Igår plingade Anna på dörren strax innan tre och efter att vi slappat lite i soffan, pga fortfarande köttiga från kvällen innan, plockade vi fram det hemmabryggeri jag köpt onlinez för att brygga premiärbrygden.
Det var viktigt att diska ordentligt och desinficera stod det så det gjorde vi.
Sen var det dags att mäska. Vi höll koll och rörde runt då och då.
Efter mäskning kommer lakning och då gjorde vi så här.
Anna blev väldigt glad dels för att det kändes lite som att röra runt i en häxkittel
men också för att det faktiskt började se ut som öl!
Det här kanske kan vara etiketten på vår framtida storsäljare på Systemet?
Vi tvättade händerna nästan orimligt mycket för att inte råka sprida baciller.
Sen var det dags för vörtkoket! Här freestylade vi med humlen för att få vår unika smak. Vi kan inte berätta för er vad vi gjorde tyvärr. Om ölen inte blir jätteäcklig. Då berättar jag gärna.
När det kokat i en halvtimme kylde vi vår brygd till 21 grader och sedan skulle det ner i jäskärlet.
Anna bajsade i silen.
Haha, nej det gjorde hon inte så klart! Det var jag som gjorde det.
I med jäst.
Lite uppvärmning.
Och sen skulle det skakas i minst en minut. Det var jobbigt som fanken!
Och nu står vårt mästerverk och jäser i två veckor. När jag och Yrsa kommer hem från Öland kommer Anna hit igen så vi kan tappa på flaska och ytterligare två veckor senare får vi veta om vi lyckats eller om vi inte alls har en framtid som bryggare. Jag är inte alls orolig i alla fall, för vi hade ju alla viktiga beståndsdelar. Skägg, tatueringar och kul!