Idag var det min tur att gå upp tidigt med smågrisarna, så klockan halv sju baxade vi oss upp från sängen in i vardagsrummet och påbörjade projekt matning, rapning och blöjbytning. Sist jag gjorde morgonpasset själv var det kaosigt men idag blev det ändå lite mindre kaos trots två bebisar som var hungriga precis samtidigt. Jag försökte lösa det genom att ge lite mat till en i taget och rapa den andra lite medan och sen byta och så byta igen osv. När den ena låg i famnen och fick mat låg den andra på en kudde på mina ben och halvgungades lite. Det gick okej ändå och jag lyckades göra allt det där som stod på checklistan, men det tog ett himla tag. Jag var nog inte klar förrän vid halv nio, men då pumpade jag iofs också 20 minuter. Men där vid halv nio la jag mig ner lite bredvid babynestet och tänkte försöka sova men lyckades inte komma ner i någon vila, konstigt nog eftersom tröttheten liksom bränner bakom ögonen. Men jag känner mig ändå rätt glad eftersom jag klarade mitt ensampass utan att känna alldeles för mycket stress och press. Jag hoppas det fortsätter såhär och bara blir bättre och bättre för det är svinjobbigt att känna att jag inte kan ta hand om mina barn. 

Sen vid halv tio-tio började korvisarna gnöla igen och det var dags för att börja ladda för morgonens andra måltid. Men då kom Tomas upp så då var vi två. Och nu sitter jag här och nattar samtidigt som Tomas gör frukost. En vill absolut inte komma till ro i babynestet utan bara i famnen medan den andra är nöjd där i. 

  

 
Några små saker jag funderat över såhär på morgonkvisten:

– vad är egentligen white noise? Jag satte på det på Spotify när gnölisarna gnölade och jag tror att de kanske blev lite lugnare. Men vad är det? Hur kom någon på ett användningsområde för brus?

– när ska jag våga ta bort tejpen på mitt ärr???? Jag vill ju typ lägga mig i badet och blöta upp hela mig i någon timma minst för att det inte ska kännas så obehagligt att dra bort den men dels finns det ingen timma över för mig att ligga i badkaret och bli ett russin och dessutom får jag inte bada än </3 

– när ska ensampassen gå så bra att jag också hinner äta frukost? Nu blev det en snabb banan och kolor tills Tomas kom upp och vi nu ska äta frulle tillsammans. Men för mig är det ju snarare lunchtid än frukosttajm. 

– jag tyckte mig se ett vitt hårstrå i luggen imorse?!?! Va???? Är det tvåbarnsshocken? Men det kan ju också varit ett väldigt blont strå bara..hoppas. Jag är inte redo att bli en silverräv. 

Nu ska jag äta min frukost och sedan ta tag i dagen. Våra planer är att rensa i garderober och bada bebisarna för första gången :”’))))
Uppdatering. Ingen ville komma till ro i nestet……

   

16 comments on “Morgonaktivitet”

 1. Åh dom är så himla fina, grattis!! Kan relatera så mycket till det där att känna sig otillräcklig, jag akutsnittades för en månad sen och har en 1,5-åring sen innan som jag alltså inte får lyfta = omöjligt uppdrag. Så pappan har varit hemma nu, och mormorn har huggit i en massa med. Egentligen win-win eftersom alla får mysig tid med barnen och jag får läka, men ändå känner jag mig kass som mamma eftersom jag inte lyckas rodda allt själv. Så dum känsla!

  Och det där med förbandet… Jag drog ut på det i två veckor för det kändes så läskigt att ta av, men det kändes typ ingenting. Hoppas det blir samma för dig!

  Grattis igen till dom små, ni verkar vara så fina föräldrar!

 2. Jag är grymt imponerad av dig (er) (och alla andra föräldrar med). Jag tyckte det var knöligt med en st spädis. Minns också att tiden bara rann iväg, äta, sova, byta, kräkas om och om igen. Inte sjutton hann jag med någon frukost. Hade som tur var min sambo hemma i 7 veckor vilket var hur gött som helst! Måste bara fråga om dina bebisar är hyffsat synkade? Min sambo är tvilling och enligt hans mamma var de väldigt synkade (dvs hungriga, trötta etc). Och förresten, den sista bilden får mig att vilja ha minst 100 bebisar till, såååå mysigt!

 3. Du kan dra bort förbandet nu, det har med all sannolikhet läkt ihop. Ett tips är att om ärret fortfarande ”glipar” på några ställen så kan du köpa en slags tejp som heter Steri strips på Apoteket och dra ihop ärret med hjälp av dem (för att få ett snyggare ärr).

  Era bebisar är så himla gulliga! Ni gör ett superjobb!

 4. Var också nojjig med tejpen. Min kille fick pilla bort det har jag för mig. MEN det kändes ingenting! Jag köpte dock ny tejp på Apoteket o hade på ett tag till.

 5. det är SÅ häftigt att läsa om vad ni upplever med era barn just nu, Yrsa och Thomas! Och att det känns som att ni låter det vara ärligt och öppet vilket jag tror är så bra och vettigt! GO ER! KRAM

 6. Alltså de är SÅ söta! Jag älskar att ni är ärliga och öppna och att ni orkar blogga, det är så himla mysigt att få följa med i små glimtar och så fint att ni kommer kunna gå tillbaka och läsa senare. Heja er!

 7. Hejja er! Så coolt att vara nybliven förälder och då att dessutom ha två? Haha jag lät min tejp sitta kvar en månad :p Sen satte jag på ny… Får jag fråga vad det är för nappar ni har? Är det några special?

 8. Så fantastiska ni verkar. Ge det tid, snart kommer allt bli rutin och du kommer kunna äta frukost innan lunchtid.
  Appropå det ljudet så är det så det lät när bebisarna var i magen. Liksom blodomloppet och hjärtat etc. Så det påminner dem om tiden i magen. ☺

 9. Jag känner verkligen igen den känslan av press för att man inte kan ta hand om sitt eget barn. Jag hade iofs bara ett barn när den känslan infann sig och hade megabehov av pappan hela tiden. Nu är han snart fem år (omg) (barnet alltså) och tiden man stress-åt en chokladboll till frukost känns så långt bort, så kort och så fin nu. På plussidan i allt detta har han alltid haft en helt jämlik relation till mig och pappan. Han känner sig lika trygg med oss båda. Lillasyrran kände jag ingen stress med, allt var sådär som på rosa moln och hon är den mammigaste fjutten som panikar när jag går ut ur rummet. Bara en ljusglimt i pressen. Tyckte alltid att det hjälpte att höra att andra har känt likadant, nyfödda är så svårt! Det blir lättare! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *