IMG_0187.JPG

Jag vet inte om jag tipsat om detta innan men skitesamme för det är väl värt att tipsas om! Idag är jag ensam hemma nu på kvällen och när jag kom hem ville jag laga något 1. asgott och 2. assnabbt. Dessa önskemål resulterade i brysselkål med fetaost och rostade hasselnötter. Det är supersnapppt och lätt, såhär gör man:

1. Ta fram en påse med brysselkållar. Välj ut ett lämpligt antal för dig. Skölj dem i vatten.

2. Skär av den hårda nederdelen på varje brysslis, ta bort de översta bladen och dela dem sedan i två.

3. Släng i brysslisarna i en stekpanna med lite smör, lite olja, lite vitlök och lite salt. Stek så att de får färg och blir lite mjuka.

4. Samtidigt som brysslarna står till sig så torrosta lite hasselnötter i en annan stekpanna med bara lite lite salt på.

5. När brysslarna är klara och nötterna likaså, häll upp allt på en tallrik. Sprinkla över lite citron, såsa på lite balsamicokräm, strö på fetaost, ät.

6. Fis så det står härliga till pga kålen i sin magge.

TADAAA! Snabbt, enkelt och supergottigt (om en gillar brysselkål dvs).

4 comments on “Kvällsmaten”

  1. Alltså måste bara säga. Sen du senast la upp detta recept har jag lagat det typ 10204943 och blivit besatt av brysselkål. Tänkte att det kanske kunde vara kul för dig att veta?

    Ska nog laga det ikväll igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *