Imorse var jag hos min hudläkare för ett återbesök eftersom min hud i ansiktet inte sköter sig som den ska. Det är otroligt jobbigt att den är så upprorisk och orolig. Jag har ju haft problem med min hud på detta sätt de senaste 4 (?) åren och inget verkar direkt hjälpa. Jag smörjer med krämer och torkar ut och fettar på och låter vara och klämmer inte och klämmer och dricker mycket vatten och sminkar bara med mineralsmink och sminkar inte alls (nåja). Mellan varven blir det lite bättre men alltid sämre igen och det gör mig så ledsen. Det är jobbigt att ha det så här. Jag är 27. Jag ska inte ha sådana här problem med hyn, jag ska ha lite rynkor och kanske pigmentsfläckar men inte det hääär.

Det här blir lite jobbig men för att ni ska förstå vad jag pratar om tog jag lite beautyshoots i spegeln igår efter att jag tvättat av mä smänket. Jag har dragit lite i kontrasterna för att ojämnheterna ska synas ordentligt för de försvann lite i ljuset. Jag ger er: min problemhy

20130925-132013.jpg

20130925-132022.jpg

20130925-132004.jpg

Japp där är den, som allt som oftast sminkas över och göms undan. Det finns ju alldeles säkert de som har ännu mer problem, men det här är ju mitt jobbiga som för mig är svår att jämför med andras eftersom det är min kropp jag lever i.

Hudläkaren fick i alla fall blodprov och kissprov av mig och nu ska jag kanske få små tabletter eftersom krämerna inte funkar. Så nu får vi se vad som händer med det.

15 comments on “Hudens tillstånd”

 1. Respekt til deg for å legge ut slike bilder!! Jeg sliter en del med det samme selv og husker jeg tok bilder av huden min da den var på det verste, men jeg greide ikke å se på de og slettet dem nesten med en gang. Nå har min blitt mye bedre…og det tar TID..hver hud er forskjellig, så vær tålmodig!
  Kram!

 2. Vad bra at du tar upp ett sådant här problem! Jag har kämpat med acne i fleraflera år och vet hur jobbigt det är! Till slut tog jag jättestarka Roaccutan-tabletter och det hjälpte, men jag har fortfarande massa ärr kvar…

   • Klart det var jobbigt med att man var tvungen att gå och ta prover titt som tätt och absolut inte fick missa sina ppiller. Och huden min på kroppen blev torr.. Men samtidigt var det sååå värt det i slutändan! Det är ju bara 4 månader och det klarar man!
    Testade tetralysal först dock, det hjälpte jättebra i flera år men sen fick jag inte ta det längre.. Det är inte det du ska prova?

 3. Jättestarkt av dig att skriva om det och lägga upp bilder! Är också 27 år och har fortfarande problem med hyn till och från. Har ätit roaccutan, det blev faktiskt bättre av det även om det forfarande kommer tillbaka. Va beredd på att du blir väldigt torr av att äta roaccutan, speciellt händer och läppar. Tips till läpparna är locobase repair från Apoteket. Bra till händerna med men väldigt fet så passar bättre på natten. Bra att vara med medveten om att man kan bli deppig av medicinen, jag blev det, var nog i och för sig det innan också. Hoppas det blir bättre för dig, förstår verkligen hur du menar att du blir ledsen av att ha problemhy vid 27års ålder, du är inte ensam!

  • Ja jjag ska preppa järnet med krämer eftersom mitt naturliga tillstånd under vinterhalvåret är torr som fnöske….lär ju inte bli min lenaste hud-vinter. hoppas att det är värt det och att jag blir fin i hyyyn!

 4. men åh, jag förstår dig verkligen! har inte haft så mycket problem med hyn (förutom torrt eksem som också kan va sjukt trist), men håååret däremot. fyfan. jag hade superfint hår som gick till midjan innan, och för tre år sedan så ba bestämde det sig för att börja falla av i stora tussar. det var HEMSKT. det som jag var mest nöjd med på kröppa blev plötsligt mitt största komplex, vissa dagar fick jag t o m sjukskriva mig från jobbet för att jag mådde så dåligt. till slut fick en vän klippa av det till en tunn page som jag HATADE, och jag känner mig fortfarande inte som ”mig själv” utan det långa svallet. flera vänner har sagt att ”det är ju bara hår” och ”ingen annan lägger märke till det”, men hur man själv mår och känner är ju det viktigaste! HOPPAS att läkaren kan hjälpa dig! och ett tips från en torris till en annan: jag använder nuxe-olja från apoteket i min hudlotion canoderm, då blir man smooooth som en bebis. en kan använda någon droppe i håret också! kram

 5. Jag är visserligen 19 år och kan väl därför komma undan med dålig hy, men har också haft mycket problem. Åt för något år sedan tetralysal i ett antal månader, hjälpte jättemycket! Var rädd att det skulle bli värre när jag slutade (vissa varnade för att det kunde vara en bieffekt) men så blev det inte! Visst någon liten finne då och då, men inte alls som innan jag åt dem. Kombinerade tabletterna med en moisturizer från Obagi, super! Har även märkt att sedan jag började med P-ring att hyn blivit mycket bättre (dock sämre periodvis). Kram!

 6. Så jävla underbart att inte vara ensam med sånt här. Jag är visserligen 18 år men jag har redan en skön bunt ärr på varje kind. Lider med varenda kvinna och man som mår dåligt av sina ansikten utan smink. Jag är så himla dålig på att låta bli den jävla concealern. Stay Strong Yrsis du är skön.

  • Har du då gått till någon hudläkare och fått råd och hjälp? Jag tycker det är en sådan djungel med alla tips och råd och så från alla olika håll. Hoppas det blir bättre för dig! Och stanna strong du mä!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *