Jag håller mig ju borta från mjölkprotein, och vill också leva lite nyttigare och inte smälla i mig en massa socker varje dag. Det har blivit lite mycket av den varan under typ ett halvårs tid..det var ju typ det enda kuliga som fanns att göra under slutet av graviditeten. Men bara för att jag vill leva lite nyttigare vill jag inte leva tråkigare så därför rörde jag ihop en liten rawnutella härom dagen. 

Receptet jag utgick från var:

4 dl hasselnötter 

1-2 msk kakao (vilken egentligen ska vara raw men det hade inte jag så jag tog en vanlig)

Några nypor havssalt 

Vaniljpulver efter behag 

2 matskedar agavesirap

Mandelmjölk, tillräckligt mycket för att få en bra konsistens.  

Ja som ni ser är inte receptet något en kan följa slaviskt men det passade mig rätt bra eftersom jag ändå gillar att freestyla en del när det kommer till bakning och matlagning. Kan vara därför mina pavlovas alltid blir misslyckade..jaja. Själva tillredningen är inte svår, om en inte har en bebis på armen samtidigt som en försöker göra det. Då kan det hela ta en himla tid. Bara varnar. 

Gör så här:

Rosta nätterna i ugnen lite, OBS se till att de inte bräns det kommer smaka skit. Detta hände såklart mig första omgången nötter. De ska bli varma och goa och skalet ska kunna lossna lätt.

Rugga av skalet genom att gnida dem i en handduk fram och tillbaka. Allt skal behöver inte försvinna. Perfektion är för töntar.

Släng ner nötterna i en mixer och mixa tills de har smulats sönder, klumpat ihop sig och slutligen börjat släppa olja. Det kan ta ett tag. 

Sen när hasselnötterna blivit lite som ett smör så blanda i all andra ingredienser utom mandelmjölken och mixa ihop. Smaka av och ha i med av det du föredrar. 

Spä med mandelmjölken tills du fått önskad konsistens. 

Klart! Ha på macka eller till efterrätt eller hur du nu föredrar. Det är bra mycket godare än vad en kan tro och går att piffa till det mesta med!


Japp helt och fullt medveten om att det ser ut som bajs i en burk. Men sånt e livet.

1 comment on “Jag gjorde lite rawnutella”

  1. Mums! Som nybliven tvillingmamma är jag nyfiken på hur ni lägger upp amning/flaskmatning? Får intrycket att ni kör bägge delar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *