Okejdokej här kommer ett försök till ett sammanfattande inlägg om julen, så kan vi lägga det hela bakom oss sedan. Lite så är jag. Innan en 24:e december ÄLSKAR jag julen men runt nyår vill jag lägga allt juligt bakom mig och bara fokusera på den kommande våren. Jag kommer aldrig få med allt men det kommer en massa bilder med i alla fall.

GÖR ER SJÄLVA REDO FÖR JULBONZANA!!!

IMG_9661.JPG

Eftersom jag tycker att det är väldigt viktigt att få riktig julfeeling hemma hade jag dagarna innan jul köpt en massa blommor och slagit in alla presenter och lagt under granen. Det ska kännas jul i hela lägenheten!

IMG_9656.JPG

IMG_9657.JPG

Vi hade lite tema på inslagningen i år. Brunt, rött, vitt och lite grönt. På granen hade vi tema alltmöjligtfintenkantänkasigochgärnaliteförmycket. Jag menar..glitter längs med stammen. Ehehe inte så klassiskt och stiligt inte.

IMG_9659.JPG

IMG_9658.JPG

IMG_9632.JPG

IMG_9633.JPG

IMG_9634.JPG

Eftersom jag har skilda föräldrar har vi hela min uppväxt firat flera jular, och de senaste åren firar vi alltid med min pappafamilj den 23:e. Så även detta år. Så den 23:e träffades först jag och Vilda för att fixa det sista, och sedan gick vi tillsammans hem till lägenheten och hämtade våra småsyskon och gick och köpte en gran. Och när granen var hemma igen så gick vi ut igen med varsin lillebror för att köpa lite julklappar till den andra lillebrodern. Det var en utmaning kan en säga. Ute på stan den 23:e december i ett köpcenter tillsammans med femhundratusentals andra shoppare. Fy tusan.

När detta äntligen var överstökat så gick vi hem och klädde granen och julpysslade omkring hemma. Då hade också Ville och Tomas hunnit komma så de fick vara med på julhålligånget.

IMG_9530.JPG

Jag och Vilda skulle ta en selfie vid det lilla huset som skiftar i olika färger, med våra små tomteluvor. Detta blev en mest skarpa bilden……………….mmm älskar min mobil högt……

IMG_9517.JPG

Tur att Tomas mobil var med och kunde ta lite mer skarpa bilder då. Så att mästerverken nedan kunde bli till liksom. Som detta, där det ser ut som att jag och Ville har en siamesisk tvillingmössa på oss.

IMG_9536.JPG

Jag och Tomas matchade i jultröjor och glada miner, även om jag tycker att själva julgransklädandet tillsammans med ömtåliga kulor och mer eller mindre hetsiga småbröder är rätt jobbigt.

IMG_9654.JPG

Gruppfoto på hela julklädningsteamet <3<3<3 (förutom jag då såklart)

IMG_9655.JPG

Eftersom vi råkade köpa en JÄTTEgran var det ju himla bra att ha en stege till hands, också najs att kunna sitta på den lite lätt och ledigt och se ner på de andra små arbetsmyrorna och domdera omkring.

IMG_9539.JPG

Granen blev så himmelens fin!!!!!!!!!!!!! Älskar granar!!!

IMG_9660.JPG

När granen var klädd var det dags för mat. Även om det var den 23:e och inte riktigt riktiga julafton ännu var det julbord på schemat. Sill och köttbullar och skinka och potatis och korv och ost och rödkål och senap osvosv, you know the drill..

IMG_9523.JPG

IMG_9526.JPG

När maten var uppäten och klapparna utdelade spelade vi lite julklappsspel, övade på gitarr, spelade ipad och åt julgotter tills det var dags att ta sina pryttlar och pinaler och vandra hemåt i natten.

IMG_9653.JPG

IMG_9631.JPG

IMG_9630.JPG

Sedan satt jag och tindrade lite framför granen hemma innan jag stupade i säng efter den intensiva dagen.

IMG_9544.JPG

Den 24:e december, alltså självaste julafton vaknade jag av att Tomas snällt sa att det var dags att vakna och så frestade han mig med att det fanns en liten strumpa att gräva lite i. Jag och strumpan matchade i vår julighet.

IMG_9652.JPG

I strumpan fick jag en mandarin (som det SKA vara), en tidning, en polkagrisstång, en film (för att det i strumpan ska finnas något som en kan sysselsätta sig med fram tills resten av julandet börjar tycker Tomas, så GÖLLI är han!!) och en alldeles egen jultröja som jag kunde ha på mig sedan på dagen. Innan har jag bara lånat Tomas.

IMG_9651.JPG

Just för mig denna jul behövdes inget att sysselsätta mig med fram tills resten av julandet började för efter lite mys i sängen med poklagris och tidning så var det dags för en liten frukost och sedan i kläderna omedelbums för att sätta sig i bilen och åka ut till Järfälla. Vi skulle nämligen på jullunch hos Tomas mamma och pappa.

IMG_9553.JPG

Det var så HIMLA fint väder hela julaftonen, så en blev ju helt prillig i kroppen. Alltså solen!! Blå himmel!! Frisk och klar luft <3<3<3

IMG_9546.JPG

IMG_9650.JPG

Vi var finklädda till tänderna och väldigt matchiga i skjortor (Tomas syns inte riktigt men den är där bakom flugan som jag knutit så fint) och likadana jultröjor. Töntkuligt så det förslår.

IMG_9646.JPG

Eftersom vi fortfarande är barn (hehhe..för att vi inte har egna barn…..kommer aldrig skaffa barn…….) fick vi juleklappar av Tomas mammis och pappis. Och ni ser ju i mina ögon hur jag älskar det!

IMG_9647.JPG

IMG_9648.JPG

Men det var ju ändå för umgänget vi kom, och maten. Även här var det julbord såklart. Här ser man mina ”köttbullar” jag gjorde, med mandlar och ost och ströbröd och lite sånt där. De blev så himla goda, jag kommer absolut göra dem igen!

IMG_9649.JPG

När lunchen var intagen och paketen öppnade lastade vi in oss i Elgen igen och åkte mot min mamma där resten av julen skulle firas. Denna gång fastnade vi tyvärr i lite bilkö. Så himla deppigt att sitta i en tunnel i bilkö på julafton. Det löste sig rätt snabbt dock så vi hann fram bara liite försenade.

IMG_9555.JPG

Dags för julfirande nummer tre!! På’t igen ba.

IMG_9662.JPG

Här var granen redan klädd så det var bara att lägga in paketen under den och sedan njuta av julefeelingen. Och såklart ta syskonfoto framför den fina granen (ja jag älskar granar frågor på det??)

IMG_9565.JPG

I min mammafamilj är det yngsta syskonet 16 år gammal (min lilla lillebror) så de har köpt två nya bebisar att ta hand om. Sigge och Vega. Så himla fina och älskvärda är dom! Vega var lite julpyntad också, dagen till ära.

IMG_9568.JPG

Här är den lilla lillebrollan som är SÅ mycket längre än jag. Ändå tur att jag har en tvillingsyster som är kortare än jag, för jag kommer ju aldrig vara kortast i familjen på det sättet…

IMG_9645.JPG

Vi tog inte bara syskonfoto utan jag och Tomas förevigades också framför den granna granen i våra tröjor. Tokroliga osv.

IMG_9564.JPG

Och så en bild med bara granen…..eftersom den ju var så fiiiiin ju!!!!!

IMG_9644.JPG

Efter att vi tindrat lite framför granen så tittade vi på Kalle (som jag typ missade hela av pga et mycket utdraget toalettbesök. Julmat gör bajs segt….det är sedan gammalt det). Och efter Kalle åt vi mat (var inte jättesugen denna omgång tyvärr) och drack julmust i mängder.

Sedan var det dags för julklappsutdelning och Tomas råkade somna lite i soffan. Hihi gullestrumpan <3<3

IMG_9643.JPG

När julklapparna var utdelade och öppnade och alla hade tackat och bockat och bugat tittade vi på Karl-Bertil Jonsson och sedan spelade jag, Vilda, Nora, Nils och Tomas ett spel där en skulle bygga städer och vägar och kloster. Jag vann inte en enda gång men var gla ändå (Mestadels av tiden i alla fall, ett litet breakdown fick jag och blev ledsen men inte pga spelet och det löste sig efter ett litet tag. Skönt ändå att klara sig genom alla firanden med bara ett sammanbrott. känslomänniska som en är så kan ju hela dagarna vara kantade av sammanbrott om det vill sig illa).

IMG_9642.JPG

Och när klockan närmade sig halv elva tackade vi för oss och åkte hemåt. Väl hemma delade jag och Tomas ut våra julklappar till varandra, en finfin avslutning på tre finfina julfiranden.

Den 25:e sov vi ut ordentligt och sedan tog vi på oss skorna och gav oss iväg mot Sätra. Vi var nämligen bjudna på brunch hemma hos Oliwia. Det var en himla trevlig aktivitet att ägna sig åt. Bara äta och umgås med vänner.

Jag körde på 20/80-modellen när det kom till maten. 20 nyttigt och 80 onyttigt. Precis så som det ska vara. Pannkaka, grädde, glass och sylt som de 80% onyttigheter. Och så lite apelsinjuice och lite äggröra som fick stå för nyttigheterna.

IMG_9580.JPG

Men den 25:e bjöd inte bara på brunchande med vänner utan också festande med vänner. Det är ju någon form av tradition att gå ut på juldagen och inte ville vi missa denna fest. Vi klistrade på stjärnorna, tog med vinet och drog på förfest i hornstull för att sedan gå vidare till Riesen och Vänner och bekantas årliga julagsfest.

IMG_9584.JPG

Så fint pyntat vid hornstull!!!

IMG_9592.JPG

Utekvällen var helt okej, jag hade himla ont i magen hela kvällen och kände mig som lite förlamad i hela mellangärdet och kunde därmed inte dansa min mellangärdesdans som är min bästa dans. Men några andra hade himla feeling i alla fall….vg se nedan.

IMG_9628.PNG

Hahaha så fint! Fotot är taget från Rockfotoemma som förevigade kvällen med massvis av fina bilder.

Eftersom det blev en sen kväll så sov vi ut himla länge och ordentligt även igår, alltså en 26:e. Leia var ett självklart inslag i detta sovande då det är hennes absoluta favoritaktivitet (efter att äta).

IMG_9641.JPG

Sedan klädde jag på mig kläder för att först spana lite på mellandagsrean (hittade inget alls blev mest konsumtionsäcklad) och sedan åka hem till mormor och morfar för att fira morfar som fyllt 80 barre. Jag har inte ett enda foto ifrån dessa festligheter, men jag hittade en massa fina foton från förr som jag fotade av. Här är jag och mammis för en hel massa år sedan <3<3<3<3<3

IMG_9627.JPG

Sedan när jag kom hem efter kalasandet ställde jag upp alla mina julklappar på julklappsvagnen och på julklappsbyrån. Japp jag är som ett barn på det sättet, och vill att alla klappisar ska stå framme ett tag. För så har jag alltid gjort i alla mina dagar.

IMG_9635.JPG

IMG_9636.JPG

IMG_9637.JPG

(i den tomma lådan låg en tröja som Tomas fick av mig, men han fattar inte riktigt detta med julklappsuppställning så han har haft den på sig redan)

Ja och det var det hörrni. Nu är julen slutt för denna gång. Det känns alltid så himla sorgligt tycker jag, för det har byggts upp så mycket förväntan och pepp på dessa få små dagar. Och så är det över så snabbt och ett helt år tills nästa gång. Den tomheten är svår att hantera.

IMG_9639.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *