Inatt är det ju Oscarsgalan. De senaste kanske tio åren (med något undantag pga oflexibelt jobb) har jag suttit uppe och tittat. Ibland med vänner och ibland ensam. Självklart ska jag titta ikväll igen så jag har tagit semester imorgon och peppen har redan börjat för flera veckor sedan.

Jag har försökt att se så många av filmerna som möjligt och igår var jag och Yrsa på Saga (i världens minsta lilla salong) och såg Whiplash. Så bra! Sjukt bra! Lite underligt bara med annat fölk i salongen (ja jag vet att jag tjatar om annat fölk när jag är på bio) som verkar tro att bara för att en karaktär säger något som hen tycker är roligt (rasistiskt, elakt, homofobt osv) så är det per automatik roligt och då ska det skrattas?!?! Jag vill inte avslöja för mycket om Whiplash, men det handlar om en tyrannisk bandledare som alltså häver ur sig en massa olika otrevligheter mot bandmedlemmarna. Och fölk skrattade flera gånger när det var hemsk hur han behandlade dem. Jag har en teori om att det är samma fölk som står vid sidan om och skrattar åt mobbning i verkligheten.

Nå väl.

Förutom Whiplash har jag hunnit med att se The Imitation Game, The Theory of Everything, The Grand Budapest Hotel, Foxcatcher, Gone Girl, Interstellar, The Lego Movie, The Hobbit och Nightcrawler. Och ikväll innan galan börjar ska jag hyra Boyhood på iTunes så då blir det totalt tio nominerade filmer som jag sett! Jag har gjort så de senaste åren att jag köper eller hyr en film att se precis innan galan också för att komma ännu mer i stämning.

Den här Oscarsgalan sammanfaller dessutom med en godisdetox som jag tänkt genomföra där jag inte får köpa godis eller läsk fram till bröllopet vi ska på i Turkiet i slutet av maj. Idag är sista dagen jag äter godis så jag ska köra hårt inatt med alla gosaker jag kan komma på. Det kommer säkert göra att jag mår så illa att jag inte ens kommer vilja ha godis på ett tag. Skön…t.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *