Det var nästan klyschigt symboliskt i morse på väg till jobbet när solen sken men kalla vindar blåste. Sverige har visat en stor varm medmänsklig sida. Vi har visat att vi vill stå upp för alla människors lika värde, feminism, miljön och antirasismen. Men vi har också sett framgång för SD:s vidriga politik. Ett parti vars medlemmar jublar över nazistisk framgång i Frankrike. Och det vidrigaste är …att det finns folk som röstar på dem trots att det är uppenbart att de är ett parti fullt av inkompetenta idioter med hat och rasism på agendan.

Jag förutsätter att ingen här gav dem en röst. Jag förutsätter att jag åtminstone har utstrålat tillräckligt mycket medmänsklighet för att ni i så fall hade förstått att ni har hamnat fel och att jag inte vill ha något med er att göra. Annars är det läge att fatta det nu.

Och ni som inte ens gick och röstade, vad hade ni för er den senaste månaden som var viktigare?

4 comments on “Kalla vindar i ett soligt Stockholm”

  1. Jag tänker så ofta att folk inte fattar vad de röstat på, att de är dåligt pålästa och så vidare. Men får nog börja inse att 5% av Sveriges befolkning har förjävliga åsikter och människosyn 🙁

  2. Verkligen blandade känslor idag. Jag är dock lycklig över att veta att jag bor i ett område med grannar vars åsikter genomsyras av medmänsklighet, 31,6 % röstade på F! medan endast (jämförelsevis) 3,5 % röstade på SD.

  3. Så jävla vidrigt är det, jag har så sjukt svårt att ta in hur man kan ha så olika människosyn och tankar. Fan alltså man får ju panik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *