Årets nyårsfirande var en riktigt fin historia måste jag säga. Jag gillar inte nyår direkt. Vissa gillar ju nyår mycket mer än jul men you’re all mad säger jag till er. Julen är familj och mys och knäck. Nyår är tight hållintrosa, läbbiga fyrverkerier, höga förväntningar, ångest över att tiden går och en hel massa spyor på stan. Nyår har liksom aldrig varit min grej. Men i år var det ändå quligt OCH himla festligt, på samma gång.

Dagen började med ett härjande i köket. Jag och Tomas skulle nämligen göra efterrätter till middagen för cirkus 20 pers. Vi gjorde pannacotta men mangosås, havrekakor och en rawfood cheescake. Jag agerade mästerkock och stod mest och provsmakade slevar och gormade åt Tomas att springa snabbare och krydda bättre.

IMG_7524.JPG

rätt nöjd med smakkombinationerna här…

Sedan ordnade vi till våra arma anleten för att ge oss ut i världen. Tomas hade nyårsfixat sig såhär fint på naglarna. Han blandade två olika glittriga nagellack och det resulterade i en My Little Pony-spya.

IMG_7527.JPG

Jag hade denna bild som utgångsläge för kvällens sminkning. Yrsa årsskiftet 99/00. Gillar hur jag jobbat med det genomgående guldglittertemat…och att jag glittrat upp till ögonbrynen…och att jag glittrade med glitterlim så att det flagnade bort ju längre kvällen gick och lämnade eksemiga spår. Så gulli :’)

IMG_9740.JPG

Och såhär blev resultatet: outfitten och smänkningen.

IMG_9756.JPG

IMG_9772.JPG

Lite mer sofistikerad måste jag säga, men jag är ju också 15 år äldre än vad jag var på bilden där så det är ju som det ska vara. Jag åldras som ett mustigt gammalt vin.

Vi packade ner pannacottan och det andra och åkte iväg mot stan och lägenheten där vi skulle fira. Nästan omgående satte vi oss till bords och började äta oss igenom den enorma buffén av de olika rätter alla tagit med sig. Som vanligt kunde jag äta cirka noll, så som det är vid speciella tillfällen för mig. Jag är sämst på att gå på restaurang och liknande pga detta. Så ofta får jag inte ner alls mycket och sedan mår jag jätteilla.

Jaja. Här är hela gänget i alla fall. Finisar <3

IMG_7542.JPG

Efter ett tag blev bordsdekorationerna istället ansiktsdekorationer…
IMG_7555.JPG

När vi tagit oss igenom maten var det dags för efterrätten. MÖMS

IMG_7558.JPG

Och efter att denna intagits tillsammans med lite kaffe så började peppen inför tolvslaget med tomtebloss. Jag älskar tomtebloss!!

IMG_7564.JPG

IMG_7583.JPG

meeeen är rätt så rädd för dem också…

IMG_9781.JPG

Efter att allt var uppätet och bortdukat så var det några timmar kvar tills tolvslaget, och den tiden ägnade vi åt att dansa, snicksnacka och ha photoshoots.

Först syskonfotografering

IMG_7601.JPG

Sedan visade jag och Katinka upp våra nyårsoutfitts

IMG_9787.JPG

Och så ett gruppfoto på alla eminenta människor som gjorde nyåret till ett så himla bra nyår!

IMG_9792.JPG

När klockan närmade sig tolv gick vi något kvarter bort till ett tak där vi räknade ut det gamla och in det nya året med tomtebloss, skumpa och nyårspussar. Och såklart med fyrverkeritittande. Det var så himla fint, och lite läskigt.

IMG_7611.JPG

IMG_7657.JPG

IMG_7635.JPG

IMG_9805.JPG
IMG_9833.PNG

 

Sedan kom några andra upp på taket och informerade om att de tänkte skjuta raketer därifrån. Min och Vildas glada miner förbyttes till förskräckta och vår lillasyster passade på att fota oss så att hon kunde lägga ut på instagram för att häckla gamingarna

IMG_9832.PNG

När vi hade stått på taket någon dryg timma frös vi om händerna och kände oss mätta på fyrverkerier, så efter lite om och men och häng i trapphuset drog vi vår kosa mot fest på kungsholmsstrand och där var det fest hela natten ända in på småtimmarna. Jag stötte på Håkan Hellström i hallen och blev himmelens glad för detta.

IMG_9801.JPG

Jag och Tomas åkte hem vid tjugo över tre, men andra var kvar klockan fem och säkert längre ändå. Fattar EJ hur de pallade för jag var helt slut av trötthet och somnade bums när jag kommit hem (efter att jag trasslat ut alla partyparaplyer och tagit bort pärlorna dvs).

Jag hade nästan ingen framtidsångest eller tiden går så snabbt-ångest men jag skrattade mycket och kände mig nästan hela tiden som mitt bästa själv, alltså ett himla fint nyårsfirande. Jag är glad att jag har så fina vänner omkring mig, och tacksam för att jag går in i ännu ett år med Tomas vid min sida.

Gott nytt år och god fortsättning och allt sånt där till er fina bloggläsare, det är så kul att ni följer med i vår lälle blogg och läser och kommenterar och står i. Tack för det. Må allas 2015 bli överjävligt bra!

2 comments on “Nyårsfirandet”

    • Nu har ju Yrsa redan skrivit ett helt svarsinlägg och avslöjade att det rör sig om en klänning av okänd härkomst. Dock tänker jag att något liknande borde finns på Monki eller kanske Weekday…? Spontan fundering bara 🙂

      Ha det fint och lycka till på jakten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *