Jag ska berätta lite för er om hur det funkar här på Samed Villa på Koh Samet.

Vi som bor här får frukostbuffé varje morgon och sedan bär det vanligtvis av ner till stranden. Om man vill så kan man nyttja ”anläggningens” solstolar utan kostnad.

Under våra första dagar här kunde vi i lugn och ro äta frukost, gå upp och borsta tänderna och kanske anlända till stranden vid 10-tiden och få varsin solstol. Sedan kom gamlingarna.

Vi har varit tvungna att gå upp tidigare och tidigare för att ”boka” platser om vi vill sitta i gratisstolarna och i morse, trots att jag kastade mig ur sängen vid åtta, var alla stolar upptagna.

Häpen gick jag tillbaka till Yrsa och meddelade mitt nederlag. Hon såg på mig med avsmak och hat i blicken och sade att om jag inte löste situationen så kunde jag lika gärna åka hem.

Efter en frukost under tryckt stämning och konstanta hot om våld från Yrsas sida gick jag och pratade med den trevliga herren som basar över solstolar, parasoll och annat strandrelaterat. Det stod nämligen två stolar lite vid sidan om. Vi tisslade och tasslade och han sade sitt patenterade ”Why not?!”.

Helt plötsligt hade vi styrt upp den här utsikten

20120126-141007.jpg

Vi hijackade stranden och placerade oss längst fram, på gräddhyllan, tillsammans med alla ”nära-döden-så-jag-går-upp-fem-för-att-inte-slösa-tid-människor”. Vi hustlade hustlarna, like a maddafakkin boss!

20120126-141031.jpg

Nu vet de vilka de har att göra med. För fan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *