Inatt klockan fyra efter att vi utfodrat smågrisarna med ett litet nattmål så låg jag och gjorde knipövningar och magövningar i sängen (hinner ju för tusan aldrig annars) samtidigt som jag försökte komma till ro. Då hörde jag ett bekant hulkande utifrån vardagsrummet och störtade (eller njaaaa snarare försiktigt lirkade) upp ur sängen. Och ja mycket riktigt så var det som jag trodde en katt som kräktes. Tjoho. Mitt på mattan låg allt maginnehåll. Plus att hon kräkts på några fler ställen. Jag torkade upp kräket bäst jag kunde och försökte tvätta av mattan i badkaret lite tyst för att inte väcka någon. Sen gick jag och la mig igen med största försiktighet. Hör ännu en gång hulkande. Svor tyst för migsjälv  och lirkade mig ännu en gång upp och torkade kräk. Jag försökte också prata lite med katten och ta reda på hur hon egentligen mådde. Då fastnade hon med en klo i tyget i soffan och när jag försökte hjälpa henne fräste hon och reste ragg. Så fick jag försiktigt försöka hjälpa henne ändå för hon kom verkligen inte loss. Efter ett tag lyckades jag. Hon sprang då in på toa och försökte bajsa men kunde inte. Hmmm detta scenario kände jag igen från en jul för några år sedan när hon var förstoppad och då tillslut lyckades bajsa under soffan. Jag gick och la mig igen eftersom inget mer verkade hända. 5 minuter senare, hulkande igen. Jahoopp upp igen då. Torka kräks torka kräks. Och så kollade jag in under soffan och historien upprepade sig hörrni. En STOR korv låg där och stank. Jag gick och hämtade papper och torkade upp och sparade tillbaka till sängen igen. Äntligen över! Äntligen sova igen! Katten låg och mös i sängen efter den stora pärsen, åh så mysigt för oss alla. Tills jag upptäcker att lite bajs varit kvar i rumpen på henne och hon har spritt detta lite överallt i sängen, på täcken och lakan. Tjo to the ho! Alltså tröttman då!!! Bara att ställa sig upp på en pall och försöka dra fram rena lakan och byta ut hela alltet.

Sen sov vi alla någon timma till innan märtsson och Lillbert slog upp sina blåa ögon och tyckte att det var dags att gå upp :—–))))) kaffe?? Ja tack! 

Här har vi lilla stackars plutten som legat helt utslagen hela morgonen :((

Det är ett himla kämpande med katter och småbebisar, men väldigt mys när det är mys. Och det blir väl förhoppningsvis bara bättre och bättre. Jag hoppas de blir bästisar <3<3<3

Eftersom natten varit så kämpig gick vi och åt utefrukost ”imorse” (läs halv tolv) på konditorn och bagarn. Perfekt aktivitet för dessa zombies. 

4 comments on “Natt och dag”

 1. Hej!
  Är så fast i er blogg, ni skriver så fint och man blir ju helt kär i era små trinda gostokar!!
  Har en liten fundering: sjaaaal?? Ni älskar dom? Sitter båda barnen lika mycket i sjal? Vad för typ av sjal/sjalar har ni? Efterfrågar en liten sjal-utvärdering helt enkelt!
  Kram till er!

 2. Ååååh har själv två katter som kräks och är härliga med jämna mellanrum så 100% igenkänning på detta! Men de sista gullbebismyskattbllderna får mitt hjärta att smälta :’)

  Sedan förstår jag om det finns noll tid till detta, men jag hade tyckt det vore så himla mysigt med en podd med bara dig och Tomas någon gång, om ni pratade om hur det blev nu. Typ graviditetspodden fast föräldrapodden. 🙂 Nån gång bara!

  • Haha ja alltså kattisarna, så mysiga men jobbigt med kräks ibland. Angående podden kan vi absolut försöka få till det någon gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *