I helgen träffade jag Josefin på stan för jackjakt för mig del och halsduksjakt för hennes del. Hehe kul förresten att ”på stan” är likamed södermalm och götatsbacken. Förr i tiden, i mina ungdoms dagar, skulle jag fnyst åt mig själv om jag kallade söder för stan. Stan är ju liksom t-centan. Meeeen både jag och Josefin kände att söder var alldeles lagom för oss. Jag är glad om jag kan undvika t-centralen och drottninggatan. Sedan den tiden jag jobbade på HM där på drottninggatan finns det verkligen inget härligt kvar kring detta område alls. Det är bara stress och jobbfeeling för mig (även om jag ibland kan sakna hm-jobbet på ett märkligt sätt).

Jaja. Ingen av oss hittade något när vi gick upp och ner för götgatsbacken så härom dagen gick jag in här på www och klickade hem en smaragdgrön jacka från HM jag hoppashoppashoppas kommer vara fin när den kommer! Det är ju svårt med internet, och veta hur saker faktiskt ser ut irl. Men eftersom den är från HM tänker jag att den storleksmässigt i alla fall borde funka bra eftersom jag känner att jag har väldigt bra koll på min storlek på just HM. Det slank med ett par mjukisbyxor med sån där mudd för en växande mage också, för jag känner extrem avsky för allt som sitter åt tight om magen. Hoppas jag kommer se lika snykk ut som modellen i dem…………*affirmerar*

Jackan.

jackhmprod

Brallan.
bralalhmprod

Paketet ska komma någon gång denna vecka och dess ankomst är en av de största händelserna som komma skall. Hehe. Här har vi en som inte har så mycket happenings i livet. Jag är så pepp!!

För övrigt en annan sak jag funderat på, vart finns alla mammakläder i vanliga irlbutiker?? Jag har scannat av diverse butiker på södermalm och här ute i farsta men ingen stans finns det mammakläder? Inte för att jag behöver det än riktigt, men bra att veta inför framtiden när jag vill handla kläder med extra magutrymme…

20 comments on “I stort behov av jacka”

 1. alltså så himla himla roligt med bäbisarna!! er blogg + *gravidblogg* känns som en så himla bra kombination?? men hallå, en fråga också, hur många tvillingar finns det i din familj egentligen yrsa?!

 2. Grattis till bebisarna i magen 🙂 Jag jobbar på lindex och utvalda lindexbutiker har mammakläder. T.ex. den på sergelgatan har. Tipstips! Däremot känns det som att det är både högt och lågt. Vissa kläder är jättefina och andra väldigt tantiga tyvärr.

 3. Det är jättesvårt att hitta mammakläder i fysiska butiker. Tycker det är himla konstigt att det är så svårt till och med i Stockholm liksom! Men jag tipsar också om Lindex på Sergelgatan, och HM på Hamngatan har nog det bästa utbudet av alla HM:s skulle jag säga. Annars är Asos ett hett tips, massor av snygga och hyfsat billiga preggoplagg!

  • Ja det är verkligen märkligt att det är så svårt att hitta, också svårt med snygga kläder tycker jag. Det är ju himla mycket fult som florerar omkring på mammaavdelningarna på affärerna. Men asos ska jag absolut kolla in! Tack för tipset!!

 4. Hej heej! När jag var gravid köpte jag alla kläder på Monki (som vanligt alltså). Hög trikåkjol + magtröja var det jag använde mest, det var himla smidigt att kombinera med typ fina kimonos, bomberjackor, osv. Köpte 1 st gravidplagg, och det var ett par svarta tights. Fanns så mycket rymligt och bra på Mönkan! Alla ”riktiga” mammakläder på typ H&M och Lindex är ju gjorda för 65-åringar?

  • Ehehhehhe….ooops köpte jackan i en alldeles för stor storlek pga det var den enda som fanns kvar. Jaja jag hoppas den blir snyggt oversize och annars får jag bara skicka tillbaka den :))

 5. Hej! Det finns mammakläder i Farstas HM, lite undangömt på barnavdelningen längst in vid väggen nästan inte jätte stort utbud med lite finns det iaf. Det har räddat mig som själv är gravid och verkligen inte orkar röra mig inne i stan bland all stress längre! Stort grattis till graviditeten förresten och så kul att det är tvillingar! Är själv enäggstvilling och vet hur speciellt det är

  • WOOOOOOW. Det visste jag inte. Jag har bara kollat där de hängde förut och blivit less för att det är modern classic där nu istället. Tack. Då finns det ju ett ställe nära mig. Topp! Bor du också i närheten? När ska du ha ditt barn? Tacktack och grattis själv! Ja tvillinggrejen är ju himla speciell, sjukt att jag både kommer få erfarenheten av att vara tvilling och uppfostra tvillingar…

   • Ja jag bor i skogås nyss inflyttade och ska ha vårt första barn nu i december, en liten tjej verkar det som 😀 känslorna växlar mellan otrolig glädje, spänning ocg såklart lite rädsla för förlossning och den stora förändring som kommer ske 🙂 otippat att du ska få tvillingar också förresten, för som min barnmorska informerade mig om så är ju inte enäggstvillingar genetiskt 🙂 tror dock du har en fördel att själv vara tvilling och sen uppfostra tvillingar själv 🙂

    • Kul! Känns det liksom verkligt att det faktiskt ska komma ett litet barn?? Och snart ju. Jag tycker det känns så otroligt overkligt fortfarande. Ja det är sjukt otippat med tvillingarna, men himla roligt =)))

 6. När jag var gravid så klädde jag mig typ uteslutande i trikåkjol och trikåklänning (med eller utan ärmar) från H&M i en storlek större än vad jag vanligtvis har. Kombinerade med magtröja, stora koftor och kimonos som jag redan hade i garderoben. Bäst gravidstrumpbyxor tyckte jag att Åhléns hade. Det är för övrigt inte lätt att hitta tjocka strumpbyxor när man är på smällen? Finns på H&M men de är så djävulskt tighta i benen så det var brottningsmatch deluxe att få på sig dom. Kan även rekommendera H&Ms gravidtights när du fått en rejäl mage, för det är fan inte skönt med vanliga tights med mudd rätt på buken. Preggokläder över lag tyckte jag var ganska tråkiga, men det går att hitta okej tygbitar på Asos och Lindex (men då får en oftast beställa via nätet). Annars är monki bra, ganska rymliga kläder där. Shit så rörigt detta blev…..

  • Hehe rörigt kanske men väldigt bra tips. Jag ska absolut kolla upp åhléns strumpbyxor! Och hm:s tights sedan när jag har lite mer behov av det. Nu har jag ett par vanliga från hm som går väldigt högt upp och absolut funkar bra länge till :)) Men det känns som att jag måste ta mig en rejäl titt i min garderob och se över vad jag kan behöva för att känna mig bekväm i min stil och kroppshydda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *