Yrsa påtalade för mig att det tydligen hade blivit många sura miner för att Angelica varit på semester i New York och barnen fått vara på förskolan medan deras pappa jobbade. Så får man tydligen inte göra (även om man visst tydligen får göra så beroende på hur kommunerna valt att tolka skollagen).
Men det örat lyssnar inte fölk på. Är en ledig så ska barnen vara med en eller hos barnvakt! Achtung!

Nu förstår ni så råkar jag ha en åsikt i det här fallet, och kommentarerna på Angelicas blogg gör mig så pass irriterad att jag lägger min egentid på väg till jobbet på att ventilera mina åsikter. Och observera att det här är Tomas åsikter. Yrsa är alldeles för snäll för att berätta för er vilka idioter ni är.

Här kommer de i punktform:

1. Om förskolan är okej med det här så är det ju faktiskt skit samma vad ni tycker om att hon gör så. Om förskolan inte är okej med det så kommer hon nog få veta det och då är det OCKSÅ skit samma vad någon fisförnäm paragrafryttare tycker.

2. Det finns kommentarer i stil med ”varför skaffar du ens barn om du vill ha egentid?”

Ursäkta mig, men det är nog den dummaste fråga jag någonsin hört. Jag har hört många dumma frågor för jag har jobbat inom flera olika serviceyrken, men vad i helvete är det för korkad fråga?

Jag äääääälskar mina barn. Jag ser sjukt mycket fram emot att få höra deras första ord (hoppas på ”bajs”), se dem ta sina första steg och prata med dem om deras finurliga små tankar. Men jag kan lova att jag ser lika mycket fram emot första helgen vi kan lämna dem till barnvakt och vara bara jag och Yrsa en hel helg för första gången sedan födseln. Åh, och sen då. När vi kan dra på semester i kanske en vecka. Bara jag och Yrsa. Det pirrar i mig när jag tänker det. Och om förskolan tillåter det ska jag se till så de går där varje dag under den tiden. Bara för att jag vet att ni kommer koka av det. Koka som kräftor! Om jag kommer sakna dem? Otroligt mycket förmodligen, precis som jag gör när jag har en kväll borta eller åker till jobbet.

3. En nästan ännu dummare, förekommande kommentar var något i stil med ”varför ska dina barn få ta plats på förskolan när du är ledig? Den platsen borde gå till nån annan”.

Dumhövven. Hon är väl för fan inte ledig varje dag? Ska de stoppa in andra barn under en vecka då eller? Det är så dumt så jag undrar om det kan platsa i någon form av rekordbok. Jag tror det.

4. Som Angelica säger så är hon aldrig riktigt ledig. Så ser samhället ut för väldigt många nu för tiden. Reglerna släpar helt klart efter när det kommer till digitaliseringen. Där behövs förändring.

Tydligen får en vara på semester utan barnen om en inte lever med barnens andra förälder. Tycker fölk att det är bättre att skilja sig då?
På riktigt, ni som hoppar på Angelica med kommentarer i den här stilen är inte riktigt kloka. Paus behövs för alla från alla. Under det halvår jag och Yrsa gått hemma tillsammans nu hade vi nog blivit galna om vi inte fick en paus då och då.

Jag bjuder på en bild från i somras när Lilly sov i vagnen och jag drack en öl. Hoppas ni sätter förmiddagskaffet i halsen. Kan ge mig fan på att ni var ordförande i elevrådet. Fan. Det är sådana som ni som får framför allt mammor att känna skuldkänslor om de tycker det är härligt att vara borta från barnen en eftermiddag. Ni äcklar mig, ärligt talat.

23 comments on “Paus från barn”

 1. TACK snälla för det här inlägget. Jag började gråta när jag läste det. Jag pratade precis med min tvillingsyster och sa ”Ska man alltså behöva SKILJA sig för att få resa ensam?! Det är ju helt orimligt! Jag vill ju vara gift med Stefan OCH få egentid.” Tack, tack, tack för dina ord, det betyder massor. /Angelica

 2. Jag håller med i allt även fast jag först var tvungen att leta rätt på inlägget i fråga. Bra och roligt skrivet… Men… Oxå lite jobbigt. Jag kände mig lite påhoppad trots att jag höll med, är du med hur jag menar? Du skriver till dina läsare varav jag är en av dom och jag tyckte det kändes lixom lite obehagligt, spm att jag och alla andra som läser er blogg gjort något fel. Vet att det inte var tanken men så upplevde jag det

  Nog om det, kul att ni skriver igen, gillar er blogg!!

  • Detta är ett av vår tids stora problem. Alla tar åt sig av allt o blir kränkta av ingenting/saker som uppenbarligen är riktade åt nån annan…

 3. Jag var ordförande i elevrådet men håller med till punkt och pricka. Tycker man rätt och slätt kan strunta i folk som på olika sätt låter sina liv rinna dem ur händerna samtidigt som de försöker göra rätt ur alla möjliga perspektiv. Det verkar vara så plågsamt att ställa sådana krav på sig själv!

 4. Jag är förälder, trogen läsare här på Tack som fan och älskar att ha egentid! MEN jag har egentid när min kille tar hand om vårt barn eller när någon barnvakt gör det, skulle aldrig lämna ungen på förskolan om vi inte jobbar/pluggar (alltså visst vi betalar för den, men det är väldigt billigt om en dessutom ska utnyttja förskolan som barnvakt för att själv vila eller besöka ngt spa för att en behöver egentid).
  Sen vilket jobb en har eller om en reser i jobbet (har inte läst inlägget detta inlägget stödjer) då är det väl såklart okej att ha barnen på föris! Iaf på vår förskola är det tex personalbrist ganska ofta, dom får helt enkelt inte in vikarier när ordinarie pedagoger är sjuka, detta är en av anledningarna till att jag inte skulle ligga på soffan o pilla mig i naveln samtidigt som en stackars pedagog har hand om kanske tio tvååringar själv, när jag är ledig och kan ta hand om min unge på egen hand.
  Och ja, högst troligt kommer vi att ha hemma vårt äldsta barn den dag det är dags för barn nummer två om hen fortfarande går i förskola då. Så skitstöriga o jobbiga föräldrar -jag vet! Men vet du? Troligtvis kommer vi då få massa skit slängt åt vårt håll, för varför berövar vi vårt barn dess värdefulla tid o relationer på förskolan? Hur kul kommer hen ha hemma med er o en bebis?! Ja, en kan inte alltid ha roligt kommer jag kanske svara då och sen gråta en skvätt för att jag tvivlar på att mitt eget sällskap och påhittighet verkligen ska räcka till mitt barn! Helt sjuk tanke -att ens barn inte skulle ha det bra om den fick vara med sin familj!
  Sen hur andra gör är väl deras ensak, det tänker jag inte lägga mig i och det gör mig glad att du tar mammornas parti i detta -varför är det vi som alltid ska bli dömda om vi vill ta ett glas vin, gå å träna eller jobba innan ungen är tonåring?! 😉
  Mvh
  Person som kanske inte tycker som du men ändå är en helt vettig o tänkande person

 5. ag tyckte inte det var så hårda ord i kommentarsfältet (men det har det kanske blivit, läste bara de första som var mer frågande)
  Det jag blir förvånad över är att folk inte har koll på reglerna eller kollar upp dem. Förskolan är till absolut största delen subventionerad och har kommit till i syfte att ge även kvinnor möjlighet att arbeta, att det sätts upp regler om när och hur är inte det minsta konstigt. Det är inte barnvakt i allmänhet en har på förskolan vilket många verkar ha svårt att förstå. Sen behöver reglerna uppdateras så att de passar även folk som inte har 9-17 jobb, absolut men att inte ens ha koll på reglerna och tycka det är helt befängt att det är reglerat är för mig superkonstigt. Och nej det är klart att det inte är att slänga in några andra barn under tiden barn är hemma men det är mycket som görs på förskolan som kan göras när barnen har semester och pedagoger kan flyttas runt mellan avdelningar för att möta behoven. Förskolorna gör ett jättejobb och det minsta en kan göra är att respektera dem och följa reglerna.

  • Äsch nu vill jag genast lägga till att ser inte förskolan något problem med det så är det ju helt lugnt. Det är enbart att en inte ens bemödar sig att veta vad som gäller (gäller främst de stöttande kommentarerna)

   Och ingen är väl emot att föräldrar behöver egentid men det är inte förskolans problem eller ansvar.

   • Nu gick jag ju in och läste kommentarerna och folk blev visst dumma i huvudet efter ett tag. Samt fick lära mig att det ser helt olika ut i olika kommuner, har bara utgått från skollag och min kommun.

 6. Yes! Så jäkla mycket predikningar hit å dit överallt. Älskar min unge (får typ skäll för jag kallar barnet för ”unge” också) har typ den bästa ungen liksom, men visst fasiken är det gött att bara umgås med mina polare, utan våra barn. Då är vi liksom vuxna (haha mer som ”vuxna” :D) och inte har fokus på att barnen inte ska dänga leksaker på varandra. Mkt bra skrivet!

 7. Jag är förälder och tycker såklart att det är skönt med paus då och då. Det är nog bra för alla föräldrar, oavsett om det handlar om en timme eller en hel helg.

  Däremot är det självklart inte meningen att skattepengar ska finansiera barnvakt under semesterresor. Särskilt inte för personer som har ekonomi att ens köpa en semesterresa från början.

  Det är mina åsikter och de två sakerna bör verkligen inte diskuteras under samma ämne som ni gjort i det här inlägget.

  • Jag tackar så mycket för att du niar mig, det är verkligen inte nödvändigt.

   Jag har dock inte diskuterat något. Jag har gett mina åsikter kring, vad jag tycker är, helt galna människor som kommenterat i Angelicas blogg. Och det lade jag så klart under samma inlägg, konstigt vore annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *