Alltså hejsan hoppsan så har ännu en dag gått och jag har fortfarande inte orkat blogga. Ja ni läste rätt. Inte orkat. Jag är så orkeslös och oinspirerad till allt så jag blir rädd för mig själv. Jag kan inte ens få mig till att baka fast jag älskar att baka, och speciellt då innan julen. I eftermiddags fick jag också ett tips om en hemlig gäst på kvällens Club Killers och denna hemlis är en som jag ÄLSKAR men inte heller detta lyckades jag ta mig för och komma iväg på.

Jag var ju hos vårdis förra veckan och tappades på tre rör blod som testades och analyserades för att se om jag har någon brist eller dåliga värden eller liknande, men nej. Där hittades inte ett jota. ”Allt är normalt”. MEN JAG KÄNNER JU ATT DET INTE ÄR NORMALT!!! Jag har inte känt så här förut och nu har denna extrema trötthet pågått i två månader, om inte mer. Är det här höstdeppen som jag förut bara inbillat mig att jag känt av? KÄnner någon av samma sak? Att allt känns som en kamp? Att kliva upp ur sängen är som att bestiga ett berg och att inse att mjölken är slut får mig att börja störtgråta okontrollerat. Vad ska jag göra för att komma ur dettaaaaaa??? (förutom att äta d-vitamin eller järn för det fipplar jag redan med)

 

Jag har i alla fall en deal med mig själv. Nu ligger jag i sängen för kvällen (ja klockan kvart i tio…) och ska sova MINST nio timmar i natt. Sedan ska jag gå upp och äta goda knäckemackor och lchf-pannkisar och efter detta ska jag känns mig som en ny människa och blogga på som vanligt (och göra allt annat också så klart)

Tills dess.

Auf vidersen

7 comments on “Out of order”

 1. Känner precis likadant och jag har försökt göra liknande deals med mig själv i ca 3 veckor, det funkar aldrig. Jag har nu tagit steget och faktiskt gått och pratat med en psykolog och det hjälper verkligen att prata med någon och försöka resonera och analysera varför jag mår som jag mår, bara av det mår jag lite bättre även om vi inte har lyckats hitta någon lösning än. Har du funderat på att prova det?

  • Det har jag absolut. Jag har gått till psykis förut också så jag är himla bekant med den tanken…svårigheten ligger i att ta tag i det…….hehehe moment 22… Men det är ju verkligen BRA att prata med bågon det tror jag att alla skulle må bra av.

 2. Alltså, jag känner igen det där väldigt mycket. Väldigt. Och ja, det låter faktiskt som tecken på utmattningsdeppression. Självklart har jag ingen aning om det är det eller inte, men symptomen du nämner..
  Då jag var i den situationen för några år sedan var det som hälpte att skala av, sluta med måsten, ta mitt mående på allvar, gå och prata med en terapeut (och i början blev det värre). Det kommer ju av överdriven positiv stress också, roliga saker som ändå stressar sönder kroppen. Men som sagt, jag har ju ingen aning, men kände att jag behövde nämna det.
  Vad det än är så hoppas jag du mår bättre snart!

  • Oj det låter jobbigt med utmattningsdepression 🙁 hur får man den diagnosen då? Min vårdcentral vill inte gå vidare med detta för de hävdar då att det nog bara är mörkret…:/

   • Utmattningsdeppression är ju det hippare namnet på utbrändhet och ja, överdriven stress (positiv eller negativ) leder till det. Då jag ”gick in i väggen” så blev jag as-yr, trött, grät så fort jag kom in till en läkare, sjuksköterska eller ja bara då någon som frågade hur jag mådde och ville ha ett ärligt svar. Det var tufft att inse att det var det (önskade att det var sköldkörteln så himla mycket, ville bara kunna bli bra med ett knapptryck), men bra då jag tog tag i mig själv. Har lärt mig jäkligt mycket av det faktiskt. Men ja, en psykolog är u den som kan veta. Vårdcentraler är ofta (tyvärr) dumma i huvudet och tar inte unga tjejers (och äldre kvinnors) problem på allvar.

 3. Hej hej!
  Kolla om du har sköldkörtelproblem och behöver levaxin. Ett av symptomen på detta är extrem trötthet (men givetvis förstår jag att man kan vara trött av andra anledningar). ”Sjukdomen” är ärftlig och drabbar nästan bara kvinnor. Menar absolut inte att skrämma upp dig, äter själv levaxin och det är bara en liten tablett varje morgon utan kända biverkningar. Eftersom det är en kvinnosjukdom så forskas det inte så mycket på detta och många läkare ”glömmer” att kolla om det är detta man har. Det kan också vara väldigt svårt att upptäcka och man kan ha bra värden och ändå vara ”sjuk”. Det kan också ta väldigt lång tid att hitta rätt dos levaxin men det är absolut värt att ”stå ut”. Läkare vill dock oftast inte påbörja en behandling om man inte är helt säker eftersom att börjar man med levaxin bör man äta det resten av livet. Är (som du förstår) ingen läkare och jag är absolut inte ute efter att ställa nån slags diagnos på dig utan vill bara tipsa, utifrån mina egna erfarenheter, om att kolla upp det. 🙂
  Kram!

 4. Tycker du ska gå till en annan läkare om du inte känner att de utrett klart det. Trötthet är ju ett symptom på sköldskörtelproblem men man kan ju vara utmattad av en massa andra anledningar också.

  Men ett enkelt tips är ju att se till att du är ute i dagsljuset en stund varje dag nu på vintern! 🙂 Om du så bara står utanför porten så får du ju ända lite välbehövt ljus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *