Innan sommaren någon gång när jag var på internationell flygstrapats köpte jag lite Kiehl’s-produkter på taxfreen. Dessa (+några andra grejjer) smörjer jag alltså min hy med varje dag.

20131008-123731.jpg

Det är en rengöring som bara tvättar bort smänk och smuts i den stora tuben i mitten, en kräm som smörjer och fuktar och som ska vara bra när en har lite sisådär hy i den gröna burken till höger samt ett serum (?) som heter ”Powerful strength line-reducing nåntingnånting” som alltså ska vara avskräckande för de små rynkorna som vill upp i min fejja som står till vänster. Detta tillsammans med en ansiktsscrub som jag använder ca 1-2 ggr i veckan och en receptbelagd acnesalva som jag använder varje kväll är alltså min dagliga hudrutin.

Jag har ju inte toppiloppi hy som ni kanske vet men den är ändå helt okej i sina stunder, och detta kanske jag har att tacka Kiehl’s. Jag har testat en massa andra produkter från andra märken innan men detta är det jag hittills gillar bäst tror jag, och så känner jag mig lyxig också…….Sen finns det säkerligen bättre produkter för min hy osvosv men det tar ju ett tag att testa sig igenom saker eftersom man först har någon månads invänjning av huden och sedan ska burkarna och tuberna ta slut också innan en kan ge sig på något nytt. En gång har jag faktiskt avbrutit mitt i och det var när jag testade Dermalogica, det var katastrof för lille huden det. Så de flaskorna gav jag till min systra.

I och med att jag ändå skriver om Kiehl’s så kan jag tipsa (obsobs VÄRT tips) om att de på butiken inne i stan vid biblioteksgatan (kan vara mäster samuelsgatan?) har ansiktsbehandling på en timma som kostar 800 spänn och så får man plocka produkter för hela det beloppet också!!! HUR VÄRT???!??!?! Det är ju som att tjäna pengar. Typ. Det här låter ju väldigt säljigt men det är bara ren och skär goodwill detta. Jag är snäll och bjuppig/bjussig. Jag har bokat in en behandling som jag kanske måste avboka pga pengabrist, men avbokar jag inte kan jag återkomma med en rapport om hur det var.

6 comments on “På huden”

 1. Jag har också en hy som bråkar och har sig och inte alls beter sig som jag tycker att en 28-årings hy ska göra utan det ploppar upp finnar hit och dit, jag är röd och fet. Dermalogica har funkat rätt bra för mig, men på senaste tiden känns det som att den typ slutat göra verkan och min hy är värre än på länge. Det är ju bara ytligt egentligen, men det är ju faktiskt inte alls kul att känna sig som en tonåring i hyn fortfarande. Ska kanske ta och testa Kiehl’s. Är produkterna dryga? På vilket sätt tycker du att de hjälper? Jag har också testat så himla mycket och det är ju inte direkt gratis med dessa produkter.

  Och så en helt annan grej, tänkte av någon anledning på dig när jag såg detta. http://9gag.com/gag/a44Q4r6?ref=fb.s

  • Jamen då är vi i samma båt! Jag har avnänt mina grejjer sedan slutet av maj, men inte varjenda dag för under sommaren blev det lite oregelbundet med det hele, men det finns ju fortfarande myyyyykcket kvar i dem så jag tycker de är dryga. När dropparna är så dyra använder jag dem också mer snålt och eftertänksamt så det bidrar väl också till att de räcker längre än en billigare tvätt och kräm från typ Eucerin där en kan fläska på lite mer. Det som jag gillar med produkterna är att de inte torkar ut huden utan krämen är väldigt phet så för en torris som mig är det väldigt bra, men är du fet så är det kanske inte alls bra för dig. Sedan tycker jag också att jag fått lite färre milier (om det är så det heter? vita fettporer typ) och inte lika många finnar. Men sen använder jg ju min recetbelagda kräm också så jag vet ju faktiskt inte vad som är vad i effekterna. Åh vilket dåligt svar, men jag vill ju inte att du ska sprinta och köpa dem och att de inte funkar sedan eftersom de ju är så himla dyra. Jag har också hört mkt bra om la roche posay-produkter som finna på apoteket, också dyra men inte lika dyra. Har du gått till ngn hudläkare och fått hjälp? Eller ngn salong eller så som är acneextperter?

   OCH WOOOOOOOOOW vilket ballt spel!! Det ska jag köpa och tvinga mina (framtida) barn att spela every night…

   • Då ska jag inte springa till första bästa affär och köpa produkterna (skulle nog inte gå heller eftersom mitt kontokort skulle säga stop…) Jag har varit hos en drös olika hudterapeuter men ingen som jag känt verkligen har fattat min hy och mina problem och bara till vanliga läkare och de säger typ bara, det går över plus att jag fått någon kräm som inte alls funkade utan bara torkade ut mitt ansikte förskräckligt mycket. Helt enkelt så borde jag alltså ta och gå till en hudläkare eller någon salong som är lite mer specialister än de jag varit på hittills. Har du något tips på sådan? Sjukt svårt att hitta en bra hudterapeut ju, lika svårt som att hitta en bra frisör tycker jag.

    • Nä tyvärr har jag inga tips alls, har hört att en Mats på scindoc ska vara bra men jag har själv ingen erfarenhet av honom så jag vet faktiskt inte. Dit kan man dock komma utan remiss så det är ju bra, eftersom det kan ta ett jävvla tag att få remiss från sin vanliga husläkare. Annasr har jag varit på ett ställe som heter acnespecialisten och det är också där jag köpt min ansiktsscrub och så, där kan man också få portömning och sånt men det var så himla dyrt tyckte jag då jag var där (för typ tre fyra år sedan). Men de kommer ju i alla fall inte säga att det kommer gå över för de vill ju gärna tjäna pengar på dig…..ÅÅÅHH jag skulle bara vilja gå till en duktig, engagerad expert som helt oberoende av att vilja ha mina pengar kan hjelpa mä.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *