Bild 2015-11-10 kl. 04.48

Nu den senaste tiden har jag haft ett himla sjå med sömnproblem. Jag är aptrött och somnar in i vanlig tid (alltså vanlig tid för mig just nu, ca 21.00) men så vaknar jag massa gånger per natt och det dröjer lång tid innan jag kan somna om. Och så känns det som att jag aldrig riktigt kommer ner i djupsömn igen efter att jag börjat vakna. Det kan dra igång vid 02-03 och sedan hålla på fram tills att jag ska gå upp.

Nu idag vaknade jag klockan 03 ungefär av att jag drömde stressiga mardrömmar om jobbet, jag somnade väl om efter ett tag eftersom klockan plötsligt var strax efter 04, men så har jag legat vaken i sängen sedan dess och bara inte kunnat somna om alls. Jag testade att gå upp och kissa, jag drack mjölk, jag andades medvetet och avslappnande men inget funkade. Jag HATAR att vakna på natten och inte kunna somna om. Allt är så overkligt på natten och min hjärna funkar inte som den ska känns det som. Den konstrar bara. Nu ligger jag här i soffan istället och surar över min uteblivna sömn som jag ju verkligen behöver (är ju en total tröttzombie om dagarna) och stressar över jobbet fast jag vet att jag absolut inte ska det. Är det någon som känner igen sig?? Vad gör en åt det? Går det att göra något?

Min ena katt är glad i alla fall, hon ligger och kurrar så förnöjd på min mage nu. Skönt att kunna tillfredställa någon :——-)))))) Nu ska jag titta på något tv-program och försöka stressa ner.

10 comments on “Klarvaken sedan 04.12”

 1. Känner igen! Jag har det så till och från under gravven. Just inatt sov jag som ett litet barn bortsett från obligatoriska toan runt 02.30, men här om natten var jag mästare i vrida och vända sig! Det är skitjobbigt och jag blir en sur jäkel dagtid men eftersom jag är sjukskriven kan jag sova middag.
  Kämpa på, men bara så länge det är värt! Sen får du med gott samvete sluta jobba. Jag är snart i vecka 31 med mina bebbelitos och för mig börjar det kännas rätt tungt. Olika för alla dock så du känner ju bäst själv.

  Förresten, känner också igen mig i det du skrev om hur du känt inför att kroppen förändras så fort. Jag tyckte att det var så himla jobbigt och kände inte igen min egen kropp, speciellt runt veckorna där du är nu. Jag tyckte att det blev enklare ju mer magen växte, konstigt nog!

  • Jag kanske har frågat om detta förut och då ber jag om ursäkt för det, men hur är du sjukskriven? Är det på heltid eller deltid? Men vecka 31 alltså, vad himla häftigt då är det ju rätt snart dags!! Sätts du också igång i vecka 38 om det inte kommit igång innan? Hur känns det?? Skönt att höra att du också känt samma sak kring kroppens förändringar. Och att du tyckte det blev enklare, jag hoppas det blir så för mig också!

   • Jag har varit hemma heltid sen vecka 24 och hann jobba ungefär 2 månader 50% innan det.
    Jag pressade mig väldigt hårt och tyckte att 50% BORDE jag ju klara, så när läkaren föreslog heltidssjukskrivning trodde jag inte att jag behövde det egentligen. är jätteglad att jag ändå följde hennes råd eftersom jag är dålig på att känna hur jag mår! Märkte i efterhand att det verkligen behövdes heltids.
    Jepp det är helt sjukt vad tiden går! i Örebro sätts man igång / snittas v37-38. Det känns faktiskt jävligt skönt att de inte låter en gå hela tiden ut. är så less på att vara gravid redan nu! För mig har det inte varit några rosa moln de senaste 7 månaderna, med 20 spyor per dag fram till v17 och sedan en massa andra krämpor. Plus att när sambo och kompisar gjort en massa roliga grejer hela sommaren/hösten så fick en annan stanna hemma pga dödstrött! I framtiden är vi åtminstone lika slut båda två mjehehe:)

    • Okej men då är vi rätt lika i tid i våra sjukskrivningar. Jag är ju nu i vecka 20 och är hemma på heltid. Jag är verkligen superrädd att föda för tidigt efter att ha läst så mycket skräckhistorier om helt utplånade livmodertappar i vecka 28 osv. Så det känns vekrligen skönt på det sättet att vara hemma, samtidigt som jag känner mig lätt uttråkad och liksom splittrad. Usch detlåter verkligen som att du haft en jobbig graviditet, pepp till dig. Och visst är det hemskt att behöva skippa en massa roliga saker =/// Jag känner mig också opepp på en hel del saker, och det är ju också tråkigt att känna så. Nu vill jag mest att det ska bli jul och sen poff slutet av mars så jag får träffa de små kottarna.

  • Hej hopp ja jag gör det ibland, men har jag inte förberett med något nedladdat så funkar min hjärna inte riktigt så långt att jag kan hitta något lugnt att lyssna på sådär på natten. Hehe…blir lite förvirrad sådär på natten. Men jag ska försöka ladda ner lite så jag har! I förberedelse till nästa gång liksom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *