Bild 2013-02-28 kl. 14.21 #3 Bild 2013-02-28 kl. 14.22 #4

Här sitter jag i fåtöljen med balkongdörren öppen och njuuuter. Den muntliga tentan gick bra, lunchen med min vän var trävlig och luften luktar vår. Just nu känns alltid bra (förutom att min hemtenta sitter inne i mitt huvud och knackar lite på pannbenet för att göra sig påmind). Åh vad jag vill vila i detta.

Den muntliga tentan handlade om att bedöma en elevtext utifrån en matris och påpeka vad hen kan eller inte kan och bestämma vilket betyg elev når upp till. Det var mycket svårare än vad man kan tro. När vi gjorde en testtenta inför denna tenta hade jag svinigt fel och satte ett betyg låååångt ifrån vad skolverket satt, med det i erfarenhetsryggan var jag otroligt mycket mer restriktiv idag och det visade sig vara bra för denna gång stämde min och skolverkets bedömning bättre överens. Det är egentligen märkligt att jag nu är inne på min sjätte termin på lärarutbildningen men innan denna kurs har vi ALDRIG rört vid ämnet bedömning. Det är ju en så otroligt stor del av arbetet och viktigt att kunna göra på ett kompetent sätt så det borde vara centralt i alla kurser inom hela lärarutbildningen. Men å andra sidan är det inget nytt under solen att jag saknar ämnen i utbildningen, genus, retorik och konflikthantering är ju också exempel på sådana saker jag önskar skulle finnas med.

Det är skönt att ha tentan överstökad i alla fall så kan jag fokusera helt på den skriftliga uppgiften och förhoppningsvis bli klar med den så snart som möjligt så att jag kan ställa om mitt psyke från att själv vara en elev till att vara en lärare, för nästa vecka är det dags för VFU (alltså praktik i skola)!!! I tre veckor ska jag få umgås med härliga barn och faktiskt få göra det som jag pluggar till och det som är det roliga och göttiga i påsen! Det enda som är jobbigt med praktiken är 1. alla tidiga morgnar och 2. att jag inte kan blogga i samma utsträckning. Men så är det, det är bara att acceptera och embraca.

Nu ska jag återgå till att vända ansiktet mot solen med slutna ögon aka göra en ”klassisk svensk vårpose” och känna livet i mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *