Jag lovade ju att jag skulle skriva om mitt besök hos hudläkaren så here we go. Igår vad jag på min andra uppföljningskontroll sedan jag började med isotretinointabletterna för cirkus fyra månader sedan. Att vara utomlands trots tabletterna gick bra, jag aktade mig ju bara extremmycket för solen. Och jag märkte att huden mådde bra av att få vara utan smink men mötas av lite solstrålar och saltvatten. Det lilla exem jag hade innan jag åkte gick över och totalt fick jag kanske två finnar under hela tiden på seychellerna (annars brukar jag få en hel del av solkrämen). Nu när jag kommit hem har exemet kommit tillbaka lite men annars håller sig huden i schack, och på morgonen när jag klädde på mig och så inför att gå utanför dörren struntade jag i foundation!!!!! Det kanske inte låter som värsta grejen för en med porslinshy men jag har knappt struntat i foundation när jag gått ut på flera år. Stor grej alltså. Och sedan hade jag inte det på hela dagen heller, trots frukost med vänner, yogaträning och rödhet i ansiktet efter detta och sedan plugg hemma hos en klasskompis.

Själva besöket hos hudisen gick jättebra. Jag har tyckt att huden ser väldigt fin ut och hon höll med. Hon oohh:aade och aaahh:ade när hon tittade på den med sitt förstoringsglas och var helnöjd med utfallet. Så nu är dealen att jag ska fortsätta äta tabeletterna till slutet av mars och liksom fasa ut dem lite. Sedan när jag slutat äta dem ska jag smörja med en kräm som heter differin kanske några gånger i veckan bara för att ännu mer fasa ut. Och fortsätta smörja med mjukgörande.

Självklart fotade jag min lille hudbit när jag var på väg därifrån för bildbevis på att både jag och hudisen tycker att den är så himla fin.
20140116-131723.jpg

20140116-131737.jpg

20140116-131748.jpg

För att få perspektiv så jämför med dessa bilder som jag tog precis innan jag började äta tabletterna.

20130925-1320041 20130925-1320221

VILKEN WOWEFFEKT VA!!!???!??!??! Knottrorna är nästan helt borta och finnar har jag inte alls. Det känns så otroligt skönt och bra. Och skönt att veta ett slutdatum för att äta tabletterna så att jag vet när jag kan börja sola solarium, supa och stenträna ashårt igen.

 

 

 

 

Hahah. Skojja. Men alltså jag längtar efter att dricka viiiiiiiiiin på riktigt. Det ska bli mys att kunna göra det igen till någon lyxig middag till exempel. Cola ”gifter sig” inte så bra med annan mat än pizza och bubbelvatten känns inte så himla skojigt det heller..

Så summan av kardemumman är att jag. är. nöjd.

7 comments on “Huden – uppföljningsinlägg”

  1. Vilka biverkningar har du märkt av?
    En vän till mig åt samma kur och hon blev så deprimerad att hon inte visste vart hon skulle ta vägen. Hon tappade även känslorna för sin pojkvän som hon haft i herrans massa år. Jag skulle vara livrädd för att äta detdär om jag nu hade varit i behovet av dem.
    Kul att det funkar så bra för dig!

    • Alltså jag var asorolig innan jag började äta dem för jag hade hört om alla biverkningar, men jag har inte märkt av en enda typ. Det enda som hänt som är en biverkning är att min hy är mycket torrare och att jag aldrig behöver tvätta håret för det är också så torrt. Så himla skönt för mig att allt det där andra inte drabbat mig. Då vet jag inte om jag hade fortstatt äta det. Jobbigt för din kompis =/ hoppas hon mår bättre nu!

  2. Suck, var inte meningen att kommentaren skulle hamna som en reply till Emelie ws kommentar, gläds inte alls åt hennes väninnas problem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *