Här kommer en snabb genomgång med mycket bilder av julen i tjugohundrafemtons edition från min point of wiew. Som en sammanfattning såhär i inledningen av inlägget (så ni slipper sitta som på nålar till slutet menar jag..) kan jag säga att julen i år var himla bra på nästan alla sätt och vis. Det enda jobbiga inslaget var min onda mage som stör å det grövsta hela tiden förutom när jag ligger ner och tar det lugnt. Helt värdo.

Men julen började i alla fall hemma hos min pappa med familj den 23:e december. Vi firar julen en dag innan där sedan kanske tio år tillbaka. Jag och min systra brukar då ta med våra småbröder ut på lite kompletterande julklappsshopping och hålla dem och oss borta lite från hemmet så att Pappa och Sophia kan stöka iordning det sista helt ostört. Detta gick däremot inte så bra i år pga magproblematiken, så jag låg i soffan och tittade på en dålig julfilm medan Vilda fick släpa runt på brollorna själv. Det var en mycket ojämn arbetsfördelning. Ojämn och orättvis. Men inte mycket att göra. Sedan när de kom tillbaka slog vi in lite paket och klädde granen i vanlig ordning.


  
  

Sen när granen var klar och alla tindrade med ögonen lagom mycket så påbörjades ätandet. Då var klockan redan ganska mycket så efter ätande och julklappsutdelning var det inte mycket mer att göra än att beställa en taxi och åka hem.  

Tomas (och jag) fick en superfin jullykta som är som en snökula med glitter som åker omkring. Det var Tomas bästa julklapp någonsin sa han.

Sedan stupade vi i säng och jag somnade nog på en liten sekund ungefär av utmattning. När solen sedan gick upp igen var det JULAFTOOOON. Jag och Tomas ger varandra julstrumpor så de började vi med att kika i.  

Och utanför grydde en finfin dag (låtsas att det är lite snö på marken också så blir det ännu finare) 

När strumpan var öppnad (jag fick ett par strumpor såklart och en tidning och jellybeans) så åt vi julfrukost i soffan, risgrynsgröt med myyyyycket kanel och socker på. Mums.

Eftersom vi skulle ha en fullspäckad dag så beslutade vi oss för att öppna våra presenter till varandra redan sådär på morgonen, så vi slog oss tindrande ner framför granen och packade upp klapparna.  

Leia och Arwen var naturligtvis med. De ÄLSKAR julen pga allt roligt papper som de kan leka med <3


  

Jag fick ett lyxigt paket från Kiehls som kändes riktigt amerikanskt och glossigt och det var jag såklart tvungen att föreviga! 

När vi öppnat alla paket så klädde vi på oss julskrudarna och gjorde oss redo att åka iväg på julaftonsfirande. Jag tog såklart på mig mina nya julstrumpor! 

Vi började med att åka till Tomas mamma och pappa för att fira där och äta jullunch.

Tomas var riktigt upprörd över denna skymf över julefirandet!!

img_0395-1

Sen förevigade han oss båda två med en selfiestick han lånade av sin systerson. Alltså en lite stick kanske är något att investera i ändå? Kul ju! (hahha hej två år senare)img_0394-1

Efter att ha proppat oss fulla med julmat och haft det härligt drog vi vidare till min mammis med familj och hör och häpna åt ännu en julmåltid. Eftersom jag har magsäcken uppe i lungorna ungefär och hade lite problem redan vid lunchen att få plats med mat kan jag säga att jag inte lyckades äta speciellt mycket denna måltid, så synd för det fanns så mycket gott! Vår grönkålspaj blev ÖVERHIMLAJÄTTEGOD och brysselkålssalladen också.

Granen var klädd och paketen låg inpackade under precis som det ska vara.

Julkort från familjen Jämtbäck-Andrée. Nästa år kommer det vara två till små filurer med jultröjor med på fotot :’) 

När vi hade tittat på Kalle Anka, ätit julmat, haft julklappsutdelning och umgåtts så däckade vi i soffan allihopa och Sigge fick fina små flätor i sitt öronhår. Gulligulligullll.

Och där i soffan satt vi kvar tills jag hade somnat in, dreglat på mig själv och nästan kräkts när jag vaknade upp pga massa slem i halsen. Då beställde vi en taxi och åkte hem till oss och jag gick nästan rakt in i sovrummet och fortsatte sovandet. Självklart hade jag på mig min nya nattskjorta som sovplagg. Jag älskar att få pyjamas i julklapp, det känns som en grej jag ofta fick när jag var mindre.

Sedan har jag en lite töntig och konstig tradition av att ställa upp juleklapparna jag fått i ett litet stilleben i några dagar. Det kommer sig från min barndom då jag växlade mellan att fira med mina olika familjer på julafton och juldagen, och då för att inte glömma vad jag fått när jag väl kom tillbaka till familjen jag firat med på julafton så ställde jag upp det någonstans i mitt rum. Så ja här är årets uppställning (med mina och Tomas klappar).

Ja som sagt igen, en mycket härlig jul! Jag är så nöjd med allt, förutom mitt magont. Nu ska vi vara kvar i julbubblan i några dagar till, sedan efter nyår blir det fullt fokus framåt och krispiga tulpaner och semlor och längtan efter våren (japp ni kanske trodde att jag bara tar ut julen i förskott men icke)

11 comments on “Julen 2015”

 1. God fortsättning! Alltså… Somna in. Är det bara jag som använder det uttrycket i bemärkelsen att dö?? Hehe det blir alltid väldigt märkligt för mig när du skriver att du somnar in

  • Haha, nej egentligen används somna in som synonym för att dö, men även jag brukar använda det ibland istället för somna pga lite kul typ

  • Hahaha jo somna in kan ju absolut användas i bemärkelsen ”att dö” men det är inte det jag tänker när jag skriver det…såklart. Men jag förstår att det blir konstigt för dig :)))

 2. Hej yrsa! Den här kommentaren har ingenting med inlägget att göra men jag undrar lite angående din hud. Du skrev tidigare att du har haft problem med huden och att du skulle få medicin för det. (Om jag inte minns fel) Jag undrar om du fick äta roaccutan? Du behöver inte svara om du inte vill 🙂 kram!

  • Hejsan hoppsan Sara. Jag har inte ätit roaccutan men isotretinoin vilket ska vara liknande men inte exakt samma, jag vet dock inte riktigt vad det är som skiljer dem från varandra. Jag försökte gå tillbaka lite i arkivet men har kanske inte varit superbra på att skriva om det (?) eller så är jag dålig på att kolla tillbaka på det, i alla fall så hittade jag dessa två inlägg:
   http://www.tacksomfan.se/huden-uppfoljningsinlagg/
   http://www.tacksomfan.se/onskeinlagget-huden/

   Jag fick testa isotretinoin efter att jag testat andra receptbelagda krämer, och för mig funkade det superbra! Jag var lite rädd av alla olika skräckhistorier kring tablettmedecinering men jag var bara nöjd. Det jobbigaste jag upplevde var extrem torrhet men det kunde jag verkligen ta eftersom utgången annars var så bra. Nu har jag ju tyvärr sämre hud igen men kan inte riktigt göra något åt det pga bebisarna i magen så jag tar bara ett extra varv med foundationen och speglar mig lite snabbt..hehe. Fråga gärna mer om det är något annat du vill veta :)) Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *