Att det snart är dags för tillökning i familjen Andrée-Jämtbäck gör att en hel del inköp blir nödvändiga. Det är ju vissa saker som är självklara som vagn, kläder i minisize och mjuka salvor men det stundande föräldraskapet har också krävt ett par inköp inom tekniksfären.

Först ut har vi en vattenbryggare från Philips. Den ser kanske inte mycket ut för världen men det trixiga med den är att en kan välja grader som vattnet ska värmas till = mycket kompatibelt med bebisar som ska ha ersättning som gärna inte ska vara 100 grader i sina små magar.

Sedan har vi DISKMASKINEN!!!!!! WOW OMG osv. Jag har inte haft en diskmaskin sedan jag flyttade hemifrån vilket alltså är 10 år utan diskmaskin. Detta känns som en riktig life changer (däremot har jag redan nu märkt hur jobbigt det är att plocka ut och in?? Latheten kröp inte upp på mig inte, den forsade över mig som ett vattenfall..)

Nummer tre på en förälders must-have äääääärrr…kaffebryggaren! Jag har ju lite komplicerad relation till kaffe nu under graviditeten men tänker att detta kommer förändras. Jag får väl om inte annat jobba lite på det. Jag har lärt mig gilla det en gång liksom. Det får bli litelite kaffe och mycketmycket mjölk till en början, precis som det var när jag gick i gymnasiet och ville vara ball och gilla kaffe. (Ni kanske däremot ser att kaffebryggaren inte riktigt är helt komplett här på bilden, den saknar nämligen en kanna. För denna fick vi inte med i leveransen?????????? Och hittills har vi inte hört något från Elgiganten om att få en ny levererad till oss trots att vi anmälde felet i onsdags när vi fick hem kaffebryggaren. Det tar tydligen extremt lång tid att styra upp en ny kanna??? Dessutom funderar jag lite på hur sakerna de skickar ut kontrolleras. Hur kan en kanna missas att packas med? Skitdåligt av er Elgiganten. Faktiskt)

Sist ut har vi en mikrovågsugn! Vår förra, som vi hade haft i ca tio år, blev ju förstörd härom veckan på grund av en brinnande vetekudde. RIP. Och ja vi har mikron i en skåp, det är ju så otroligt fult med en mikro tycker jag. Nu har vi i alla fall köpt en ny som ska vara bäst  i test. Att kunna mikra sitt avsvalnade kaffe har jag hört är avgörande för att ens kunna få i sig sitt kaffe varmt.

Fyra saker som jag tror kommer underlätta våra småbarnsföräldraliv flera gånger om

7 comments on “Ny teknik till hemmet ”

 1. Nice!! Måste bara tipsa om ett life-hack ang diskmaskin, om man har en sån bestickkorg kan man passa på att sortera besticken redan när man lägger i smutsdisken, alltså gafflar i ett fack, knivar i ett annat osv. Det här kanske är common sense men jag hade inte tänkt på det innan och då är bestikkorgen typ den värsta av de alla att tömma..

 2. Smart att bunkra upp med underlättande grejer!! Har själv inte använt ersättning o vet egentligen ingenting, tänkte bara tipsa om att det på förpackningen (med pulver) står att det ska blandas med vatten som kokats upp helt o sedan svalna (tänkte nämligen pröva en gång pga amningsbebis som inte sov mer än 2 timmar i sträck någonsin). Vilket ju är skitjobbigt för det tar så lång tid för det att svalna. Men jag antar att det har med (den ytterst minimala) bakterierisken att göra. Men jag vet massor av ersättningsföräldrar som ej brytt sig om detta och vi bor ju i Sverige så what harm?! Oavsett så kommer vattenkokaren att vara GULD för välling och gröt (då står det ej att det behöver kokas upp… så man kanske inte behöver bry sig om det där alls… det står ju även att man ska koka nappflaskor o sånt innan de används och det har jag ALDRIG gjort, så borde kanske inte öppnat munnen över huvud taget?!)

  • Man måste inte koka vattnet. Vi gjorde det den första månaden ändå, lät svalna och ställde i karaff i kylen och sen värmde till 40 grader i den där FANTASTISKA vattenkokaren som nu även används till gröt och välling. /Ersättningsförälder (även om jag ser mig som en eh ordinarie)

 3. Du kan ju seriöst inte tro att det är Elgiganten som packar varorna, det är ju Moccamaster som ansvarar för att leverera en komplett vara, så bli sur på dom istället . Sen måste de självklart beställa ny kanna från Moccamaster. Elgiganten har tyvärr inget det-här-kan-ev-saknas-lager. Förstår dig dock, typ. Skitjobbigt att vara utan kaffe.

  • Hej Hanna, härligt med en ny kommentator här på bloggen! Du har så klart helt rätt. Hur skulle det se ut om företag som säljer varor skulle behöva ta ansvar för att leverera dem kompletta? Det skulle ju vara superbananas. Hur är det att jobba på Elgiganten förresten?

   Nu hörde Elgiganten av sig igår, alltså sex dagar efter att vi anmält den felaktiga varan. Det löste sig bra till slut, jag pratade med en trevlig herre som skickade en helt ny maskin, men att vi inte skulle kunna vara irriterade på Elgiganten för att vi får en inkomplett vara och det tar dem sex dagar att styra upp en ny kanna (vilket de inte gjorde då utan skickar en ny maskin) håller jag inte med dig om. En sjukt vild gissning jag har är att vi fått en vara som någon returnerat och då inte packat med kannan. Och i så fall skulle det ju inte heller vara Moccamasters fel.

 4. Vattenkokaren… Alltså ❤. Hade jag vetat att det funnits hade vi sluppit så mycket strul med att få vattnet att svalna när det blivit för varmt osv. Om jag dessutom hade lyssnat på när folk sa att vattnet inte behövs kokas upp innan så hade jag sparat TIMMAR eftersom jag fortfarande kokar upp det till välling och bebisen är inte ens bebis (1,5 år). Tipz. Gör inte som jag, det är tröttsamt. Apropå kaffe så kunde jag inte dricka en droppe under hela graviditeten. Men sen minsann! Det var lätt att lära om. Efter en magsjuka i höstas har det tagit mig tre månader dock, men det är värt det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *