Igår var det 70 år sedan Auschwitz befrielse, och i samband med detta hade DN abonnerat hela salongen på Teater Galeasen och hade prisutdelning och happenings innan och sedan såg alla gästerna på nypremiärsföreställningen av Vår Klass. Det var en hel del balla personer där, och det var ett himla säkerhetspådrag med säpo och poliser och bevakning pga gästerna Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra, Fridolinet, Björklunden, Lööfet, Häggis (mina balla smeknamn på partiledarna) OCH SIST MEN INTE MINST PRINS DANIEL!!!

DN var de som höll i eventet och planerandet, men jag och Vilda (och två till personer) var där från Galeasens sida och hjälpte till innan. Det var HIMLA mycket att ordna med inför dessa betydande personers ankomst. Mycket städande….till exempel dammsugning och skurning av stället som skulle agera garderob…där alla bara skulle stega in med sina smutsiga skor…….vi var halvmotiverade inför denna uppgift. Alltså lite smuts på golvet har ju ingen dött av. Dessutom rullades det ut en matta där också sedan…

IMG_0439.JPG

Det var poliser ÖVERALLT. Och säpofolk med öronsnäckor och kostymer.

IMG_0438.JPG

Jag och Vilda fick det ärofyllda uppdraget att plocka upp fimpar från marken utomhus ”för det här är inte representativt inför prinsens ankomst”. HAHHAHHA dog lite. Det är ju marken utomhus!?!?!? Men jaja vi plockade på.

IMG_0457.JPG

Jag invigde scenen lite också…banade väg för skådisarna liksom.

IMG_0429.JPG

Sedan förberedde vi lite i prinsens loge, som han skulle få hänga i med sitt entourage ifall det skulle vara så att han inte ville hänga med pöbeln i ”vita rummet” där de skulle mingla och äta snittar i pausen. Det tyckte vi var lite ballt. Detta är nog det närmsta prins Daniel vi någonsin kommer komma.

IMG_0454.JPG

Vi som skulle jobba hade klädkod svarta byxor och teater galeasen-tröja. Detta resulterade i att jag och Vilda såg absurt lika ut. Som att vi liksom tyckte att det var lite skojigt.

IMG_0489.JPG

Sedan efter mycket förberedelser kom äntligen gästerna! På den gråa mattan trädde de in i vita rummet (aka scenen) och minglade runt. Jag och Vilda stod och såg behjälpliga ut i bakgrunden, och råkade hamna precis där Stefan, Anna, Fredde Reinfeldt och prinsen samlades för att bli lite intervjuade och sedan gå i samlad tropp in i lokalen. Det var ju stelt om något. Alla andra omkring var helt tysta och gänget stod tyst och konverserade, och samtidigt filmade och fotade folk omkring och jag och Vilda gjorde vårt bästa för att hålla oss ur vägen vilket gick sådär för de ändrade riktning på kameran hela tiden så vi var tvungna att smidigt förflytta oss omkring i foajén där utan att hamna i bild eller störa. Det var som en liten fars, vi måste sett så roliga ut.

IMG_0464.JPG

Efter allas intåg var det dags för välkomnande och utdelning av pengar. På scenen stod Peter Wolodarski och min extramamma Sophia som är chef för Teater Galeasen. Ball. Sedan kom lite fler folk upp och så var ceremonin över ganska snabbt.
IMG_0467.JPG

Då skjutsades alla in till den andra scenen och fick se Vår Klass. Under första akten gjorde vi om i det vita rummet till en härlig buffésal dit folket slussades i pausen, sedan slussades de tillbaka in till föreställningen och vi som arbetade fick äta resterna av buffén.

IMG_0473.JPG

DET FANNS SÅ MÅNGA PANNACOTTA KVAR!!!!!!!!!!!!!! LYCKAN!!

IMG_0476.JPG

När andra akten var klar skulle alla snabbt bussas iväg så det gick i ett himla nafs för alla att komma iväg, och det var verkligen lugnet efter stormen och tröttheten kom som ett brev på posten. Jag skulle städa upp lite i salongen och hittade Jan Björklunds biljett och program osv på golvet, han borde lära sig lite mer om ordning och uppförande tycker jag. Kanske få betyg i det av sina omgivande kollegor?

IMG_0484.JPG

Ja och sen hade vi i ”crewet” alltså skådespelarna och teaterfolket ,inte dn och bindefeldtfolket, lite middag och mys och utpustning över att detta extrema hålligång nu var över! Kul var det men shit pommes frittes vilket otroligt pådrag. Nu ska det bli skönt med vanliga föreställningar. Även om jag kommer tycka att det känns lite tomt utan säpo…

1 comment on “Nypremiär av vår klass”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *