När jag kommer och tänka på något brukar jag skriva upp det i mina anteckningar här på mobilen. Bara för att hålla kvar det liksom. Jag tänkte att vi kunde titta på ett par stycken.

– ”man kan bara gå förbi vakter som kollar sl kort”
Denna skrev jag efter att jag av en händelse bara spatserat förbi ett gäng blåklädda kontrollanter en gång när jag var försenad. Jag gick helt i min egen värld, och var så himla sur pga något. Så tittade jag inte upp förrän jag var mitt framför en. Då blev jag ännu surare och sa nej tack till hens förfrågan om att se mitt kort och så gick jag bara förbi. Så himla kaxigt?!? Sedan googlade jag och såg att de inte får stoppa en, eftersom de inte längre är väktare som genomför kontrollanterna. Nu med det här super-reva vet jag däremot inte. Nu kanske det är väktare/polis igen? Aja. Jag blev förundrad i alla fall.

– ”inatt visslade min näsa så mycket att jag trodde det var fåglar utanför fönstret. Jag önskar att min näsa visslade jämt”
Detta var bara härom veckan. Och jag trodde verkligen att det var fåglar som sjöng utanför fönstret. Så himla mysigt sätt att somna. Som vår hela tiden <3 - "Jag hostar Tomas vaknar och säger vresigt va? Jag: jag hostade bara Tomas: Jag fattar ingenting. Jag orkar inte lära mig heller. Vi kanske ses sen." Detta var en natt för ett tag sedan och jag tyckte att Tomas reaktion på min host var så himla kul! Älskar prat i sömnen! - "Att alla anser sig ha kunskapen för att veta vad som är bäst för den svenska skolan" Denna tanke drabbar mig ofta. Och den stör mig. Alla är säker att ta i, men anteckningen gjordes säkert i något slags känsloutspel. Men jag upplever det ändå som att extremt många VET precis hur en ska jobba/vad som behövs/hur en bedriver undervisning osv. Det är ju mycket spännande att så många andra vet när jag som kommer ha pluggat nästan 4,5 år inte känner att jag vet. Att det kommer folk och pratar med mig som liksom tar på sig rollen att förklara gör mig TOKIG!!! Och att folk ibland verkar se det som att vem som helst kan vara en bra lärare. Det är en så otrolig nedvärdering av yrket och den högskoleutbildning jag håller på att skrapa ihop. Uuuuuaaaaahhhhhh detta kan irritera mig TILL VANSINNE!!!! - "Livet är inte linjärt " Jag vet inte var jag fått detta från men jag tycker att det är en fin och tröstande tanke när livet tar turer och är fucking falskt mot en. Eller när en har livskris (som jag just nu). Så, det var mina små korta tanketrådar från la vida loca. Nu ska jag fortsätta jobba IMG_7114.JPG

3 comments on “Korta små tankar”

  1. Håller helt med dig om alla-vet-bäst-om-skolan-tanken! Helt sjukt, jag kommer ju inte och berättar för dem hur deras jobb bäst ska skötas… Men det är väl för att alla gått i skolan och kanske tom (!!) känner någon som går i skolan. Larv!, säger jag.

  2. ”inatt visslade min näsa så mycket att jag trodde det var fåglar utanför fönstret. Jag önskar att min näsa visslade jämt”

    Haha det där har hänt mig också och det tog lååång tid innan jag fattade att det var jag som lät….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *