Som Tomas skvallrade om igår var vi på romantisk lyxmiddag för två igår kväll, en present vi fått av Hanna och Anton. Vi hade ett bokat bord på en restaurang som heter Amelie klockan nio noll noll, och kom dit lite före eftersom vi är två personer som gärna är i tid till saker och ting. Alltså jag tror inte att jag hade kunnat leva tillsammans med en person som var tvärtom och inte alls brydde sig om tider pga kontrollbehov och lätt att få stressutslag ifall det till exempel skulle vara så att en sitter på ett tåg och är på väg att missa ett flyg pga någon annans seghet.

Ja men åter till middagen. När vi kom till restaurangen visste de precis vilka vi var och vår servitör sken upp i ett leende och placerade oss vid ett litet mysigt bord endast upplyst av ett litet värmeljus. MM mys och romantik! Hela stället var endast upplyst av värmeljusen som stod på borden och svagt svagt dimmade lampor i taket, så fotomöjligheterna var likamed noll tyvärr. Ni som så gärna vill se ännu fler bilder på vår mat…..hehehe…..

Vi beställde in smörkoligt och runt vin och en förrätt att dela på som var en getostboll rullad i pistagenötter, med karamelliserad lök och honung till. Alltså NJUTET I MUNNEN!!??!???!?! Det var SÅ gott. Men min lilla mage bestämde sig också här för att bli lite för mätt för att kunna hantera en varmrätt. Som nästa rätt beställde jag således en till förrätt som var flatbread med tomat, karamelliserad lök (mmmm!), ruccola, något såsigt och parmesan. Och så var liksom allt lite ”tillagat” också. Till detta beställde jag också in en osttallrik med manchego som jag fick lite tillbehör till. Alltså ost är väl livets mening ändå. Tomas beställde in kvällens special: kött. Det var en tallrik med tre olika sorters kött och så lite potatis och sparris. Och dessa rätter var också så himla gooooooda!!!

Sedan när vi sa att vi ville titta på efterrättsmenyn så frågade vår servitör ifall vi inte firade något slags anniversary, och att vi bara skulle vänta lite så skulle han komma med en överraskning. Åh då kändes det precis som i en film. Spända av förväntan satt vi vid vårt lille bord och efter ett litet tag kom servitören in med en banan-crème brûlée med ett litet ljus i <3<3<3<3<3<3

IMG_4451.JPG

Och fast jag mådde illa pga mättnad kunde jag inte hålla mig från att ivrigt slåss med Tomas för att få äta minst halva efterrätten. DEN VAR SÅ GOOOOOOOOD!!!!!!!!!!! SÅÅÅÅÅ GOOOOOOOOOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså jag kan inte nog trycka på hur god den var. Så mycket knäckigt och så god vaniljsmak. Åh kommer drömma om denna efterrätt….

Det var allt som allt en himla fin kväll och så gölligt ordnat av Hanna och Anton. Tacktacktack.

Avslutar inlägget med den enda bilden som ändå var så pass ljus att en kan se liiiiite vad som händer på den, förutom efterrättsbilden. Tjoho. Om ni inte ser vad den föreställer kan jag berätta för er att det är Tomas som står utanför restaurangen och poserar.

IMG_4476.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *