Hejsan svejsan från mitt rum här på Sös. Som ni säkert kan räkna ut (annars blir jag lite orolig för er faktiskt) så är jag kvar på sjukhuset även idag och som det ser ut nu så finns det ingen klar plan på när jag ska få komma hem. Allt är fortfarande beroende på hur det utvecklar sig med mitt mående. Jag har ett högt blodtryck som inte vill gå ner, trots medicinering och så har jag fått väldigt ont i huvudet så jag känner mig helt klubbad. Men nu ska jag få höjd medicindos och så ska de se om det gör någon skillnad. De håller väldigt noga kolla på mig i alla fall, vilket är skönt för ett kontrollfreak like me. Inatt blev jag liksom väckt sex gånger typ för att ta trycket och diverse piller.

Jag har också fått en infart i handen. Fy fan alltså vad jag ogillar det. Både att få den (ajajaj), att ha den (ajajaj och i vägen hela tiden) och att sen ta ut den (också ajajaj och uuuuhhhh). Det känns som att infarten gör mig så mycket mer sjuk också för jag blir liksom fem resor ynkligare och känner mig så mycket mer SJUK om ni förstår vad jag menar. Men snyggt att den matchar mina ögon i alla fall :))))

Jag spenderar dagarna med att lyssna på poddar, läsa bok, spela spel, vänta på måltiderna, ligga med ctg-mätning i tid och otid (och länge som tusan pga busiga barn), småsova och scrolla scrolla scrolla på mobilen för att se om något nytt kul hänt.

Eller så sitter jag och tittar på mina SVULLNA fötter och småfnissar. Alltså har ni sett korvigare tår??

Hahahhaahaha det är sinnes vad svullna de är, speciellt vänsterfoten. Jösses vad knäpp kroppen är alltså.

Andra kuliga saker som hänt dessa dagar:

-jag blir konsekvent kallad Urrrrrsa av en barnmorska, tänk er att ni säger usch fast med r. Så. Jag rättar varje gång men det verkar inte fastna. Inatt när hon var inne i tid och otid var det som att jag i sömnen mumlade fram ”Yrsa” så fort hon kom in. Till slut började hon kalla mig gumman istället :))))

-en av undersköterskorna är manlig, eller manlig och manlig….mer att han är en pojk. Alltså SÅ ung. Vi funkar inte så bra ihop. Dels blir jag väldigt obekväm när det är män som ska hålla på med min kropp men jag blir också väääldigt osäker av hans unga unga ålder (hej åldersdiskriminerande person). Ja det är inte det här som är så kul, så till den kuliga saken: när han skulle ta blodprov på mig så misslyckades det två gånger på raken. När han stack andra gången gjorde det fördjävla ont och jag utbrast högt ”KUKEN”………………. Egentligen borde det ju inte vara någon big deal alls, jag menar hur många gånger hör jag inte folk använda ordet fitta som diverse förstärkare av det som de vill säga, men det kändes otrooooooligt stelt. Och som jag rodnade.

-Jag dreglar väldigt mycket och ligger väldigt stilla om nätterna pga svårt att vända mig och ont i infartshanden, så ofta när jag vaknar upp av att någon barnmorska eller sköterska står vid min sida för att ta blodtryck ligger en hel hög med saliv på min kudde. Så charmig patient :——-))))))

Hörrni slut på lägesuppdateringen, nu måste jag dricka lite iskallt vatten och vila mina ögon och mitt onda huvud. Hoppas ni har en härlig fredag och roliga planer för helgen! Jag tror att jag kommer vara kvar här jag, så vill ni muntra upp mig lite och visa vad ni har för er kan ni väl snapchatta mig lite roliga saker?? Det skulle vara så kul att få se något annat än dessa smutsgula väggar och brunmelerade plastmatta. Yrsaalfrida heter jag på snappi.

14 comments on “Lägesuppdatering från SöS ”

 1. Åh, du är så tapper! Snapchat har jag noll koll på (hello vad gammal jag precis kände mig). Men en kan ju försöka pigga upp ändå och hålla dig sysselsatt med en kommentar här 🙂 jag är också ett kontrollfreak och har just nu kontrollpanik. Håller på att bygga hus, sälja lägenhet och ta hand om en 9 månaders samtidigt. Plus att jag är halvt dum i huvudet och har precis bokat en resa till Spanien om en månad. Alltså hur tänkte jag? Direkt fly från problemen här hemma bara det att jag inte tänkte på hur bökigt det är att flyga med bebis alldeles själv. Nåja, nu har jag ju lite mer att organisera helt enkelt.
  Kämpa på där på sös. Kanske kan du få lämna avdelningen för att få lite frisk luft? (Fast det kanske är mer jobbigt än nyttigt) hejja er i alla fall!

  • Oj vad ballt av dig ändå att rodda allt det där! Och vad skönt du kommer få det i spanien när du väl är där!!! Blir avis. Jag har inte riktigt fått besked om ifall jag får lämna avdelningen, men jag har i alla fall mitt fönster på glänt så att jag får lite frisk luft :))

 2. Heja heja! Installerade precis snapchat så får se hur det går, hahaha! Googlade på hur jag skulle göra, känner mig sååå gammal ^^

 3. Ojojoj vad min amnings- och sömnbristhjärna ställer till det för mig! Jag läste det som att det var den manliga sjuksköterskan som utropade kuken, och inte du, och tänkte att det var väldigt vågat sagt i arbetet. Men alltså inte. (Ursäkta otydlighet, redan nämnda hjärna är som sagt lite … slö). En annan fråga, hur uttalar man ditt namn egentligen? Jag har bara läst det i skrift, aldrig hört någon säga det. Är det Y-sch-a eller Y-r-s-a?

  • Hahah det hade minst sagt varit vågat sagt av honom i arbetet…tänk att sitta och bli stucken och ha en sköterska som utropar det. Haha!! Angående mitt namn uttalas det Yscha, som duscha fast med y typ :)) Men jag vet andra som heter på samma sätt där det uttalas yRsa, det beror väl på hur ens föräldrar tänkt. Men det ställer ju onekligen till det lite med stavningen, eftersom det rimligtvis borde uttalas yRsa och inte yscha som jag vill.

 4. Men hallå! Kan dom inte fixa det där kejsarsnittet till dig bara? Tänker att bebisarna är färdigbakta och skulle klara sig bra ute i vida världen nu? Ah, oavsett -skönt att dom har koll på dig! Snart är ni i mål!

 5. Av ren nyfikenhet: Varför plockat man inte ut bebbarna om din hälsa uppenbarligen inte är bra och de ändå kan komma ut och må bra nu? Jag antar att ni har ett gott skäl såklart, men bara nyfiken på vad det är? 🙂 Lycka till oavsett!

 6. Är ändå hyfsat rutinerad vad gäller snapchat, men kan ej lägga till dig?? Det kommer inte upp något plus vid ditt namn…:-(((

 7. Ååååh vad jag känner igen mig!
  Fick också havandeskapsförgiftning i vecka 38 och fick ligga inne i en vecka innan de satta igång mig. (Var då öppen 4 Cm med värkar så fick lite hjälp på traven)

  Men så stor igenkänningsfaktor på infart, svullna fötter och folk som ska hålla på och göra massa grejer (självklart för ens eget bästa men var sååå sur när någon skulle ta blodtrycket mitt i en sovstund)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *