Jag läser om den våldtäktsåtalade som frias från våldtäkt trots att kvinnan han förgrep sig på sade nej och försökte hålla ihop benen. Domstolen är övertygad om att hennes berättelse stämmer, men eftersom hon inte kunnat beskriva våld eller hot så är det ingen våldtäkt enligt lagen. Åklagaren Barbro Brännlund säger ”Vi har ett problem här, man tutar i unga kvinnor att ett nej räcker”.

Vad är det för sjukt rättssamhälle vi lever i där ett nej inte räcker? Hur kan det vara okej att fortsätta tvinga sig på någon som sagt ifrån? Varför låter vi äckliga människor göra detta utan att straffas?

Det är vidrigt att det är så här. Säger någon nej så slutar du, hur svårt kan det vara? Om jag skulle bli misshandlad på stan och anmäla det, hur sjukt skulle det inte vara om de sade ”Jaha, sade du bara nej? Slog du inte tillbaka? Nej då är det inte misshandel.” För är inte det just vad en våldtäkt är? En misshandel.

 

3 comments on “Hur kan det inte räcka?”

  1. Jaaa kan bara instämma! SJUK dom, och ännu vidrigare ”försvar” av åklagaren. Allt som är inte är ett aktivt JA är en våldtäkt. Blir så arg på dessa idioter.

  2. Okej, läste precis lagtexten och blev ännu argare. Där räknas våldtäkt om man blir tvingat till sex med våld eller hot, eller om ”omständigheterna i övrigt är jämförlig med påtvingat samlag”. Är det inte ett påtvingat samlag om man säger nej och kniper ihop benen? GAAAAH.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *