Härom dagen (luddig formulering eftersom jag inte kommer ihåg vilken dag..hehhe) var jag ju ute på balkongen och planterade om lite och påtade. Typ. Jag har verkligen inte gröna fingrar men jag försöker glatt ändå att fippla med mina blomster och växter.

Som ett resultat av mina icke gröna-fingrar har vi inte jättemånga växter i vårt hem för det blir ju väldigt dyrt att köpa nytt hela tiden. Men nu har jag faktiskt hållit många av våra små gröna bebisar vid liv länge så snart kanske det är dags för ett nytillskott till blomsterfamiljen. Jag vill ha ett citronträd <3<3

Här är de sakerna som planterats och planterats om: elefantörat blev omplanterat i en större kruka så att den kan växa till sig.

Pelargonen (som varit nära att dö flertalet gånger därav det någon skamfilade utseendet) fick också större utrymme att växa till sig.

Som ett experiment tog jag en liten del av elefantörat och planterade det lilla skottet i en egen kruka. Nu hoppas jag att den överlever och växer till sig, lille elefantbebisen :’)

En miniminipelargon jag köpt har vuxit sig riktigt ordentligt så den fick flytta in till större boende.

Och här har jag gjort ett försök med att så frön som sedan ska planteras ut på balkongen. Det är ärtor och morötter.

Den lille gröna växten bakom renen fick större kruka den med. Jag hoppas att detta är någon slags universallösning på växter som verkar lite typ hängiga. Att de liksom är lite ledsna för att de inte får plats riktigt för sina rötter.

Ute på balkongen har jag sått en hel massa frön, med förhoppning om en kommande blomstrande balkong. Jag har sått en massa smultron, blåklint, krasse, luktärt och någon annan blomma jag inte riktigt kommer ihåg.

Nu hoppas jag på överlevnad för mina små vänner. Överlevnad och gärna prunkande prakt!

2 comments on “Påta och plantera lite”

  1. Tips om pelargoner! Ta sticklingar och/eller nyp bort blomskott. Då kommer dina pelargoner förgrenas och bli större istället för bara en rak sak. Särskilt den sista på bild kan du få riktigt fin och förgrenad om du skär bort de översta bladen. Stoppa den avklippta delen i vatten eller i en liten kruka så får du en ny pelargon:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *