Lilla Åsa hade en fråga till gurun Yrsa angående mitt inlägg där jag skrev om min monsterfinne och mina långa svepande ögonfransar:

Svar

1. Min hy har jag haft en lång kringlig och krokig väg tillsammans med. Den lämnar verkligen fortfarande mycket att önska MEN har blivit bättre än för något år sedan. Jag har en härlig blandning av känslig, torr, porrik och acnig hy. KUL MIX! Mina ögon blir torrare än torrast (speciellt under vintern), kinderna strösslade med porer och pannan och hakan pimpade med finnar.

Jag har testat lite olika saker och både remitterats till hudläkare och gått till privata. Jag gick till exempel till acnespecialisen på hudanalys och köpte där en scrub och en hudkreem från ett oklart märke som heter Care plus som var SÅ HIMLA BRA. Förstår inte riktigt varför jag inte köper dem igen?! Jo kanske för att de kostar skjortan! Dyra men bra och en scrub som verkligen river.

Nu har jag en hudläkare jag blivit remitterad till och är nu inne på min andra kräm. De första två jag testade gjorde min torra hy extremtorr så det var inte så bra. Den jag smörjer mig med nu heter Differin, men jag tror att den är receptbelagd. Tillsammans med den använder jag en tvätt från Lush som är i form av en kaka och en dagkräm från Bliss. Har INGEN aning om ifall dessa saker är bra egentligen eller om det är Differinen som gör att jag fått lite finare hy, men jag vågar inte sluta med något heller!!

Jag har också testat Dermalogica, La roche posay, Neutrogena, Avene, Aco, A-derma………EN MASSA helt enkelt. Jag tyckte inte om Dermalogica men skulle vilja testa Khiels. Det är ju tyvärr en fråga om ekonomi också och just nu tar jag det jag har hemma och jag har tillräckligt med ansiktstvätt och pryttlar så att det räcker i fem år framöver ::(

En dag med bättre hy (eller så är det en bra fotoapp som raderar allt tjafs…..)

 

2. Mina ögonfransar började jag önsketänka kring förra året. Det känns som att ”alla” håller på med diverse ögonfranssreum eller ögonfransförlängningar och jag vill ju också ha långa och fladdriga fransar. Förra året experimenterade jag med ricinolja efter att ha hört att det ska ha effekt på de små hårstråna. Då gjorde jag en film om det där jag berättade om mitt test som ni kan titta på om ni vill veta hur det gick.

 

Nu har jag preciiiiis börjat smörja med något sånt där serum men fick igår höra att det tydligen är farligt? Det hade man ju kunnat räkna ut kanske……den jag smörjt med är i alla fall en guldig hylsa med röda streck på, men jag kommer inte ihåg vad det heter tyvärr. Nu känner jag mig dock väldigt osäker på detta, ska jag sluta eller fortsätta med serumet? Vad är långa ögonfransar värt?

Men jag kan också berätta att mina känsliga små ögon också blir röda och irriterade av serumet Åsa! Men det var typ bara de första dagarna, sedan gick det över. Jag har också hört att det är viktigt att inte hålla på och doppa penseln flera gånger utan nöja sig med det som sitter på penseln. Men har man känslig hy blir man nog lite irri av serum tyvärr 🙁

 

Mina skelögda små ögon förra året under ricinoljekuren, vilken jag inte märkte av några negativa biverkningar av!

Jag hoppas att svaren var till belåtenhet Åsa! Och om du (eller någon annnan) har tips för dålig hy så LANGA! Jag vill alltid testa nya krejjer.

5 comments on “Ni frågar, jag svarar”

 1. Jag har också gått igenom många olika produkter och just nu är jag inne på Dermalogica. Det är nog det som fungerar bäst för mig hittills men den hjälper ändå inte mot allt jag vill ha hjälp mot. Får väl fortsätta i hudvårdsdjungeln helt enkelt, men som du säger är det ju inte gratis och badrumsskåpet blir fullt.

  Angående ögonfransarna så såg jag klippet någon länkat till under samma inlägg som jag kommenterade och precis så som de fått i inslaget fick jag. Och då skulle tydligen prolash som jag använde ändå vara godkänt.

  Tack för att du tog dig tid med det utförliga svaret 🙂

 2. Några år försent, men du kanske ser svaret ändå 🙂
  Nåt som hjälpt mig är neostrata, inte super dyrt. Finns bara hos hudvårdskliniker.
  Jag har fortfarande lite finnar tyvärr, men hudkvaliten är väldigt mycket bättre. Porerna mindre, ingen torr och superkänslig hud längre!

 3. Hej, menar du att du använt Ricinolja för torra ögon? Vart kan ja köpa denna?? Vore så tacksam om du kunde vägleda mig. Har stort problem med torra ögon, allt ja använder är i stort sätt ”värdelöst” ;(( snälla skriv tillbaka.

  • Näpp inte för torra ögon, utan för att få längre ögonfransar. Det var ju snack om det för några år sedan att det skulle främja hårväxten typ….men tyvärr inte för torra ögon :(( Har du kollat på typ apoteket om det finns någon speciellt bra salva som kan hjälpa sig med dina torra ögon? Annars skulle jag rekommendera att gå till en hudläkare och få en specialkräm utskriven. Jag har haft eksem så jag har också haft mycket torra ögon, och en hudläkare hjälpte mig att komma tillrätta med det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *