Hej och hå vilken kulig dag jag har haft då! Det var typ två år sedan jag var på grönan sist och då var det bara en liten lame femkamp med alldeles för vinnarhetsiga människor, nu var jag där för att åka saker och äta saker med alldeles perfekta människor. Nämligen Sofia, Karin och Emma.
20140715-215738-79058724.jpg

Vi började med att äta. Jag intog langos som la sig som en friterad klump i magsäcken, men på ett bra sätt. Sedan åkte vi ”något lugnt” eftersom vi precis hade ätit, vilket vi bestämde var gällande för blå tåget. Och ja det var ju rätt lugnt och så rent åkmässigt men alltså har jag någonsin varit räddare i blå tåget?!?! Tror inte det. Det var en riktigt sådant där: jag skrattar och skriker som en galning samtidigt och måste hålla för öronen så att jag känner att jag har kontroll över situationen-känsla. KULIGT! Älskar att bli rädd sådär på kul. Men ja lugnt var det ju inte direkt. Men jaja.

Vi fortsatte glatt mot lustiga huset och gick i lämmeltåg där inne, bakom och framför gråtande och gnällande barn och trötta föräldrar. Inte topp tio bästa lustiga huset-upplevelsen någonsin. Vi skippade till coh med mattan på slutet för det var sådan SJUK kö och jag fick lite panikkänslor pga allt folk och värmen och bristen på syre.

20140715-215742-79062516.jpg 20140715-215740-79060788.jpg

Efter detta tog vi det lite lugnt och spatserade runt lite och drack lite kaffe och åt lite godsaker och så åkte vi lite saker till. Exempelvis radiobilarna, uppskjutet och berg och dal-banan.
20140715-215743-79063018.jpg

20140715-215744-79064497.jpg

20140715-215745-79065988.jpg

20140715-215742-79062806.jpg

20140715-215747-79067570.jpg

 

När vi hade åkt berg och dal-banan blev alla lite lätt illamående och vi kände verkligen att vi inte var så unga och fartiga längre. Alltså jag kunde åka den femton gånger på raken och bara skratta och tjoa och nu ville jag mest lägga mig ner på marken lite och andas i fyrkant. Ja allt är inte kul med att bli äldre….

20140715-215749-79069061.jpg

Så efter det tog vi det ännu mer lugnt och åt lite pannkaka och drack lite läskeblask för att återställa kroppens balans. Ni vet väl att detta är bäst för att återställa en illamående kropp? Ja nu vet ni det i alla fall. Detta är kanske inte helt 100% tätt ännu dock för det funkade endast på 50% av gruppen. Så efter lite chillande gick två av fyra hem, men jag och Sofia var kvar med Sofias kompisar som hade slutat jobbet (de jobbar på grönan).

Efter en stunds relaxande kunde vi ge oss in i gamet igen och åka Den Roligaste Aktiviteten på grönan: lyktan. Alltså ja den kanske är för barn, men var inte blyga. Den är B Ä S T. Det pirrar härligt i hela magen och en kan inte hålla skrattet nere i strupen. Ja ni ser ju.

20140715-215750-79070836.jpg

Sen hängde vi mest runt lite mer och satt och umgicks. Och efter ett tag åkte jag hem pga 28 år och åkt karuseller och lite lätt under the weather pga detta. På båten hem laddade min mobil ur precis efter att jag fotat denna underbara avslutningsbild och jag fick njuta av att åka hela vägen hem och faktiskt titta på min omgivning. Och det var ju också en lite ny upplevelse /en som sitter med näsan begravd i hay day hela tiden.

20140715-215752-79072305.jpg

 

EN sån himla bra dag har det varit. Tack för det sällskapet och två i sällskapets mamma som delade med sig av inträde och åkband gratis (hade vip-åkband wowowoo). Något jag slogs av under dagen var att:

1. SHIT vad jobbigt det måste vara att vara förälder på gröna lund!! Alla dessa människor och attraktioner där ett litet barn så lätt kan tappa bort sig. Och alla frestelser sedan. Det är ju roliga stånd, attraktioner och happenings överallt. Och så alla godis- och gottisstånd som finns. Nä när jag blir förälder kanske jag aldrig kommer nämna att detta finns för att undvika ett besök där?

2. Vad är det med ålder och illamående? Jag kunde verkligen åka allt och inte känna av det och nu blir jag som en liten pöl av en svängig åktur.

3. Varför har de tagit bort småmunkarna med varm kolasås? Det var ju ultimat snacks.

4. Jag har typ bara ätit deg och godis idag…..MmMMMMmmmmmmmMM….och går det ens att äta något annat på grönan?

5. Varför ser jag ut som en liten råtta på alla bilder?

6. Jag måste ha varit den värsta att ha som sällskap i katapulten. Jag trodde allt var fel och skrek högt om detta när vi var högst uppe där. Sen skrek jag helt okontrollerat hela åkturen. Åh gud och nu när jag tänker på det mår jag lite illa. Jag måste lägga mig ner lite i soffan och dra med händerna över tyget för att känna att världen är stilla och jag med.

 

(Och jag ber om ursäkt för alla bilder som ligger åt fel håll i tidigare inlägg. Det ser rätt ut i min mobil men sedan blir det fel när det publiceras? Fattar ingenting)

7 comments on “Min spännande dag”

  1. JAG ÄLSKAR LYKTAN!!!! Min absoluta favorit och typ det enda jag vill åka på grönan. Bäst är att gå en timme innan stängning för då är det knappt nån kö så man kan åka om och om och om igen.

    • Ja eller hur!! BÄST! Och det är verkligen en vinnande koncept att vara där precis innan stängning, eftersom det ju marknadsförs som en ”barnaktivitet”………..BAH. Så himla kul är den ju!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *