare till ett annat ställe trots usla förutsättningar.

 4. Här kommer ett tips från en morsa som hade en plutt med kolik och som till en början vägrade ersättning . Vi fick tips att lägga en knivsudd med vaniljpulver i ersättningen ( smakar bättre ) för att sedan successivt ta mindre och mindre och sen ta bort . De funkade för oss . Jag är mkt anti socker till barn och min snart 2 åring har fortfarande inte käkat socker ( förutom några dagar i ersättningen då ) men ibland får man vara försöka få de å funka

 5. Hej!

  Jag och min kille väntar tvillingar i höst och bor vid farsta centrum så jag skulle definitivt vilja vara delaktig i en tvillinggrupp även om våra anländer lite senare 🙂

  Känns helt fantastiskt såklart men också lite lätt överväldigande så det vore toppen med ett gäng i samma sits! Bara att läsa er blogg hjälper mycket kan jag meddela, så tack för det!

 6. Har tvillingar i tonåren och håller med om att det inte går att jämföra med att ha ett barn i taget. Många som har bara några år emellan tror det, men det är skillnad när utvecklingsfasen gå i takt. Väldigt utmattande när de var små. Men det blir bättre med åren och är också spännande att se hur de utvecklas tillsamman. Var rädda om er! Glada och nöjda föräldrar ger glada barn. Våga be om hjälp om det behövs. Våga! Många älskar att hjälpa till om de ges chansen! KRAM!

 7. Hej! Jag har inga tvillingar, inte ens något barn, men min pojkvän är en tvilling och hans föräldrar gick med i en tvillingförening när de var små (när tvillingarna var små alltså). De hittade på massa skoj med föreningen och var både på lokala events och gick typ på Liseberg med föreningen osv. Kanske kan vara något att kolla upp :-))

 8. Hej!
  Så fina små flickor ni har fått! Vi kommer få träffa våra små grabbar på lördag eller söndag, då sätts min förlossning igång på sös. Tar gärna en fika eller nåt när saker och ting börjar sätta sig lite. ha en trevlig midsommar!

 9. Jag skulle gärna vilja höra lite om amnigen/ersättningen eftersom du hade lite problem med det dör i början har jag för mig. Jag vet inte iom du har skrivit om det hör förrut och jag bra missat det❤️
  Märta och Lilly är så himla söta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *