Fullt ös medvetslös! Såhär ser de flesta av våra morgnar ut nu för tiden, med lek på överkastet som tar upp halva vardagsrumsgolvet samtidigt som vi försöker få i oss lite frukost. Innan jag blev förälder fantiserade jag om att bara ha fina leksaker i typ trä….moahahah. Det mesta vi har är i skrikiga färger och med diverse kuliga ljudeffekter. Men det är ju det som går hem! Det roligaste just nu är att DJ:a på denna grej som egentligen hör till en lära gå-stol.


Den spelar upp småbitar av kända sånger i en härligt skrikig ton. Lilly har fattat grejen med sångknapparna och kan ligga och trycka och byta låt om och om igen. Det blir lika konstiga musikstycken som på under bron en lördagsnatt kl 02. Vem behöver gå ut ens??? Jag är också ungefär lika groggy som en kan tänkas vara då också. Märta, som sover närmast mig på nätterna pga ammar, har de senaste veckorna börjar sparka, kasta sig runt och stånka något förfärligt ungefär hela nätterna. Hon blir liksom helt svettig av hur hon håller på :'( jag tycker så synd om henne. Jag vet inte vad det är men det är ju uppenbarligen något som stör henne. Tråkigt för henne och tråkigt för mig för jag sover extremt dåligt när hon hpller på och fäkta omkring. Så kaffe är en nödvändighet!


Uhh så trött. Idag väntar ett besök hos en pratmänniska (vet ej hennes yrkestitel..kanske samtalsterapeut??) för hela familjen och mathandling i Farsta och sen bara vila så gott det går för föräldragänget och härja så gott det går för bebisgänget. 

7 comments on “Morgonlek”

 1. Sådär håller min bebis också på vissa nätter, upplever att det är när han är pruttig i magen, men har inte direkt hittat nån lösning. Kan bara hålla med att sömnen blir himla dålig.

  Vore jättespännande att läsa om hur ni löst matandet med bebisarna, både från början och nu när de börjat med smakisar!

 2. Så höll min bebis också på, strax innan 5 månader började det. Började lägga henne i hennes spjälsäng, blev såå mycket bättre plus att nu kan hon rulla runt som hon vill 🙂 och vi störs inte av varandra, kunde vara vaken ca 1 gång i timmen. Nu typ 4 gånger en vanlig natt 🙂

 3. Jag har precis hittat till din blogg och jag är så glad att du delat med dig utav dina upplevelser med tvillingar. Jag har för bara någon dag sedan fått reda på att jag själv väntar tvillingar. Vilket känns både skitkul och skitläskigt, allt på en och samma gång. Är en guldgruva att kunna läsa om eran upplevelse och tips, så tack! Minskar stressen en aning 🙂 Kram, Rebecka.
  http://www.nouw.com/hellofebruary

 4. Hej! Så mysigt att läsa om hur ni har det och hur ni roddare två ssmåttingar. Har ju förstått att ni delar upp ganska mycket och har en bebis var i taget men nu läste jag det som att du bara ammar den ena…? Jag kanske missuppfattade men det lät som att bara Märta ligger intill dig för att hon ammar. Det får jag inte ihop men det kanske finns en förklaring..

 5. Hej Yrsa! Har tänkt på en sak sen du skrev på instagram att du fått antidepressiva utskrivet men inte riktigt vetat hur jag skulle formulera mig men nu lyssnade jag på ”ditt avsnitt” av förlossningspodden och känner att jag måste säga något, så här kommer det om än rörigt och osammanhängande:
  1. Du är inte ensam. 2. Ibland behöver man ”kemisk” hjälp att komma över dippen och må bra igen, man är inte sämre människa för det! (Alla andra sjukdomar är det ju helt ok att äta medicin mot) 3. När du berättade hur du mått både fysiskt kasst hela graviditeten PLUS haft svårt att glädja dig åt den pga oro för allt möjligt (IGENKÄNNINGSFAKTORN!) så tycker jag absolut inte det är konstigt att du fastnat i en jättedipp som är svår att ta sig ur. Lägg till hormoner och sömnbrist i den cocktailen med…
  Så det jag vill säga är att om mediciner kan få dig att må bättre så tycker jag absolut att du inte ska ha minsta ångest över det, antidepressiva är något av det bästa som hänt mig (lider av återkommande höstdepressioner och har gjort så länge jag kan minnas, mitt liv har blivit så mycket bättre sedan jag började äta medicin mot det), självklart är det inte bästa alternativet för alla bara för att det funkar för mig men jag rekommenderar absolut att testa samt att inte ”skämmas” för det! Ibland beror depressionen helt enkelt på en kemisk obalans och den kan man inte tänka/peppa sig ur, hur mycket man än vill.

  Hoppas detta blev hyfsat läsbart för jag skriver på mobilen och kan inte skrolla tillbaka och läsa igenom av någon anledning…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *