ÅH vad jag vill slänga på mig en huvudduk, ett förkläde och utrusta mig med en handduk och en balja med såpa och bara STÄDA ut allt damm, barr, gammal lukt, tjafs i hörnen osv. Göra hemmet ljust och fräscht och vårigt. Detta kan jag ju dessvärre inte riktigt göra pga mitt ordinerade viloläge så för att komma runt skiten i hörnen och ändå få den fräscha känslan vill jag byta ut alla gamla blommor som finns kvar från julen, som min vissnade amaryllis, och få in nya härliga och våriga blommor och växter i hela lägenheten.

4a8432807a24d6c0199e13e10d0c9a3a 8c9e6dabf262ea56f18670379e2e2920 0640d74ff3791b292a8435a2c0aa8a81

 

Jag längtar efter sommar och värme så orimligt mycket just nu, säkert som alla ni andra där ute också gör. Det ska också bli mycket spännande att se hur min kroppshydda kommer att se ut efter den lille uttänjning den ägnat de senaste månaderna åt…dessa bikinis kanske inte kommer kännas topp på min kropp när det väl gäller (kan exempelvis hända att en bandeautop inte kommer vara det jag vill iklä mig) men jag tycker att de var fina. Båda är från HM.

bikin bikini hmprod shmprod

Denna tv-bänk från Ikea. Synd att jag har sådan expensive stajl att jag vill ha det dyraste som finns på Ikea att hämta i tv-möbelsväg :///// Denna tänkte vi att vi skulle köpa när vi ändå ska förbi det stora varuhuset och köpa ny säng och andra nödvändigheter inför bebisarnas ankomst, men dessvärre har det varit mycket pengar ut på sistone och inte riktigt tillräckligt in för att finansiera en sak vi egentligen inte behöver…</3

stockholm-tv-bank__0178733_PE331593_S4

 

En tillvaro utan halsbränna. Snälla! Nu börjar också magen bli så stor att magsäcken är så hoptryckt eller högt upp eller vad det är så att jag ibland…rätt ofta…..kan få upp lite mat i munnen igen efter att jag ätit. Och så kombinera detta med halsbränna som gör att det känns lite som att jag skulle kunna spy lite när som helst. Mumsigt va. Jag äter banan och dricker mjölk som om det inte fanns någon morgondag och när det är riktigt illa äter jag medicin, men vad skönt det vore ändå att slippa. 3ea0620eabe578d9353ba40dd0da4037

 

 Lakan till bebissängen från Lindex <3<3<3 Så fina och mysiga! Vi har nu en del kläder (säkert inte tillräckligt men en start i alla fall) men övriga saker som lakan, badhanddukar, gosedjur, fluff till vagnen osv har vi lite mindre av. Önskeönsk på det.

S0000007320168_F_W40_20151009094224

15 comments on “Onsdagsönskningar”

 1. Hej! Om du inte redan har provat flytande Gaviscon mot halsbrännan/uppstötningarna så är det ett hett tips från mig. Jag hade några härliga månader innan bebis kom när jag spydde lite härligt i munnen i sömnen men Gaviscon hjälpte rätt bra faktiskt. Försök att inte dricka något vatten efteråt trots att det smackar mindre gott 🙂 Annars har du nog redan testat hederlig Samarin som är tipptopp!!

  • Gaviscon alltså, tack för tipset! Ska lägga in en apoteksbeställning inom kort så får vi se om det hjälper lika bra för mig. Hoppas!

 2. Nedre bikinin tyckte jag var superfin med! Men varför måste hm göra nederdelarna så pyttesmå?!?! 🙁
  (Retorisk fråga från en 34-årig tant med icke-HMkompatibel kropp)

  • Hahah är också en tant med icke hm-kompatibel kropp. Men inbillar mig varje år att jag har det?? Jag brukar få gå upp flera storlekar på underdelarna i relation till överdelarna, men ibland funkar ju inte det heller. Och då går jag till Monki istället :)) Där har jag de senaste åren hittat bra bikinis med mer redigt tilltagna tygstycken över rumpen.

  • Ja Stockholmsserien är verkligen fin! Älskar den ärtgröna soffan i sammet högt. Tur för dig att ett avsnitt av podden kom ut igår då :))) Så kan du njuta av det sista avsnittet som kommer på ett tag.

 3. Jag hade också fruktansvärd halsbränna när jag var gravid. Men jag kan verkligen rekommendera Omeprazol som är ett läkemedel mot halsbränna, det tar du varje dag och det fungerade superbra för mig. Är receptfritt och finns på Apoteket.

 4. Så roligt att du är hemma från sjukhuset och kan vila i din egen soffa! Hoppas att du har något som får tiden att gå lite snabbare. Själv roar jag mig just nu med Djecos mosaiktavlor (tänkte att de blir bra till barnrummet) Och ja, tiden går ju lite snabbare när man har något att göra…

  Tips till IKEA-besöket. Det går att låna rullstol, iaf på IKEA Kungens kurva. Guld värt! Kändes inte så kul att åka rullstol men sambon tyckte det var kul att köra rally och tja, enda alternativet för att ta sig runt IKEA med foglossning.

  • Jag har tv:n, böcker, mobilspel, dattan och målarbok som hjälper mig med tiden…också att göra små utflykter som att gå ner till centrum kan döda någon timma för mig :)) Och tack för tipset med Ikea, men hur mycket jag än älskar Ikea och VILL kunna följa med så stannar jag hemma :// Vågar inte mig ut på ett sådant långt äventyr och min allra värsta position är sittande så rullstol hjälper tyvärr inte. Hade det funnits en bår kanske jag hade övervägt att följa med..hehhe

   • Målarbok säger du? Hmmm, har inte testat målarbok men helt klart värt att prova. Är så uttråkad och har drygt 20 veckors sjukskrivning kvar att ”se framemot” om lillasyskonet kommer i samma vecka som storasyskonet. Några andra tips om hur en får tiden att gå? Har tröttnat på böcker, data, tv o kan ju inte sticka hela tiden.
    Promenader är tyvärr inget alternativ för mig pga foglossningen men får kryckor idag så då blir det iaf lättare att ta mig runt hemma.

    Så tråkigt att rullstol inte funkar för dig och att det inte blir något besök på ikea.

    • Ja det är trevligt att sitta och färglägga tycker jag. Tyvärr är det lite svårt för mig att göra några längre stunder eftersom min rygg för så ont vid sittande aktivitet men för dig med foglossning borde det ju funka bättre! Hur länge har du varit sjukskriven? Du kanske kan…sy?? Jag hade tänkt sy ett lapptäcke men då kommer ju problemet med sittandet igen. Annars är mitt bästa tips att sova länge på morgonen och lägga sig tidigt på kvällen = många timmar dödas genom sömn…hehhehe inte det roligaste kanske men effektivt!

 5. NOVALUCOL!!!! Brukade ha halsbränna redan innan graviditet och åt vid de tillfällena inside. Rekommenderas EJ vid graviditet så prövade gaviscon. Tuggade en gång och aldrig mer. Smakade värre än vad halsbrännan kändes!!!!!!! Novalucol däremot! Kan intas om en är gravid och smakar mintigt (gott)! Alla tummar upp! Finns 100-pack 😀

  • Novalucol har jag faktiskt investerat i, så himla värt! Har ett paket bredvid sängen så jag kan ploppa in en i munnen när jag ska sova och det är så skööööönt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *