Hej små gosegryn. Idag har det varit strålande sol och perfekt vinterkrispig kyla här i Stockholmsområdet, alltså en helt perfekt dag att göra något härligt på stan. Min dag började väldigt långsamt med telefonscroll i sängen i någon timma efter att larmet ringt. Sedan åt jag och Tomas bananpannkaka till frukost i soffan och tog det även då väldigt långsamt. Långsamt är lite min melodi theese days :-)))) 

Sedan sminkade jag på ögat och klädde på lillkroppen i varma kläder, som förberedelse för dagens aktivitet. Jag skulle nämligen möta upp Josefin i gamla stan för årets första julmarknad!!!!! Alltså att det har börjat nu med julpeppen för fler än mig är underbart tycker jag! Jag tog på mig underställströja, strumpor upp till knäna, sockor, mössa, vantar, varm syntetjacka och lammullshalsduk. Ja och såklart byxor och tjocktröja också.

  
Hej hej från mig och den lilla snöbollen på maggen jag bär runt på. 

Det enda jag känner att jag saknade i min klädsel var ett par värmande mamelucker, alltså som små shorts typ i ull eller liknande. Är det någon som vet vart en kan finna sådant? Jag har ju tydligen fortfarande urinvägsinfektion och äter nu min andra kur med antibiotika så det känns verkligen som att det skulle vara bra för mig med extra värmande mamelucker. 

Sedan mötte jag alltså upp Josefin i gamla stan (vilket jag tyvärr inte har några bilder från pga min trasiga telefonkamera) och så gick vi ett varv på julmarknaden och sedan fikade vi på grillska huset. Sen gick vi i VÄRLDENS finaste leksaksaffärer där både jag och José fick kämpa hårt för att hålla styr på våra habegär. Alltså det fanns så perfekta fina leksaker, inte plastigt mångproducerat-feeling utan fina träsaker och böcker och väskor och kökssaker och sådant. Tips tips. De låg någon gata innan Västerlånggatan båda två. 

Efter detta slog vi följe hem till Josefin, jag skulle nämligen bli hämtad med bil där av Tomas. Inte för att jag är lat eller inte kan åka hem själv utan för att vi också skulle få med oss massvis av bebissaker vi får låna av  Josefin, Martin och Bo. Så himla snällt!! Så nu ska vi börja inventera lite och kunna få lite kontroll på vad vi har och vad som behövs köpas in. Men först-pizza och så mycket bättre <3

9 comments on “Lördag – julpepp osv”

  1. Ullunderstället och ullsockorna är mina bästa vänner under vintern och har också funderat på ulltrosor eller mamelucker 🙂 Är lite sugen på några från de här sidorna: http://ekotextil.se/dam/ull-underklader/underbyxa-1-4-ben-i-ekologisk-ull/
    http://www.tantensgrona.se/26-vuxen
    Men annars tror jag säkert friluftsbutiker som Outnorth (nätbutik) eller Alewalds (finns både på nätet och på Kungsgatan) har nåt liknande men kanske lite mer ”sportigt”.

    • Älskade ditt tips, skyndade till Lindex och bröt ihop i provrummet pga kunde inte ha strl large…heheh. Satt på den bekväma lilla pallen och grät en skvätt och tyckte synd om mig själv. Men tack! Hade de passat hade det ju varit awesome.

  2. Siden värmer fantastiskt bra och andas, Siden Selma på Malmskillnadsgatan har sidenmamelucker! (Heter dambenkläder där.) Kan också tipsa om kombinationen siden och ull, DET är gosigt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *