Jag har läst lite om det här klädutmaningsprojektet hos Alexandra som går ut på att stoppa sin konsumtionssnurra och faktiskt använda det man har undangömt i sin egen garderob och jag har bestämt mig för att jag ska försöka klädutmana mig själv. Jag shoppar absolut inte lika mycket som jag gjorde förr i tiden då jag jobbade heltid på en klädbotique men jag känner ändå att jag vill göra något konkret för att bryta mitt vanemönster kring shopping. Det är ju inte helt främmande för mig att gå in på någon affär och få lite feeling och köpa ett plagg utan att ens prova, som sedan knökas in i mina redan överfulla garderober och det används aldrig lika mycket som jag hade föreställt mig när jag stod där i butiken och suget drog i magen.

Jag satt också på ett seminarium igår i skolan och pratade om etik och fick då världsaångest för att jag i de små besluten i mitt liv väljer min materiella (tillfälliga) lycka av att köpa något nytt plagg mot förmodligt barnarbete med hemska villkor. Jag vill int va mä på det!!! Dessutom är konsumtionshetsen inte heller bra ur miljöaspekten så det är ännu en anledning.

 

SÅ. Nu ska jag ge mig in i leken. Reglerna för utmaningen är alltså att:
1. Inte köpa något nytt (läs köpstopp).
2. Gräva sig djupare in i garderoben.
3. Använda alla kläder minst en gång innan nytt får inhandlas.
4. Undvika de nyköpta kläderna in i det sista.
5. Om man absolut behöver något nytt ska man först se om man kan låna, byta eller köpa begagnat.

 

SÅ himla spännande att se hur detta kommer att gå, spännande för er också att se mina spännande kreationer av gamla kläder…I utmaningen kommer jag inte att räkna in det som jag absolut inte kan ha pga för litet som till exempel ett par för små jeans, inte heller skor kommer räknas in pga vädret och absolut inte min brudklänning. Det enda jag får dispens för att köpa är 1, nya träningsbyxor för mina spricker mer och mer i sömmarna för varje användning och 2. Något litet kul i London när jag är där (ja ja jag vet att det ju pajar hela tanken men detta är min utmaning så det bestämmer jag att jag får).

Är ni med mig eller?!??!??!??!??!?!? För nuuuuu åker viiiiiiiiiiii

(fick på en gång ett enormt sug att shop ’til I drop…..)

2 comments on “Klädutmanar mig själv”

  1. Jag är meeed! Har kört ett par veckor nu och satsar på att köra köpstopp året ut iaf, presenter till andra och saker vi behöver till hemmet är undantaget (min utmaning – mina regler)! Det känns rätt bra att se över sina shoppingvanor och detoxa lite, lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *