Imorse, för kanske en 45 min sedan eller så, bestämde sig Leia för att testa min och Tomas förmåga att bli väckta ur en djup sömn och ändå agera snabbt och föräldramässigt. Hon kräktes nämligen i sängen. Typiskt bebisaktig aktivitet som kan komma att ske mycket inom de närmsta åren. 

Hon låg som min lilla sked så jag vaknade kvickt till när jag hörde hulkandena och sa först något i stil med ”inte i sängen leia” för att sedan finna mig och kasta mig ur sängen (så snabbt en människa med foglossning och ryggont och allmänt osmidig kropp at the moment kan kasta sig ur sängen) och hämta papper för att torka upp kräket. Här hade Tomas också vaknat och hjälpte mig att ta av lakanet från täcket snabbt för att försöka rädda täcket från kräk, vilket såklart inte gick. Så nu hänger lakanet i badrummet och täcket över tvättkorgen i väntan på att få tvättas rena. Jag tycker överlag att vi klarade av testet Leia gav oss rätt bra, förutom att jag blev lite arg på Tomas för att jag tyckte han pratade för högt med mig en gång (…?) och var då snipig mot honom. Men annars..snabbt uppvak, rätt så snabbt agerat och utan större tjafs. 

Så tack för testet Leia! Och tack för det tidiga uppvaket, för i någon slags orättvishet kan jag såklart inte somna om men Tomas vände sig i sängen och somnade på någon sekund :—-))) så nu ligger jag i soffan och äter mango med reservtäcket.

  
  

2 comments on “Morgonens test”

  1. Hihi, vilket test. Kattkräk luktar väl en 100 grr äckligare än bebiskräk också. Irriterande att T somnade om direkt, så gör min man också. Å det där med att man kan bråka på natten 😉 här kommer världens bästa tips: det som sägs på natten stannar på natten. Sömnbrist och skrikiga bebisar kan få en att bli helt galen och säga jättekonstiga och elaka saker.

    • Ja fy tusan vad det luktade illa. Rikigt riktigt äckligt. Jag ska introducera det där med att det som sägs på natten stannar på natten till Tomas :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *