Nu har sista antagningsbeskedet inför höstens sökta kurser kommit. Det är nu alltså klappat och klartt vad jag ska läsa min sista termin på universitet, för den här gången i alla fall. Sista terminen mina skor får kliva på dessa vackra mattor :'(

20131211-124825.jpg

Eftersom jag gått lite omkringkastad utbildningsgång pga mitt uppehåll när jag jobbade på Egoboost så var förra terminen när jag skrev min uppsats inte min sista så som det borde vara, men alla jag läste med gick sin sista termin vilket gör att jag ännu en gång kommer att gå kurser utan att känna en endaste kotte. ”Tjoho”.

Det jag ska läsa är två valbara kurser på 15 poäng vardera, den första är naturkunskap på grundnivå och den andra är matte på avancerad nivå. Egentligen behöver jag bara en av dessa för att ha samlat ihop de poäng jag behöver för att få examensbevis och legitimation. Men den kurs jag allra mest vill ha i mitt bagage inför yrket är matten, för då har jag 30 poäng i matte och får alltså sätta betyg i det vilket gör att jag blir attraktiv att ha på mellanstadiet. Och denna kurs ges såklart bara under den senare delen av terminen, så jag tänkte att jag kan ju lika bra ha lite för mycket poäng och bli mer poppis på marknaden sattsäga.

Jag är väldigt peppad på både matten och naturkunskapen, det känns som två givande och lärorika kurser (hehhe påminn mig om detta när jag sitter med salstentan i matte där i januari). Det jag inte ser fram emot är som sagt att inte känna någon. Alla de som började en utbildning samtidigt har de valbara kurserna samtidigt, så oftast känner de flesta redan någon eller några och min erfarenhet är också att de liksom inte riktigt känner att de behöver någon mer i sin grupp eftersom de redan har en fungerande sammansättning för grupparbeten osv. Så då blir det en sådan kamp att hitta någon grupp att få vara med i. Hoppas det finns någon mer ensamvarg som jag kommer kunna vara med. Obs som också är en bra person och vettig. Det är viktigt det.

Men, oavsett hur det blir är det min sista termin på lärarlinjen?!??! Sedan är jag klar!!! Och ska jobba!!! Hur knäppt som helst känns det.

HEJDÅ SKÅÅL MED UNIVERSITETETS ÄNDÅ RÄTT BILLIGA KAFFE!

Bild 2013-10-29 kl. 09.22

Och let’s the firande (snart i alla fall) begin. Läraryrket here I come

20130929-000053.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *