Steg 1. Börja med att hacka gul lök och släng i en het stekpanna med smör och olja. Sänk värmen, strö över lite salt och lite socker och låt löken svettas likt en alldeles för påklädd Yrsa i en mataffär (hände mig idag, true story). Låt den bli genomskinlig och svetta den lite till.

Steg 2. Hacka mycket vitlök och släng i detta i svettpannan. Eventuellt kör du också i hackad chili här. Då är mitt tips att inte klia dig i ögonen eller näsan eller så efter att du hackat upp den. Det hände en jag känner och hen hälsar att det inte var bekvämt……

Steg 3. När det gojsats ihop, släng i ett paket quornfärs. Häll på ännu mer olja eller smör. Quorn är ju som bekant inte lika fettigt som djurfärs så lite mer fett gör det hela mycket göttigare.

Steg 4. Häll i krossade tomater, hackade riktiga tomater, tomatpuré, buljongtärning(ar), ännu mer vitlök, rödvin, vatten, salt, peppar, vitpeppar. Lägg på ett lock och låt småkoka under detta medan du diskar upp berget av disk som belamrat din diskbänk sedan i helgen. Fast egentligen gör du inte alls detta utan du kollar på instagram och snapchattar istället.

Steg 5. Kom på att du glömt sätta på pastavattnet, så gör det.

Steg 6. Smaka av såsen och krydda ännu mer, fyll på med mer vitlök och rödvin speciellt. Låt puttra igen.

Steg 7. Smaka av igen och ta dig för pannan och krydda ännu mer. Speciellt saltet behövs bättras på. Smaka igen. Det blev för salt så sockra lite istället. På med locket och puttra.

Steg 8. Kom på att vattnet kokar och ha i pastan. Låt koka i angivet antal minuter.

Steg 9. När pastan kokat klart, vilket du konstaterat efter att ha gjort ett test där du slänger en spagetti på ditt ena köksskåp och sedan lämnar det där, så häller du av vattnet och blandar pastan med smör pga pasta med smör är ju det godaste som gudhen placerat på denna jord. Ät lite pasta med smör innan du lägger upp maten. Och ät lite till ändå.

Steg 10. Häll upp pasta och sås i en skål och ta för dig innan du ens satt sig ner och upptäck att du köpt sojafärs istället för quornfärs och konstatera ännu en gång att du inte tycker om smaken av sojafärs.

Steg 11. Häll på ketchup och blanda runt och ät ändå.

IMG_6410.JPG

 

Ja okej det kanske inte är den bästa quornfärssåsen, speciellt eftersom det inte ens är quornfärs. Men en sås är det i alla fall. Dagens mattips!! Lycka till med att göra den nu små gryn!

6 comments on “Hur en gör den bästa quornfärssåsen”

  1. Visst är det skillnad?! Samma med sojakorv och quorn korv (ryys) märkena är experter på olika saker^^ latmasktips för skapligt god quornfärsssås är ett paket quornfärs, 1 burk créme fraiche och sen på med svartpeppar och grillkrydda, blir färdigt samtidigt som snabbmakaronerna 😀

  2. Århundradets/världshistoriens bäst författade/mest läsvärda recept. Gu’ så klockrent! <3 (Det lät jättegott också, naturligtvis. Således bra på flera punkter!)

    Ha en fortsatt trävlig loerdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *