Denna bild är den sista ni får se av min fräna, fluffiga och väldigt långa lugg. Ja inte för evigt skulle jag tro, men för just nu i alla fall. Jag är nämligen i skrivande stund på väg in till söder för ett besök hos frippasören. I vanlig ordning har jag inte någon klar bild av hur det färdiga klippet ska se ut, men det blir väl luggen och lite kortare precis som det brukar bli.

Jag har haft en dålig natt, en dålig dag och dålig natt bakom mig så jag är inte så happyklappy tyvärr. Igår hade jag en jobbig känsla i kroppen av att ha glömt något/något hemskt har hänt/jag är stressad över något oklart jag borde göra osv. Jag tror att det var pga den dåliga natten innan då jag sov jättetjorvigt och drömde hemskt för att jag tittade på hemska avsnitt av greys anatomy lite för sent på kvällen. Och så inatt hade jag först svårt att sova och sen vaknade jag upp vid ett-tiden typ och hade så otroligt gruvligt pissont i ena sidan i min mage. Det gjorde så ont att det stack som nålar i hela min kropp och jag svettades jättemycket och var nästan som paralyserad och låg och kved/grät. När det inte gick över kände jag att jag inte visste vad jag skulle ta mig till så jag rullade ur sängen likt en köttbulle och försökte sätta mig på huk alldeles ihopkrupen och orkade bara gny. Sen kände jag att jag kanske skulle röra lite på mig så jag gick långsamt till toaletten och kissade lite och sedan la jag mig igen och det lättade så pass att jag ändå kunde slappna av lite. Sen tror jag att jag somnade av ren utmattning för att hela kroppen var så slut av att försöka hantera smärtan. Det var så himla obehagligt! Jag har fått samma känsla några andra gånger men då har det gått över på en gång, och det händer bara när jag sover och vänder mig från ena sidan till den andra. Är det någon som har haft samma känsla någon gång? Usch jag hoppas att det aldrig händer igen! Sen på småtimmarna drömde jag att jag glömde bort att jag är gravid och tog kokain och så kom jag på graviditeten och fick en sån otrolig ångest. Så överlag en jobbig natt.

Så jag hoppas att klippningen kan muntra upp dagen lite för det skulle behövas.

9 comments on “Nu åker 80-talsluggen väck”

 1. Jag hade nån liknande känsla ett par ggr under min förra graviditet som du beskriver. Riktigt jäkla ”jag vet inte vart jag ska ta vägen-ont”. Bara på natten. Bara på ena sidan, för mig att det var vänster. Fick tyvärr aldrig någon förklaring på vad det var mer än ligamenten.. ville väl mer bara att du ska veta att du inte är ensam!

  • Är i vecka 33 nu och har inte känt av det på länge men tidigare i graviditeten hade jag precis lika, när jag vände mig från rygg till sida eller sida i sida i sängen så kändes det som att någon stack mig med kniv ganska långt ner på sidan av magen, hemskt. Tror också att det är ligamentsmärtor! Håll ut!

   • Skönt att höra att du haft samma, eller alltså inte skönt att du också haft ont men du fattar. Sjukt att ligamentsmärtor kan göra SÅ ont!!!???!!?!?

  • Åh skönt att höra att du också upplevt det, det är ju himla läskigt när det gör SÅ ont tycker jag. Lite smärta har jag väl på något sätt räknat med, men inte sån här. SJUKT att ligamentsmärtor kan göra så himla ont alltså….

 2. jag har också haft den känslan! Fast mer förra graviditeten (vänster sida). Gick till läkare (på mvc, på min barnmorskas begäran) och han trodde det var antingen ligamenten eller smärtan av att magmusklerna delade sig (aj). Men, man som han var, sa den lilla roliga kommentaren ”Du är ju gravid så du kommer få uppleva mer smärtor, så det är bara att acceptera och härda”. Mm, tack du äldre läkar-man som ifrågsätter en gravid. Grrrrrrrr. Tog upp det med en sjukgymnast efter förlossningen, eftersom jag hade ont i vänster höft, och hon dumförklarade läkaren. Skönt. 🙂

  • Skönt att det inte borde vara någon fara på taket då! Men alltså jävlaaaarrr vad sjukt att ligamentsmärtor i sådant fall kan göra SÅ ont. Och alltså vilken sjukt dryg kommentar???? Han borde kanske inte jobba på mvc han..

 3. Jag tycker det roligaste i det här inlägget är ju att du drömde om kokain. Haha. Som att det var en ganska vanlig grej du brukade göra innan du blev gravid och var nervös för att slarva med nu. Det samt att äta opastöriserad ost :)))

 4. Jag drömde mycket mardrömmar en period när jag var gravid. Riktigt hemska, med ond bråd död, känslan av att bli lämnad ensam på hemska ställen osv. Hade ångest när jag lade mig till slut för jag ville inte somna och börja drömma. Men det gick över efter ett tag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *