Jag kom av olika anledningar in på #prepareforsummer på Instagram och såg att Pierre Robert (jag läser det som Pijerrrre Robbertt för det låter roligare) kör nån tävling där en ska hashtagga dem och just prepareforsummer och visa hur en förbereder sig för sommaren. Och visst, det står inte att det ska vara träningsbilder, men de ger exempel på olika saker en kan göra för att förbereda sig inför sommaren och de exemplen är ”Yoga i morgonsolen”, ”Löptur på lunchrasten” eller ”Gymmar du?”.

Och visst, det är bra för våra kroppar att få motion och att hålla musklerna igång, men varför göra det till en grej om sommaren?! Varför fortsätta pressa in i våra huvuden att det är viktigt att vara fit till sommaren så att folk inte ska se hur din mage hänger över byxlinningen lite på stranden eller… ja allt som kan hänga lite här och var på våra kroppar.

Så jag har en tanke! Kan vi inte bjuda på lite annat under #prepareforsummer? Men vi behöver inte kombinera det med #pierrerobert utan låt dem ha sin hashtag för sig själva, vi vill inte förstöra deras tävling, bara visa att det går att göra på andra sätt. Vi kan väl ta #tacksomfan istället? Den som jag och Yrsa tycker har det härligaste sättet att förbereda sig för sommaren bjuder jag på en öl i sommar! I Stockholm eller i Göteborg under Way Out West. Och är du under 18, eller inte dricker öl, så bjuder jag på en glass. TRE KULOR I NYBAKAD VÅFFLA I GAMLA STAN! Och så plockar vi ihop något härligt ur Yrsas goodiebag-skåp också.

Så, lägg upp en bild på Instagram men lite beskrivande text. Hashtagga prepareforsummer och tacksomfan. Tävlingen pågår till 15 maj kan vi säga. Och spriiiid det här. Spriiiid! Så visar vi världen att det viktigaste inte är att träna sig i form till sommaren. Det viktigaste är att ha det härligt och må bra, oavsett om det innebär en löprunda då och då, en öl med kompisarna, dans och sång natten lång eller att bara vila sig i form i soffgropen!

5 comments on “Prepare for summer…”

  1. Jag måste bara säga att jag tänkte precis likadant som ni när jag hörde om hashtaggen och tävlingen! Varför ska det alltid handla om att jaga det perfekta? Jag ska förbereda mig för sommaren genom att äta igenom GBs glassortiment för att hitta bästa glassen inför sommaren så att jag inte behöver stå och välja i 10 minuter när det är glasspaus på jobbet i sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *