NU ni är väl värmen och våren ändå här för att stanna? Jag hoppas i alla fall det och säger något något annat kommer jag att stoppa fingrarna i öronen och sjunga tills den slutat prata, för jag har nämligen……..planterat på balkongen!!!! *fanfar*

Jag tyckte det var dags att flytta ut lite grejor nu för en grå balkong är så himla trist! Sagt och gjort, några små växter har fått ett nytt hem och mattan är utrullad osv. Ja tänkte att vi kunde ta en liten tur tillsammans ut på balkongen och spana in hur det ser ut hittills.

Här har vi den första viewen som möter en när en kikar ut till höger genom balkongdörren. En rätt liten balkong med en zinkhylla och ett bord och två stolar, allt från IKEA.
20140421-181430.jpg

Om en iställt står tryckt mot änden med hyllan ser en detta: en trasig pall i hörnet som får agera pidestal, en liten blomlåda och en sopborste. Mattan också ja! Den är från Indiska för länge sedan och är ett hett tips för att piffa till ett kallt betonggolv. Billig och bra i plast så den kan ligga ute trots regn och rusk.

20140421-181204.jpg

Jag har ju som projekt att odla upp små växter från frön, men eftersom det går så långsamt för dem att bli något blommigt och fint så köpte jag dessa i Farsta centrum härom dagen (efter fotot togs lades en rosa blomma till i mitten där också)

20140421-181222.jpg

Jag har också en förkärlek till förgätmigejer så jag har köpt två stycken som också är omplanterade i fina krukor. Under står en basilika som jag köpt som sådan där vanlig basilikaplanta i affären men planterat om i en större kruka. Då håller de jättelänge och växer så att det knakar!

20140421-181252.jpg

I hyllan har vi några av mina små växtprojekt inhysta i växthus. Några andra är kvar inne och växer på sig lite mer. Det återfinns också en plastväxt frågamigintevarför och en pelargon jag lyckats döda. Kul när pelargoner ”nästan är omöjliga att döda”. HA! Jag är inne på min tredje nu jag….

20140421-181309.jpg

I det översta växthuset (som också det är från IKEA) finns luktärter och blåklint.

20140421-181326.jpg

I det undre finns morötter som jag typ givit upp hoppet om och smultron som växer s å å å å å långsamt.

20140421-181344.jpg

I en av blomlådorna som varit ute på balkongen över vintern har det börjat växa något!! Så himla spännande att se vad det kommer att utveckla sig till! Om jag orkar vänta dvs. Jag kanske behöver platsen till något annat inom kort och då får det där oidentifierbara flytta på sig.

20140421-181355.jpg

Längst med väggen har jag hängt upp lite lyktor, och på somrarna brukar jag ha lite blommor där också. Hålen i väggen fanns när vi flyttade in och några spikar finns också kvar fortfarande så jag återanvänder dem glatt!

20140421-181417.jpg

 

Ja så ser det ut just nu. Jag vill helst av allt att hela hyllan ska vara full av växter men tyvärr är det lite av en ekonomisk fråga just nu. Så tills vidare får detta duga. Och förhoppningsvis växer mina små frön till sig så att jag kan plantera ut dem snartt. Och så ska jag få några små plantor av Josefin för de har för många hemma hos sig.

3 comments on “På vår balkong, på vår balkong”

  1. Äntligen! Det ser jättefint och mysigt ut! Men jag tänkte: VARNING! Akta så växthuset på översta hyllan inte blåser ner om det stormar. Eller blåser.
    Jag tippar på att den oidentifierbara växten från vintern är en solros.
    Även om du behöver lådan till något annat, kan du ju spara den lilla gröna bara för att det är spännande att se vad det blir?
    I helgen sätter jag mina plantor. Inomhus… Suck…

    • Åh ja jag vet, jag vill att växterna ska få mycket sol och har låtit den viljan ta över den förnuftiga rösten i mitt huvud. Men jag borde verkligen sätta ner det på golvet istället…. Åh HOPPAS att det är en solros! Älskar solrosor :):):)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *