dsc_4628_105584230[1]

Cookies & Cream lät som en ypperlig kreation: i en grundstruktur av den där gudomliga mjölkchokladen som Marabou tillverkar skulle man finna en mjuk och krämig gräddighet, i vilken kakbitar skulle flyta i en tjock, söt chokladsås. Ohälsosamt? Youbetcha.

Chokladälskaren i mig jublade. Blotta TANKEN på detta choklad fick mig stundtals att stiga ur min säng mitt i natten, öppna fönstret ut till omvärlden, och sedan applådera och busvissla högt – ifall någon Marabou-arbetare skulle råka vara i närheten och kunde höra mig. Så mycket älskade jag tanken på denna choklad.

Upplevelsen var dock en aning besvikande. Missförstå mig inte nu: detta är en god chokladkaka. Men det som gör den god är själva mjölkchokladen. De övriga smaker som omskrivs på förpackningen gör inget större väsen av sig. Åtminstone inte på något vis jag kan uppfatta. Det lilla de tillför verkar främst handla om en förändrad konsistens: vid några få ögonblick tycker man sig möta ett tuggmotstånd som påminner om det hos kakor. Men det är allt.

Jag kommer ge denna chokladkaka ytterligare någon chans, men mitt primära intryck är att detta är en trea. Marabous vanliga mjölkchoklad, som kakan lånar merparten av sin smak från, är förvisso ett mästerverk. Cookies & Cream kommer långt tack vare detta släktskap, men här ger vi inga fyror eller femmor för lånade meriter. Domen är obönhörlig: 3/5.

Recensionen publicerades ursprungligen i författarens privata blogg: Björnnästet.se

2 comments on “Marabou sensation: Cookies & Cream”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *