tumblr_inline_nwaezyOmEt1r79k32_500 tumblr_inline_nwoiolLPmC1r79k32_500 tumblr_inline_nwojbhKXUH1r79k32_500 tumblr_inline_nwojfoCKuY1r79k32_500 tumblr_inline_nwwg2vof1d1r79k32_500

Idag har varit en riktig skitdag. En sån där dag som bara kommer som ett tåg och kör på oavsett vad som står på rälsen. Det började ju med mitt tidiga uppvaknande som jag skrev om i förra inlägget. Jag var vaken i ungefär två timmar, och vid sex lyckades jag somna om och sov till sju när min väckarklocka ringde. Då var jag riktigt pigg och glad………inte. Jag drömde ju dumma stressiga drömmar om jobbet och den känslan lyckades jag inte sova eller tänka bort så den bar jag med mig när jag gick upp också.

Jag masade mig upp långsamt och behövde hetsa i min frukosten samtidigt som jag försökte få tag i vår barnmorska, men hon svarade inte och det spädde på stressen. Jag tycker också väldigt illa om att prata i telefon och önskar jag kunde mejla eller smsa istället. Med fett hår som jag skulle tvättat imorse men inte orkade begav jag mig sedan till jobbet och hade det riktigt riktigt pissigt av anledningar jag inte kan gå in på av förklarliga skäl. Men det hela slutade med stormgråt och att jag blev beordrad att gå hem tidigare av min chef. Så jag åkte hem och ramlade ihop i soffan som en liten trött och ledsen pöl och just nu känner jag att jag barabarabara vill ligga här i soffan och titta på serier om andras liv och slippa tänka på jobbigheter i mitt, och jag vill verkligen inte åka till jobbet imorgon igen :'(((

Plus på det har jag också börjat få halsbränna, och det känns som att hela min hals håller på att brännas upp av någon syra. Blä.

14 comments on “Min dag i gifar”

 1. Jag könner så igen mig, din stackare! Jag är också lärare (högstadiet) och gravid. Jag klarade av slutet av vårterminen enbart med tanke om ett långt sommarlov. När augusti kom och eleverna började kände jag som dig hela tiden. Jag orkade inte med stressen och intensiteten. Jag var nog i vecka 26 då. Jag blev sjukskriven på 50% och det var så skönt! Du är ju redan deltidssjukskriven, men det kanske går att öka den, istället för att ha målet att du ska orka jobba mer? Du har ju två bebisar i din mage, de lär ju ta dubbelt så mycket energi och utsöndra ännu mer hormoner än hos oss som väntar enlingar. Ta hand om dig!

  • Åh jag blir lite gråtis för din snälla kommentar <3 Tack. Jag ska göra lite andra förändringar (med hjälp av min chef) nu alldeles snart som jag hoppas kan förändra känslan och orken. Annars blir det att gå ner mer i tid för som det är nu funkar det verkligen inte. Är du fortfarande sjukskriven på 50%? Planerar du att jobba fram till förlossningen eller gå tidigare?

   • Bebisen är beräknad att komma om en vecka (!) och jag jobbade tills höstlovet (v 44). Så jag slutade väl 3-4 veckor innan. Det är så sjukt underbart att bara vara hemma i lugn och ro! Nu har jag till och med så mycket energi att jag orkat laga storkok och fryst in, och rensat i garderoberna så jag får plats med gravidkläder (lagom att göra det när det är typ en vecka kvar).

    • Oj wow en vecka!! Och nu var det ju typ en vecka sedan denna kommentar så har bebisen kommit än? SPÄNNANDE!! Jag håller med om att det är väldigt skönt att vara hemma, men det är ju ”lite” tidigt för mig att göra storkok och sånt där…hehhe så jag är snarare lite uttråkad och vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att sysselsätta mig. Men det är ju ändå en världslig sak i det stora hela =)) Om din bebis kommit så hoppas jag att allt gått bra!!

 2. Fy fabian vilken jobbig dag du verkar ha haft! Kan inte säga annat än att det är strongt att du trots allt tagit dig igenom den. Heja dig, och hoppas sömnen och halsbrännan skärper sig!

 3. Åh! Många kramar till dig! Jobbar också som lärare, men på lågstadiet, och minns hur sjukt jobbigt det kunde vara att vara gravid o jobba samtidigt. Ta hand om dig!!

  • Ja jag har köpt något på rekommendation från apotekspersonalen nu, det är inte novalucol men antar att det är typ samma sak. Hoppas på underverk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *