När jag och Josefin var på Mama-galan fick jag med en yogalatesvideo från Casall i goodiebagen. Eftersom sådana yogapass jag gillar (yoga 2/yoga energy) endast ges ett fåtal gånger per vecka tänkte jag att detta kanske kunde vara värt att testa hemma. Är det en bra video är det ju asnajsigt att kunna få ett bra yogapass hemma!

Så detta inledde jag denna måndagsmorgon med. Jag har en egen yogamatta som jag rullade ut, och så skulle en också ha en liten boll. Det hade inte jag men det funkade ändå. Eftersom vi fortfarande har två soffor i vardagsrummet var området jag kunde röra mig på rätt begränsat, men det funkade okej ändå.

Koncentrationen var hög..och svetten på näsan blank.

IMG_0620.JPG

Ser ändå ut att ha en rätt stark ryggtavla här…….

IMG_0617.JPG

Det var en hel okej video, men inte toppen för mig ändå. Jag tyckte att de gick alldeles för snabbt mellan positionerna och vissa övningar som jag älskar fanns inte med, medan vissa grejer kändes lite överflödiga och mindre givande för mig. Allt som allt tycket jag att det var härligt att börja morgonen med lite yoga, men jag har en tanke om att jag istället ska komponera ett eget pass med mina favoritövningar och sådant jag känner att jag verkligen behöver. Typ höftböjarövningar. Alltså jag ser ju ut som en stel 75-åring på denna bild?!? Och jag kommer liksom inte längre ner, trots lätt böjda ben. Det bara tar stopp i höften liksom.

IMG_0621.JPG

Önskar att jag kunde ha en pt i yoga som kunde gå och hjälpa mig att komma bättre in i övningarna. Drömmigt.Och säkert toppenbra för jag har inte stenkoll på att jag faktiskt gör rätt i min yogning. På friskis är det ju liksom 25 deltagare och en ledare som allra minst. Och ledaren går inte runt och kollar och tipsar alls utan kommer bara med generella tips från sin matta.

Men ja jag tänker mig som sagt något slags egenkomponerat pass eller om det finns några bra videos på youtube eller andra sajter? Någon som har tips så kom gärna med dem! Jag drömmer ju också om att gå på yogaclasses i yogastudios mer än på friskisyogan men så som min ekonomi ser ut nu funkar det tyvärr inte :'(( Det får bli ett senare projekt.

Namaste på er hörrni och jag önskar eder alla en fröjdefull start på veckan.

5 comments on “Namaste”

  1. Åh, känner igen mig så mycket i det där med stela höfter. Kämpar så för att lyckas nå mina tår! Har dock världens bästa yogatips; ”Yoga with Adriane” på youtube. En jättegullig tjej från Texas som gör att man bara vill yoga hur mycket som helst. I januari har hon lagt upp 1 video om dagen som passar både för nybörjare och mer vana yogisar. Och hon har hur många bra videos som helst för stel rygg och höft och allt däremellan. Tips tips tips!!

    https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

  2. Heh yrsa! Jag har blivit väldigt inspirerad av dig när det gäller yogan och är sugen på att testa! Men undrar lite om du har tips på hur, var och när man börjar med yoga? 🙂 jag tänker nog också börja på friskis (fått för mig att det är billigt + ligger nära mitt hem) men är lite nervös för gruppträning och att alla andra kommee vara så betydligt mycket bättre än mig då jag är nybörjare.

    Tack på förhand!

    • Hmm jag går ju på friskis, det kan ju vara en bra start tror jag för att känna på det och liksom få en känsla för om det något en vill fortsätta med. Och vill en det tror jag att friskisyoga kan vara helt ok men allra bäst är npg att gå till en yogastudio där en kan få lite mer hjälp med positioner osv. Men om du börjar på friskis så behöver du VERKLIGEN inte vara orolig. Nu vet jag inte vart du tänkte gå någon stans men jag har då aldrig varit på ett enda yogapass på friskis där det inte är någon jättegammal jättegullig tant eller farbror som typ mest står under passet för att rörligheten är på den nivån..hehe. Kör ba, kasta dig ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *